sieko 15.05.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witajcie to mój pierwszy post, i mój początek w przygotowaniach do budowy wymarzonego małedo domku. W decyzji o warunkach zabudowy jest taki wpis: "zaleca sie dachy dwu spadowe o kącie nachylenia około 45stop (z tego co pamietam)" . dach jedno spadowy zaleca się dla budynków gospodarczych. Chcę kupić projekt o kostrukcji dachu jedno spadowym o kącie nachylenia 12stopni. Czy stwierdzenie "zaleca się dachy dwu spadowe" oznacza że tylko i wyłącznie takie dachy czy to tylko propozycja. Dodatkowo po drugiej strony ulicy jest dom z płaskim dachel ale wybudowany chyba ze 30 lat temu. Bardzo prosze was o pomoc drodzy doświadczenie forumowicze. dzięki grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulu321 03.10.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Genaralnie trzeba trzymac się decyzji . Ja bym zadzwoniłą do gminy ( miasta) któe wydało decyzje i prosiła o zmiane decyzji bądź wyjaśnienie czy można budowc 1 spadowy . Jeśli sie zgodzą niech zgode na pismie nprzedstawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek_sziwa 03.10.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witaj, Nie dostaniesz pozwolenia na budowę jeśli twój dom nie będzie spełniał wymagań. U mnie na działce jest tak samo, znajoma nie dostała pozwolenia właśnie przez dach tyle że u mnie jest 35 stopni, i musiała zmieniać projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 04.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jezeli jest po drugiej stronie z plaskim to jest to precedens do uzyskania takich warunkow w nawiazaniu - czy wspomnieliscie o tym gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 04.03.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 decyzja wydana przez gminę z naruszeniem prawa, do zaskarżenia do SKO,wymagane jest ustalenie a nie zalecenie, chyba że źle cytujeszrozporządzenie tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts