kgolebiowski 25.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 U mnie kierownikiem budowy jest wykonawca stanu surowego.Na każdą prośbę pojawia się na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynaj 26.08.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 My płacimy za całą budowę 2 tys. Wizyt jest w tym tyle, ile jest konieczne. Na etapie SSO przyjeżdżał gdy go informowaliśmy, ze musi sprawdzić. Do tego w tym samym czasie zrobił kilka niezapowiedzianych wizyt kontrolnych - taki ma zwyczaj. Teraz też przyjeżdża gdy jest potrzebny - np. do sprawdzenia tynków lub gdy mieli stawiać płot (miało być 18 mb muru), bo wykonawca chciał mieć uzgodnioną technologię z kierownikiem. Ogólnie jako kierownik budowy - do polecenia z czystym sumieniem. Jak trzeba to potrafi ekipę opie .. dowlić. Tamtu Witaj "tamtu" A czy możesz mi podać namiary do tego człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.08.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 U mnie kierownikiem budowy jest wykonawca stanu surowego.Na każdą prośbę pojawia się na budowie. To chyba mało ciekawe rozwiazanie, żeby wykonawca był kierownikiem. Mało ciekawe oczywiście dla inwestora bo ekipie na pewno na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz_WR 26.08.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dokladnie j.w. nie polecam brac kierownika budowy, ktory ma swoja ekipe / wykonawca kierownikiem budowy, na 99% przymknie oko na wiekszosc niedorobek, u mnie (dokladniej u rodzicow) "nie zauwazyl" ze komin jest osadzony czesciowo na rurze plastikowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzias32 27.08.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja płaciłam 1500 zł.Okolice Lubina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 27.08.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 U mnie kierownikiem budowy jest wykonawca stanu surowego.Na każdą prośbę pojawia się na budowie. To chyba mało ciekawe rozwiazanie, żeby wykonawca był kierownikiem. Mało ciekawe oczywiście dla inwestora bo ekipie na pewno na rękę. Lepiej wziąć zaufanego człowieka niż tak jak czytam zapłacić 1000-1500 dla kierbuda ,który raz pojawi się na budowie lub w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.08.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 U mnie kierownikiem budowy jest wykonawca stanu surowego.Na każdą prośbę pojawia się na budowie. To chyba mało ciekawe rozwiazanie, żeby wykonawca był kierownikiem. Mało ciekawe oczywiście dla inwestora bo ekipie na pewno na rękę. Lepiej wziąć zaufanego człowieka niż tak jak czytam zapłacić 1000-1500 dla kierbuda ,który raz pojawi się na budowie lub w ogóle. Wybacz ale osoba powiązana nie bedzie osobą niezależną a Ty podejrzewam, że jako laik budowlany a jeśli nawet coś już wiesz możesz nawet nie zauwżyć, że ktoś celowo przepuszcza fuszerki bo mu tak na rękę. Napatrzyłam się na kierowników na innych budowach i wiem co ptrafią. Mozna znaleźć kogoś niezależnego i sprawdzonego. Mój kierownik brał za wizytę 110 pln i był na każde moje żądanie. Całkowity koszt wyszedł mnie 1650. A z drugiej strony kto płaci kierownikowi, który nie pojawia się na budowie. Na etapie fundamentów powinniem byc 3 razy a jesli już wtedy go nie było to od razu żegnamy takiego gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka67 29.08.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Nasz kierownik zazadal sobie 1000 za pierwsze wbicie lopaty i nastepne1000 za odbior - okolice Tychow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia-pl 28.09.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 My płacimy za całą budowę 2 tys. Wizyt jest w tym tyle, ile jest konieczne. Na etapie SSO przyjeżdżał gdy go informowaliśmy, ze musi sprawdzić. Do tego w tym samym czasie zrobił kilka niezapowiedzianych wizyt kontrolnych - taki ma zwyczaj. Teraz też przyjeżdża gdy jest potrzebny - np. do sprawdzenia tynków lub gdy mieli stawiać płot (miało być 18 mb muru), bo wykonawca chciał mieć uzgodnioną technologię z kierownikiem. Ogólnie jako kierownik budowy - do polecenia z czystym sumieniem. Jak trzeba to potrafi ekipę opie .. dowlić. Tamtu tamtu czy możesz mi podać namiary na tego gościa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 29.09.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Hmmm a jak zalatwic sprawe, kiedy kierownik budowy podpisal wszelkie dok. jednak nie byl na terenie budowy ani razu (od 2ch lat!) Teraz, kiedy przychodzi jej koniec, dzwoni do mnie ze jestem mu winny 2 500 zlotych! SMIECH NA SALI! jak zalatwic taka sprawe?! Czy moge zmienic w trakcie trwania budowy kierownika? Nie bede wykladal 2.5tys zlotych gosciowi ktory nie raczyl sie zjawic ani razu! Tyle dobrze ze ojciec pelni role nadzoru (to jego 4ta budowa) -gdyby nie on podejzewam ze... mial bym wiele wpadek Doradzcie co robic z takim gosciem jak Sz.P. Kier. budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris7109 30.09.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam.Mam gościa krtóry ma przyjeżdzać w razie problemów.umowa jest krótka 1000 przed ,1000 po.Osoba ta jest z polecenia. Do "MIKLAMER". jAKĄ MIELIŚCIE UMOWĘ?Jak na moje oko to chyba z cyklu "jakoś się dogadamy".Ja na twoim miejscu zapłaciłbym wedle wykonanej pracy(jeśli umowa była na gębe), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 30.09.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dokladnie tak bylo czyli umowa na gebe. Teraz jestem w kiepskiej sytuacji, albo zaplace albo nie odzyskam dziennika budowy. LOL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 01.10.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 My 4500 na rękę Miał być super, hiper fachowiec itd Nie był ceny wart a w dodatku początkowo umawiał się na 3800-4500 w zależności od tego "jak bardzo będzie musiał pilnować budowę" uważam że bywał rzadko a kasę wziął gorną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 02.10.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dokladnie tak bylo czyli umowa na gebe. Teraz jestem w kiepskiej sytuacji, albo zaplace albo nie odzyskam dziennika budowy. LOL! Moim zdaniem nie ma prawa zabierać dziennika z terenu budowy. Poproś go o zwrot i rozlicz się. Jeżeli pomimo zapłaty pieniędzy nie zwróci dziennika to pozostaje tylko wizyta na Policji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.10.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Moim zdaniem nie ma prawa zabierać dziennika z terenu budowy. Poproś go o zwrot i rozlicz się. Jeżeli pomimo zapłaty pieniędzy nie zwróci dziennika to pozostaje tylko wizyta na Policji .Dziennik budowy powinien znajdować się na terenie budowy, pod opieką kierownika budowy. Tylko kto zapewnia kierownikowi budowy odpowiednie warunki do takiego przechowywania dziennika budowy (np. barakowóz z metalową szafą) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 02.10.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Do tego ogrzewany. Żeby zabezpieczyć przed wilgocią. Przepis jest "nie życiowy" i na wyrost ale pewnie chcieli uniemożliwć w ten sposób aktualizacje dziennika już w trakcie kontroli. A z kier. budem. dogadać się trzeba. jeżeli w trakcie budowy nie zgłaszałeś zastrzeżeń do jego pracy i przy jego braku reakcji nie zmieniłeś kier. buda. to teraz przy płaceniu dziwnie to wygląda. Moim zdaniem więcej zyskasz dogadujac sie z kier. budem. niż rezygnujac z niego kiedy trzeba zapłacić pieniażki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 02.10.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 ja płaciłem 1800 zł, ale nie martwię się niczym, wypełnia wszystkie dokumenty, odbiory, składa papiery od odbiór budynku więc chyba nie jest drogi POMORSKIE WOJEWÓDZTWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.10.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ja płaciłem 1000zł. Kierownik nie pojawił się na budowie ani razu ale.. po co niby ? W koncu to on się pod tym podpisuje.. Tak na powaznie od majstra który mi budował dom on się uczył więc powiedział mi ze "na budowy dziadka to on nie jeździ". I jak dla mnie gitarra. Wszystko jest jak nalezy. Tylko raz usłyszałem że za duzo forum muratora czytam (człowiek od elewacji) - i żadko się robi ocieplenie 15cm styropianu. (na koncu języka miałem że żadko to się robi ... w kiblu ale darowałem sobie). Sporo rzeczy robiłem i robie sam podczas budowy więc kier bud jest mi potrzebny tylko do tego żeby sie podpisał w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes3677 04.10.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ja płaciłem 1500zł .Na początku 750zł a resztę na zakończenie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.10.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Mnie kierbud kosztuje 2 tys. - w czterech ratach po 500zł. Jest z forum muratora - jeśli ktoś potrzebuje to na priv. Czy będę zadowolona - okaże się za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts