akm1971 17.05.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ja brałem też w Millennium - fakt było dużo załatwiania ale jeśli chodzi o pieniądze to w terminie.Teraz bede brał nowy kredyt i zastanawiam się nad KB - czy ktoś tam ma? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.05.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Tak przy okazji - napiszcie, na jakich warunkach dostaliście kredyt - marża, prowizje, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romis 17.05.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ze wszystkich banków z jakimi rozmawialiśmy najgorzej wypadł PEKAO SA. Panie jakoś w ogóle nie były zainteresowane współpracą i to nie dlatego, że nie spełnialiśmy wymogów, tylko widocznie panie nie miały prowizji i im się nie chciało. Ale zadzwonili jak chcieli nam sprzedać kolejne kary kredytowe i wtedy się dowiedzieli co o nich myślimy Na końcu negocjacji z najlepszymi warunkami pozostały dwa banki: Nordea i Millenium. Składanie wniosków i dostarczanie dokumentów do odziału Millenium wyglądało dokładnie jak w postach powyżej. Co chwilę brakowało jakiegoś zaświadczenia, czy innej pieczątki. Kazali się tłumaczyć z jakiejś starej karty kredytowej, nieużywanej od wielu lat i np. dlaczego spadły przychody z działalności w pierwym miesiącu roku mimo, że faktycznie były one wyższe niż w roku ubiegłym. Ostatecznie po ok. 2 miesiącach kredyt nam przyznano, jednak dowiedzieliśmy się o tym sami dzwoniąć do oddziału, bo jakoś nikt nie był uprzejmy pofatygować się do nas z informacją. No, ale to w końcu to nasz interes więc dlaczego się dziwimy. Może mieliśmy pecha, że obsługiwała nas od poczatku pani kierownik oddziału a nie "normalny" sprzedawca, a widocznie ona tez nie miała z tego żadnej prowizji. Właściwie na decyzję czekaliśmy już tylko z ciekawości o wszystkie formalności włacznie z wpisem do hipoteki były już załatwione w Nordei W Nordei ostatecznie uzyskaliśmy najlepsze warunki. Po miesiącu zostało załatwione wszystko do wypłaty pierwszej transzy. Jednak nas lojalnie poinformowano, że tyle to będzie trwało. Zresztą trafiliśmy na bardzo zaangażowanego doradcę, p. Michała Marciniaka z oddziału w Katowicach, kóry obsługuje obszar całego Śląska. Był bardzo cierpliwy, bo w tym banku to dla odmiany my wymyślaliśmy co chwilę coś nowego a nie bank. Łagodnie przebrneliśmy przez wszystkie formalności. Zirytowała nas na końcu jedynie panienka zakładająca nam konto osobiste, która pełniła tam jedynie funkcje dekoracyjne, bo do niczego więcej raczej się nie nadawała. Ale teraz jak już mamy pełną internetową obsługę rachunku to nie musimy jej spotykać i niczego tłumaczyć Ale pomimo to z Nordei jesteśmy zadowoleni i kolejne transze wypłacane są w dwa dni od złożenia wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 17.05.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Po dzisiejszej rozmowie z Polbankiem i braku odzewu z Millenium i Nordei, zdecydowałam sie na PKOBP. Najmniej formalności, szybko, miło i podatnie ne negocjacje. I to mimo działalności gospodarczej i innych komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 18.05.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Po dzisiejszej rozmowie z Polbankiem i braku odzewu z Millenium i Nordei, zdecydowałam sie na PKOBP. Najmniej formalności, szybko, miło i podatnie ne negocjacje. I to mimo działalności gospodarczej i innych komplikacji. A co chciał PKOBP z udokumentowania przychodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 18.05.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Od lutego staramy się uzyskać kredyt.Zaczęliśmy do GE za pośrednictwem Expandera (POMYłKA). Pomino 20% wkładu własnego (działka+gotówka), dochodów na poziomie 10.000zł netto/m-c (również ze stosunku pracy) nie udało się - z końcem kwietnia straciliśmy cierpliwość. Tak jak w postach powyżej dodatkowe pieczątki, zaświadczenia, umowy, analizy, zmiejszono nam nawet kwotę wnioskowanego kredytu. W międzyczasie za wkład własny i środki pożyczone od rodziny powstał stan zero i wszystkie ściany.Na własną rękę (BEZ EXPANDERA) trafiliśmy do Nordei. Warunki dostaliśmy może nie najlepsze ale umowę mamy już podpisaną. W ostateczności przeniesiemy go do innego banku, ale już na spokojnie po całej inwestycji i magicznych trzech latach.Wczoraj składaliśmy wniosek o wypłatę I transzy i dzisiaj mają ją wypłacić. Przyda się bo dach czas zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 18.05.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Sylwia1667 o jakich pieczatkach zaswiadczenaich do GE mowisz? my u nich kredyt zalatwilismy w trzy wizyty pierwsza rozpoznawcza co potrzeba i druga przy zlozeniudokumentow i trzecia po 4 dniach od zlozenia dokumentow i po dwoch dnaich od podpisania umowy wyplata transzy. GE nie ma zadnych skomplikowanych warunkow przeciez potrzebuja tylko : 1) wypis z ksiegi wieczystej 2) zaswiadczenia z pracy o dochodach i zatrudnieniu 3) kopia pozwolenia na budowe 4) kopia dzienika budowy 5) wyciagi z 3 mies z ROR i dokumentacje foto przed wyplata transzy ktora robi pracowniik banku. Dodam tylko ze nasz wklad wlasny to dzialka z mediami i domem w stanie surowym zamknietym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 18.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Pewnie Sylwia prowadzi działalność i stąd te zaświadczenia, pięczatki i inne papiery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 18.05.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Szczytem był warunek GE aby na pozowleniu na budowę, gmina przybiła pieczątkę że dotyczy ono właśnie tego naszego projeku. Nie muszę chyba dodawać iż w pozwoleniu są wszystkie niezbędne dane (nasze dane, oznaczenie projektu ...) a pozolenie posiada pieczęć, że jest uprawomocnione i wchodzi w życie z dniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 18.05.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Widac ze trafiliscie na niekompetentnych pracownikow banku, ale i tacy sie trafiaja, przeciez projekt domu jest osteplowany i ma wpisany jakim numerem pozwolenia na budowe jest zatwierdzony. Z ciekawosci spytam w jaki sposob w Nordea trzeba sie rozliczyc z pobranej transzy alby otrzymac kolejna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 18.05.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Całkowicie się zgadzam, że bardzo ważny jest czynnik ludzki. W każdej instytucji może znaleść się niekompetenty pracownik.Co do rozliczeń I transzy (zaliczkowej) mogę tylko teoretyzować. Opisuję co zostało wykonane + wizyta inspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 18.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 jutro jedziemy podpisać umowę z Millenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.05.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 No a ja dzisiaj jechałem podpisać umowę. I analityk znowu coś po swojemu zinterpretował. Decyzja jest, ale coś . No i rzekomo na poniedziałek na 16.00 jestem umówiony znowu na podpisanie umowy. Ja już nie wyrabiam. Trzeci raz dzwoniłem do człowieka, że mu zapłacę później . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malachite 18.05.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Na kredyt w tym banku czekalam doslownie 3 tygodnie (hipoteczny + remontowy). Donosilam tylko jedna rzecz. Moze to zalezy od oddzialu. Ja bralam kredyt w Bydgoszczy i goraco polecam ten bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 19.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Grzegorz Saczek napisał A co chciał PKOBP z udokumentowania przychodów[/bPIT za 2006 rok, sama dałam przychody za 3 mce tego roku z pieczątką księgowego, ale interesował ich PIT 36. Najwięcej dokumentów chce Millenium, zesłupiałam gdy zażyczyli sobie potwierdzenia wpłat podatku, bo ja mam u nich konto firmowe i patrząc w komputer mają to samo co dostali ode mnie na papierze, wydrukowane w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 19.05.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Witam Forumowiczów. Załatwiamy kredyt w Millenium. Umowa juz podpisana tylko musimy donieść zaświadczenie z wydz. ksiąg wieczystych o złożeniu dokumentów do założenia hipoteki. Zaczynaliśmy w Expanderze i nie było żadnych problemów. Tak samo w banku. jedynie drobne poślizgi czasowe-w sumie ok tydzień. chyba faktycznie zależy na jakich ludzi się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 19.05.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Witam Forumowiczów. Załatwiamy kredyt w Millenium. Umowa juz podpisana tylko musimy donieść zaświadczenie z wydz. ksiąg wieczystych o złożeniu dokumentów do założenia hipoteki. Zaczynaliśmy w Expanderze i nie było żadnych problemów. Tak samo w banku. jedynie drobne poślizgi czasowe-w sumie ok tydzień. chyba faktycznie zależy na jakich ludzi się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 19.05.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Witam Forumowiczów. Załatwiamy kredyt w Millenium. Umowa juz podpisana tylko musimy donieść zaświadczenie z wydz. ksiąg wieczystych o złożeniu dokumentów do założenia hipoteki. Zaczynaliśmy w Expanderze i nie było żadnych problemów. Tak samo w banku. jedynie drobne poślizgi czasowe-w sumie ok tydzień. chyba faktycznie zależy na jakich ludzi się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 19.05.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Sorry za powtórzenie .Dopiero się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szron 19.05.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 W ciągu ostatniego pół roku brałem dwa kredyty hipoteczne. Oba w BZ WBK. Mila obsługa i od złożenia dekumentów do decyzji mają 7 dni inaczej płacą kare klientowi - coś kolo 100zl za każdy dzień zwłoki. Kasa w dzien podpisania umowy bądz na drugi dzień. Szybko i sprawnie. Z tego co się orientowałem to nawet dobre warunki kredytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts