tojato 05.07.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 1200zl,malopolska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 07.07.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 1500 zł za całość budowy, umowa na 2 lata, przyjeżdża na każdy telefon bardzo solidny ! Bez opłat za przyjazd ! Nie rozumie za co płacić 2000 i jeszcze za każdy przyjazd po 250 zł. Te 2000 to chyba za gotowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 07.07.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Kierbud z Łodzi - ojciec znajomego. Pilnuje kilka budów w okolicy, to i cena niższa - 2.000. Rzetelny i pracowity człowiek. Wpada na budowę w newralgicznych momentach i sam z siebie jak jest przejazdem. Słowem interesuje się tematem. Kierbuda na pieczątki to mogłem mieć za free, ale nie chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domatorka25 08.07.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam.Rozpoczynam właśnie budowe i mój kierownik na początek dostał 200zł a potem reszte czyli za całą budowe 1000zł.Radom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_piatek 25.07.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 3000, okolice Swidnicy, płatnosc z góry kierbud sprawdzony polecony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dansid25 04.08.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 jak u poprzednika- 3000, 3 raty, na budowie będzie często i krótko, bo budujemy szkieleciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 05.08.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Łódź - 2500 zł za całą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 05.08.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 3000-jezdzi co chwila bo ja nie moge. Buduje na odleglosc wiec jest tzw opiekunem mojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 06.08.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 cześć ja troche moze nie na temat, ale podpowiedzcie mi czy ja się czepiam czy mam racje. Jest u nie na budowie kierbud który pobiera miesięcznie kwotę 1000 zł. Jest więc drogi. Sytuacja na budowie zmusiła nas do zmiany właśnie na tego drogiego żeby wyprowadził błędy poprzedniego kierbuda. Kierbud jest 3x w tygodniu. Nadmieniam ze ta częstotliwośc jest niezalezna od postepujących prac a ... prace idą naprawde pooowoli. Ostanio zapytałam się o wentylacje grawitacyjna w projekcie. Chciałam żeby było wiecej otworów wentylacyjnych czyli żeby podzielił otwór wentylacyjny. Kierbud stwierdził, że nie ma potrzeby (bo mozna zrobić wentylacje z dachu z dachówki wentylacyjnej) i że on sie trzyma ściśle projektu. Moim zdaniem projekt jest wazny ale często mozna cos poprawić. Jak czytam jaki jest zakres obowiazków niektórych kierbudów że np załatwiają materiały to zastanawia mnie czy sie porządnie nie nacięłam. pozdrawiam gosiaFakt, że pokonalismy na budowie tą masakre co była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_studio_2008 12.11.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Poszukuje dobrego kierownika budowy...ok. WROCŁAW - PSIE POLE...proszę o info...początek budowy jeszcze w tym roku jak się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 12.11.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 nasz 3500 dom+garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 21.11.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 cześć ja troche moze nie na temat, ale podpowiedzcie mi czy ja się czepiam czy mam racje. Jest u nie na budowie kierbud który pobiera miesięcznie kwotę 1000 zł. Jest więc drogi. Sytuacja na budowie zmusiła nas do zmiany właśnie na tego drogiego żeby wyprowadził błędy poprzedniego kierbuda. Kierbud jest 3x w tygodniu. Nadmieniam ze ta częstotliwośc jest niezalezna od postepujących prac a ... prace idą naprawde pooowoli. Ostanio zapytałam się o wentylacje grawitacyjna w projekcie. Chciałam żeby było wiecej otworów wentylacyjnych czyli żeby podzielił otwór wentylacyjny. Kierbud stwierdził, że nie ma potrzeby (bo mozna zrobić wentylacje z dachu z dachówki wentylacyjnej) i że on sie trzyma ściśle projektu. Moim zdaniem projekt jest wazny ale często mozna cos poprawić. Jak czytam jaki jest zakres obowiazków niektórych kierbudów że np załatwiają materiały to zastanawia mnie czy sie porządnie nie nacięłam. pozdrawiam gosia Fakt, że pokonalismy na budowie tą masakre co byłaMoim zdaniem kierownik postępuje słusznie. Zmiany w projekcie powinien zaakceptować w pierwszej kolejności projektant (autor projektu lub osoba która dokonała adaptacji projektu do warunków miejscowych). Inne działanie jest w zasadzie samowolą budowlaną (to właśnie projektant dokonuje kwalifikacji, które zmiany są istotne, a które nieistotne w rozumieniu ustawy prawo budowlane). Kierownik powinien ściśle trzymać się projektu. Oczywiście może pewne rozwiązania podpowiedzieć, sprawdzić projekt pod kątem występowania w nim błędów. No chyba, że projektant jest jednocześnie kierownikiem budowy . Ja byłem jeszcze w innej sytuacji, byłem jednocześnie inwestorem, projektantem (co prawda tylko konstrukcji), kierownikiem budowy, a przy części robót także wykonawcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti1 06.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Czy osoba która ma uprawnienia budowlane na: kierowanie nadzorowanie i kontrolowanie budowy i montażu konstrukcji stalowych i zwiazanych z nimi robót przy konstrukcjach żelbetowych i betonowych oraz oceny i badania stanu konstrukcji stalowych budynku i innych budowli... może być kierownikiem budowy i inspektorem nadzoru przy budowie domku jednorodzinnego? Porszę o odpowiedz? Czy może on być tzw figurantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 07.02.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 500 przed - 500 - po... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 07.02.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 My płacimy 1500.Okolice Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 07.02.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Czy może on być tzw figurantem?Nie może, ustawa Prawo budowlane nie przewiduje takiej funkcji na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 09.02.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam!!! szukam solidnego kierownika budowy w okolicach chełma. Prosze pomozcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editom 09.02.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ja płace 800zł.Okolice Sandomierza,Tarnobrzega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 09.02.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 My jesteśmy po rozmowie z dwoma kierownikami: 1. Bierze 900zł na poczatku i 900zł po zakonczeniu budowy. Po rozmowie osobistej z nim wydał nam się jakiś taki nerwowy. Jakby chciał od początku narzucać swoje racje i rozwiązania. Nie wiemy jak wyglądają jesgo wizyty na budowie i jakie są częste. 2. Bierze 150zł za wizytę i mówi, że takich wizyt jest około 12 wciągu budowy.Pewnie jak będzie miał przyjechać dodatkowo to chętnie ale za 150zł Po rozmowie telefonicznej wydał się w porządku. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 09.02.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 a masz moze jakies jego dane. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts