Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad posadził żywopłot na mojej działce

mario_pab

Recommended Posts

Witam!

Tym razem to ja mam problem z sąsiadem. Nie zrobiłem ogrodzenia w granicy, ale około 1m od niej. W granicy biegł bowiem rów melioracyjny. Sąsiad ów rów zasypał ziemią wkładając oczywiście wcześniej rurę. Na dzień dzisiejszy rów jest drożny i spełnia swoją rolę. Ostatnio przyjeżdzam sobie na działeczkę i co widzę???... :o Śliczne cisy wyrosły mi tuż za siatką (ale jeszcze na mojej ziemi). :lol:

I teraz mam problem. Co robić?

Większości osobom na tym forum rośliny raczej "odchodzą" niż "przychodzą" a mnie właśnie "przyszły". 8)

Sprawa może z pozoru i łatwa i trochę śmieszna, ale...

Sąsiad traktuje pas mojej ziemi jak swój. Nie pytał mnie o to czy może rów zasypać. Teraz go użytkuje. Sadzi rośliny i to dość drogie.

Co robić? Wojny z sąsiadem nie chce. Być może do końca życia bedę już na niego skazany. Co więc robić?

Śliczne cisy wyrosły mi tuż za siatką (ale jeszcze na mojej ziemi). :lol:

I teraz mam problem. Co robić?

Witam, mamy podobny problem, sąsiad posadzil sobie drzewka owocowe z 10 cm od granicy z naszą nieogrodzona jeszcze dzialką... Na dniach mamy zamiar zrobic ogrodzenie i chyba trzeba będzie z nim spokojnie pogadac żeby je przesadzil... bo mogą troche ucierpiec podczas kopania. Nie mamy pojęcia co on na to... bo to troszke "dziwny" sąsiad... całą jedna stronę granicy z nami obsadził orzechami włoskimi... odleglośc od płotu jakiś metr... :-?

Będziemy sie starali zalatwic to grzecznie i spokojnie...bo będziemy korzystali z jego pomocy... zaoferowal się żebyśmy od niego brali prąd na budowe. Wiec nie chcemy wojny o drzewka... chociaz fajnie by bylo jakby je wykopał :)

spróbuj porozmawiac ze swoim sąsiadem, może nie będzie tak źle i sąsiad zabierze cisy :):)

pozdrawiam :)