mateoosh 19.03.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 wlkp, komplet, 1 x 1.5k = 3k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 20.03.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 wlkp, komplet, 1 x 1.5k = 3k. 1 x 1.5 = 3 ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 20.03.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 a jak się plasują ceny na Podkarpaciu- bliska okolica Rzeszowa? Może ktoś mógłby mi polecić dobrego (i nie przesadnie drogiego) kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 20.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 ...mój , a jakze...wpisuje co trzeba...kluczowe etapy chce zobaczyć...rady daje...za - 1500 zeta ! No mój to samo ale za 1600 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateoosh 20.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 wlkp, komplet, 1 x 1.5k = 3k. 1 x 1.5 = 3 ??????? kurcze edytowalem, ale sie nie zapisalo ??? oczywiscie 2x1.5 = 3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 21.03.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 a jak się plasują ceny na Podkarpaciu- bliska okolica Rzeszowa? Może ktoś mógłby mi polecić dobrego (i nie przesadnie drogiego) kierownika budowy? Trochę znajomy więc tylko 1300 zł. Będzie przy wszystkich ważnych etapach i na naszą prośbę gdybyśmy mieli jakieś wątpliwości. Niestety ma dużo pracy więc nie przyjmuje nowych zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 10.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/va/sg/kr3r/Rz65aBHYBGyDBTzaLB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_1974 18.04.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 szukam taniego kierownika budowy z Kłodzka lub okolic Polanicy zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kasiek- 19.04.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 nasz kierownik budowy bierze 1500 za całość( wiziyty, wpisy itp.) - Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 21.04.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Też popieram wypowiedź parę postów wyżej, że kierownik budowy nie powinien być powiązany z ekipą/firmą która jest wykonawca robót. Ja ze swoim kierownikiem umówiłam się że wynagrodzenie jest płatne za wizytę (100zł), przy czym w umowie zagwarantowane jest minimum 15 wizyt (czyli za całośc 1500zł ale już teraz wiem, że dostanie więcej bo na jego wizytach nie oszczędzam ). Mieszka kilometr od budowy a więc niemal po sąsiedzku. Gdańsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 21.04.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Też popieram wypowiedź parę postów wyżej, że kierownik budowy nie powinien być powiązany z ekipą/firmą która jest wykonawca robót. Ja ze swoim kierownikiem umówiłam się że wynagrodzenie jest płatne za wizytę (100zł), przy czym w umowie zagwarantowane jest minimum 15 wizyt (czyli za całośc 1500zł ale już teraz wiem, że dostanie więcej bo na jego wizytach nie oszczędzam ). Mieszka kilometr od budowy a więc niemal po sąsiedzku. Miejscowość to Gdańsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 22.04.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 My umówiliśmy się na 1000zł, ale ostatni raz kierownik był na budowie przy układaniu stropu-jakiś rok temu. Wpisy w dzienniku kończą się na zasypaniu fundamentów. Dla jasności dodam, że planujemy przeprowadzkę na koniec czerwca . Trochę się jeżę czytając posty HenoK- skoro kierownik budowy ma tak szeroki wachlarz obowiązków to chyba w myśl zasady: chroń własną d...ę, doskonale wie co i kiedy powinien robić na budowie. Jakoś statystyczna większośc ogranicza się do dokonywania wpisów w dzienniku budowy i to nie na bieżąco... Chyba też mylisz wielkie inwestycje typu wieżowce, hale produkcyjne, stadiony itp przez duże firmy budowlane z budową parterowego domku przez lokalne ekipy, gdzie nawet w razie "awarii" (typu metalowy opiłek w oku-jak to się zdarzyło jednemu z naszych budowlańców) nikomu (łącznie z poszkodowanym) nie przyjdzie do głowy obarczanie winą kierownika budowy, który nie sprawdził czy do cięcia profili ów "fachowiec" założył okulary ochronne. Nie popadajmy w samouwielbienie...Każdy z nas potrafi przedstawić listę swoich obowiązków zawodowych, wg której świat bez nas nie byłby w stanie funkcjonować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.04.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 My umówiliśmy się na 1000zł, ale ostatni raz kierownik był na budowie przy układaniu stropu-jakiś rok temu. Wpisy w dzienniku kończą się na zasypaniu fundamentów. Dla jasności dodam, że planujemy przeprowadzkę na koniec czerwca . Trochę się jeżę czytając posty HenoK- skoro kierownik budowy ma tak szeroki wachlarz obowiązków to chyba w myśl zasady: chroń własną d...ę, doskonale wie co i kiedy powinien robić na budowie. Ciekawe, czy jak wyjdą np. problemy z konstrukcją dachu, to nie będziecie mieli pretensji do kierownika, że nie dopilnował tego elementu budowy ? Zakres obowiązków, o którym pisałem wynika z przepisów prawa. W razie problemów na budowie, to właśnie na ich podstawie będzie rozliczany kierownik budowy, i to niezależnie od tego, czy pełnił swoje obowiązki "po znajomości", czy za konkretne pieniądze (takie, które pozwoliłyby na pełne wywiązanie się z nałożonych przez prawo obowiązków za godziwą zapłatę). Reszta jest sprawą kalkulacji podejmowanego ryzyka ... To tak jak z przechodzeniem przez jezdnię na czerwonym świetle. Jak się komuś śpieszy, to nie będzie patrzył na kolor światła i przejdzie. Jak go przy tym "namierzy" policja, to nie kary nie uniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 06.05.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Właśnie interesuje mnie wynagrodzenie dla kierownika budowy. Kupiliśmy dom do wykończenia, który jest w trakcie budowy. Zakres prac do wykonania -wykonanie tarasu na podmurówce -wstawienie drzwi wewn. -biały montaż -ocieplenie z zew. styropianem + elewacja Rozmawiałam z gościem, który prowadził tę budowę poprzedniemu właścicielowi. Chętnie pomoże zakończyć budowę, załatwi wszystkie protokóły do odbiorów. Chce za to 500 zł Jak myślicie - dużo do czy mało? Z jednej strony - zna temat, więc weźmie odpowiedzialność jakby co. A znowu szukać kogoś nowego, kto podpiszę się pod czymś, czego nie nadzorował wcześniej... Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 07.05.2009 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Bierz go. Cena do zakceptowania ( no może spróbuj utargować 100zł na kawę ), on najlepiej wie gdzie są jakieś "kwiatki" w tym domu, a jak przyjdzie nowy i wyda jakąś decyzję to może Cię kosztować więcej niż 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 07.05.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Nasz kierbud umówił się z nami na 2.500 zł, cena zawiera:- załatwienie wszystkich formalności związanych z dokumentami potrzebnymi do uzyskania PnB- sporządzenie kosztorysu dla banku- wizyty na budowie z własnej inicjatywy lub na nasze żądanie- wpisy do dziennika (to wiadomo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 07.05.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Bierz go. Cena do zakceptowania ( no może spróbuj utargować 100zł na kawę ), on najlepiej wie gdzie są jakieś "kwiatki" w tym domu, a jak przyjdzie nowy i wyda jakąś decyzję to może Cię kosztować więcej niż 100 Też tak myślę, że to kwota do przełknięcia. Ten kier.bud. jest też architektem, i porobi mi jeszcze drobne zmiany w projekcie, typu: likwidacja balkonu, likwidacja okna, rozszerzenie tarasu. Za to już żadnej kasy nie chce. Po konsultacji ze współinwestorem bierzemy go i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 07.05.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja zapłacę 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacematy 08.05.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 2000 zł + 50 za wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 08.05.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Ja zapłacę 1500zł ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts