Annja 15.05.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Jako dziewcze w gorącej wodzie kąpane zakupiłam jeszcze w ubiegłym roku nową lodówkę do mojej nowej kuchni w nowo budownym domu. Dodam, żeby było ciekawiej, że jak kupowałam lodówkę do nowego domu to jeszcze nawet pozwolenia na budowę nie miałam. Lodóweczka stoi u teściów na strychu pięknie zapakowana we wszytkie styropiany i folie. Lodówka ładna, duża, marki Elektrolux w promocyjnej cenie, tyle, że BIAŁA i NIE DO ZABUDOWY. I tu mam zgryz - z uwagi na to, że meble chciałabym mieć napewno ciemne w kolorze drewna zastanawiam się ( niestety dopiero teraz ) czy ta wielka biała lodówka ustawiona przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała jak przysłowiowy strup na d....? Co radzicie - odsprzedać komuś z oczywistą stratą pieniędzy i kupić lodówkę do zabudowy? A może ta biała lodówka przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała tak tragicznie jak mi się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żużaczek 15.05.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Mysle, ze wszystko zalezy od tego, jak zaaranżujesz cała kuchnię. Czasem kontrast moze byc atutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 15.05.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 kiedyś pomalowałem lodówkę mojej mamusi na czerwono bo tak pasowało pod kolor kuchni. wszyscy pytali gdzie coś takiego kupiła hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 15.05.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Nowy dom, nowa lodowka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.05.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 I tu mam zgryz - z uwagi na to, że meble chciałabym mieć napewno ciemne w kolorze drewna zastanawiam się ( niestety dopiero teraz ) czy ta wielka biała lodówka ustawiona przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała jak przysłowiowy strup na d....? Co radzicie - odsprzedać komuś z oczywistą stratą pieniędzy i kupić lodówkę do zabudowy? A może ta biała lodówka przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała tak tragicznie jak mi się wydaje? Zdemontować drzwiczki i oddać do polakierowania w dowolnym kolorze pasującym do mebli. Mój znajomy polakierował na waniliowy bo takie ma drzwiczki szafek. Bardzo ładnie sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 16.05.2007 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 I tu mam zgryz - z uwagi na to, że meble chciałabym mieć napewno ciemne w kolorze drewna zastanawiam się ( niestety dopiero teraz ) czy ta wielka biała lodówka ustawiona przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała jak przysłowiowy strup na d....? Co radzicie - odsprzedać komuś z oczywistą stratą pieniędzy i kupić lodówkę do zabudowy? A może ta biała lodówka przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała tak tragicznie jak mi się wydaje? Zdemontować drzwiczki i oddać do polakierowania w dowolnym kolorze pasującym do mebli. Mój znajomy polakierował na waniliowy bo takie ma drzwiczki szafek. Bardzo ładnie sie prezentuje. A kto się zajmuje lakierowaniem takich drzwiczek? U jakiegoś stolarza to załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 16.05.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 stolarz lakieruje, glazurnik dociepla a spawacz tynkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.05.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A kto się zajmuje lakierowaniem takich drzwiczek? U jakiegoś stolarza to załatwić? Nie jestem pewna, czy w tym przypadku nie była to lakiernia samochodowa. Zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 16.05.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Kup sprej i psiknij sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.05.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Odnawiałem kiedyś stary bojler z łazienki. To się pięknie robi, ale nigdy pędzlem!!!!!! Można stosować rolkę (gorzej) albo natrysk (lepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elajak 16.05.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A kto się zajmuje lakierowaniem takich drzwiczek? U jakiegoś stolarza to załatwić? Nie jestem pewna, czy w tym przypadku nie była to lakiernia samochodowa. Zapytam. czekamy na informacje, warto wiedzieć że można zmienic kolor lodówki. tylko czy farba trzyma sie dobrze nie odłazi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 16.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Co radzicie - odsprzedać komuś z oczywistą stratą pieniędzy i kupić lodówkę do zabudowy? A może ta biała lodówka przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała tak tragicznie jak mi się wydaje? Jeśli kupiłaś ją, jak piszesz, w promocji, to ta strata pieniędzy nie byłaby chyba taka duża. Zreszta, przy koszcie mebli do kuchni i reszty agd to nie bedzie jakaś znacząca kwota. Jeśli bardzo Ci nie leży wolnostojąca i masz chętke na zabudowaną, to pewnie że odsprzedaj. Poza tym ważne sa inne rzeczy - meble ciemne drewno, ale co z reszta dodatków? Czy będzie jeszcze cos białego (piekarnik, zlew, sciany)? Może bedzie jednak swietnie pasowała. Lakierowanie jest OK, ale to chyba taki półśrodek w tym wypadku. W kolorze frontów na pewno efekt jest super, no ale przy ciemnym drewnie to na jaki kolor polakierować? Na kolor ścian, zasłon? Chyba, że reszta agd inox, to może lodówke lakiernąć tez metalicznie? Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 16.05.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A kto się zajmuje lakierowaniem takich drzwiczek? U jakiegoś stolarza to załatwić? Nie jestem pewna, czy w tym przypadku nie była to lakiernia samochodowa. Zapytam. czekamy na informacje, warto wiedzieć że można zmienic kolor lodówki. tylko czy farba trzyma sie dobrze nie odłazi? Będzie odłazić jeśli będzie bez odpowiedniego podkładu. Poszukaj jakiegoś warsztatu samochodowego, tam pomalują Ci na kolor jaki dusza zapragnie. Jeśli planujesz kuchnię bardziej nowoczesną możesz lodówkę okleić folią na której np. zrobisz nadruk ulubionego zdjęcia z wakacji...Trzecia rada, to jeśli posiadasz piwnicę lub dużą spiżarnię, to możesz tam wstawić starą-nową lodówkę jako awaryjno-świąteczną a do kuchni kupić nową-nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 16.05.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Co radzicie - odsprzedać komuś z oczywistą stratą pieniędzy i kupić lodówkę do zabudowy? A może ta biała lodówka przy ciemnych meblach nie będzie wyglądała tak tragicznie jak mi się wydaje? Jeśli kupiłaś ją, jak piszesz, w promocji, to ta strata pieniędzy nie byłaby chyba taka duża. Zreszta, przy koszcie mebli do kuchni i reszty agd to nie bedzie jakaś znacząca kwota. Jeśli bardzo Ci nie leży wolnostojąca i masz chętke na zabudowaną, to pewnie że odsprzedaj. Poza tym ważne sa inne rzeczy - meble ciemne drewno, ale co z reszta dodatków? Czy będzie jeszcze cos białego (piekarnik, zlew, sciany)? Może bedzie jednak swietnie pasowała. Lakierowanie jest OK, ale to chyba taki półśrodek w tym wypadku. W kolorze frontów na pewno efekt jest super, no ale przy ciemnym drewnie to na jaki kolor polakierować? Na kolor ścian, zasłon? Chyba, że reszta agd inox, to może lodówke lakiernąć tez metalicznie? Pozdrawiam zielony_listek Dzięki za bardzo sensowne rady. W moim przypadku to lakierowanie chyba rzeczywiście nie będzie najlepszym pomysłem z uwagi właśnie na ciemny "drewniany" kolor tych moich wymarzonych mebli. No chyba, że dam jakieś jasne blaty, takie waniliowe chociażby i lodówka na ten sam kolor. W kuchni poza tą nieszczęsną lodówką nie będzie nic więcej białego Reszta agd faktycznie jest w inoxie ale jak "lakiernę" tylko drzwi to boki dalej będą białe i trzebaby z obu stron jakieś wysokie szafki ustawiać żeby tego widać nie było Oszaleję!!! Po tym wszystkim co przeczytałam powyżej coraz bardziej skłaniam się jednak do odsprzedania tej lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.05.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 czekamy na informacje, warto wiedzieć że można zmienic kolor lodówki. tylko czy farba trzyma sie dobrze nie odłazi? Drzwi były lakierowane przez stolarzy robiących zabudowę. Wygląda na to, że zrobili to fachowo, bo jak na razie (kilka miesięcy zwykłego używania) nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lina 16.05.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 taki pomysł dawno chodził mi po głowie, zastanawiam sie tylko co z plastikowymi elementami, one chyba nie dadzą się się polakierować "na stałe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 taki pomysł dawno chodził mi po głowie, zastanawiam sie tylko co z plastikowymi elementami, one chyba nie dadzą się się polakierować "na stałe" Nie ryzykowałabym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirror2 16.05.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Malowaliśmy kiedyś starą lodówkę wałeczkiem z gąbki, wyszło bardzo dobrze, ale w Twoim przypadku, zważywszy na to co napisałaś wyżej, to zakup lodówki do zabudowy będzie lepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 17.05.2007 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 A może spróbować ją zabudować? Szafki i tak robione są na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 17.05.2007 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 A może spróbować ją zabudować? Szafki i tak robione są na wymiar. Co miałeś na myśli? Wsadzić tą lodówkę do szafki? Nie wiem czy to dobry pomysł, bo ta szafka siłą rzeczy będzie musiała być szersza a raczej głębsza niż pozostałe, a poza tym żeby coś wyjąć z lodówki trzeba będzie otwierać dwoje drzwi. A jeszcze a propos lakierowania to jednak u stolarza A ktoś wyżej przejechał się po mnie, że niby jak stolarz lakieruje to spawacz tynkuje czy coś takiego Dzięki JoShi będę miała na uwadze to lakierowanie jakby co. Z tego wszytskiego zaczynam się zastanawiać nad takimi waniliowymi frontami, widziałam gdzieś w gazecie zdjęcie takich mebli i wyglądały bardzo ładnie[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts