mario_pab 15.05.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam! Tym razem to ja mam problem z sąsiadem. Nie zrobiłem ogrodzenia w granicy, ale około 1m od niej. W granicy biegł bowiem rów melioracyjny. Sąsiad ów rów zasypał ziemią wkładając oczywiście wcześniej rurę. Na dzień dzisiejszy rów jest drożny i spełnia swoją rolę. Ostatnio przyjeżdzam sobie na działeczkę i co widzę???... Śliczne cisy wyrosły mi tuż za siatką (ale jeszcze na mojej ziemi). I teraz mam problem. Co robić? Większości osobom na tym forum rośliny raczej "odchodzą" niż "przychodzą" a mnie właśnie "przyszły". Sprawa może z pozoru i łatwa i trochę śmieszna, ale... Sąsiad traktuje pas mojej ziemi jak swój. Nie pytał mnie o to czy może rów zasypać. Teraz go użytkuje. Sadzi rośliny i to dość drogie. Co robić? Wojny z sąsiadem nie chce. Być może do końca życia bedę już na niego skazany. Co więc robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 15.05.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 to nie cieszysz sie z takiego prezentu??? Co na twojej dzialce, to twoje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 15.05.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Śliczne cisy wyrosły mi tuż za siatką (ale jeszcze na mojej ziemi). I teraz mam problem. Co robić? Witam, mamy podobny problem, sąsiad posadzil sobie drzewka owocowe z 10 cm od granicy z naszą nieogrodzona jeszcze dzialką... Na dniach mamy zamiar zrobic ogrodzenie i chyba trzeba będzie z nim spokojnie pogadac żeby je przesadzil... bo mogą troche ucierpiec podczas kopania. Nie mamy pojęcia co on na to... bo to troszke "dziwny" sąsiad... całą jedna stronę granicy z nami obsadził orzechami włoskimi... odleglośc od płotu jakiś metr... Będziemy sie starali zalatwic to grzecznie i spokojnie...bo będziemy korzystali z jego pomocy... zaoferowal się żebyśmy od niego brali prąd na budowe. Wiec nie chcemy wojny o drzewka... chociaz fajnie by bylo jakby je wykopał spróbuj porozmawiac ze swoim sąsiadem, może nie będzie tak źle i sąsiad zabierze cisy :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts