mony 16.05.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam ! Doświadczonych proszę o poradę lub opinię. Sprawa dotyczy kosztów materiałów instalacji gazowej, wodnej, kanalizacyjnej i grzewczej. Instalację zrobił hydraulik na „raty”, od sierpnia do marca br, ale zapodział gdzieś zestawienie materiałów do mojego domku. Chcę się z nim rzetelnie rozliczyć za materiały i porównanie Waszych kosztów będzie dla mnie wskazówką. Dane domu: - kwadrat 9x9, wysoki w szczycie (dwuspad) na 10 m; - trzy kondygnacje (piwnica, parter, poddasze ) i dwa półpiętra; - kotłownia w piwnicy; - instalacja grzewcza: z alupexa15-16mm, z rozdzielaczy na każdym piętrze 13 grzejników, dwa na półpiętrach z pionu miedzianego; - instalacja wodna: piony 1 cal plastik, odejścia do odbiorników 20mm, a w tym: łazienki w pionie nad kotłownią - na poddaszu (wanna, umywalka, bidet) - na piętrze (prysznic, umywalka), kuchnia na parterze 7 m od pionów (zlew, zmywarka), garaż 7 m od kotłowni (zlew), kotłownia (kran); - kanalizacja do pomieszczeń jak wyżej; - gaz od ściany wejściowej 5m do kotłowni, zaraz przy ścianie odejście w pionie 3 m do góry do kuchni; - w kotłowni trochę rur miedzianych. Piec i zbiornik wody, pompę do obiegu oraz grzejniki z zaworami i wkładkami kupiłem wcześniej sam. Interesuje mnie wartość samych materiałów instalacyjnych. Z góry dziękuję za wszystkie opinie. Pzdr mony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.05.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 czy to konkurs? zaczynam licytację od 50.000PLN (netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 16.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 a licytujemy w góre czy w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.05.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 czasy są takie, że proponuję w górę, w granicach "rozsądku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 16.05.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 czasy są takie, że proponuję w górę, w granicach "rozsądku" Eeee nie jest aż tak źle - przebijam w dół - 49999zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mony 16.05.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 bardzo zabawne ... ELITA forum! nie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 16.05.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 bardzo zabawne ... ELITA forum! nie pzdr nie da się tak wycenić, zależy od jakości, długości... za same przewody, rurki, szafki do podłogówek i inne drobiazgi, mały domek ok 5 tys. kaloryfery 7 sztuk (tu jest ważna moc a nie ilość - ok4-5 tyś (brugman) - hydraulicy zaopatrują się w jednym sklepie, ja płacę, ale raczej nie mierzę tych "rur", kotłownia też pewnie 10 tyś w wersji optymistycznej - tu można zaszaleć - oczywiście w górę ........... ale chłopaki mająrację w 49999 się na pewno wyrobisz a domek mały 112 m2 i nie ma instalacji gazowej doczytałam dokładniej Twój post - w sklepie powinni mieć Twoje zestawienia materiałów a hydraulik nie wie ile czego zużył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoo 16.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Zapłać za robote. Za materiały nie bo jeśli on nie wie ile to jak masz za nie płacić. Jeśli poda ci cene czy ilość to wtedy możesz napisac z pytaniem czy to dużo czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.05.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 bardzo zabawne ... ELITA forum! nie pzdr bo ja wiem czy bardzo zabawne? bywalo weselej napociłeś się pisząc, tyle, że bez sensu a ten podpis pod nickiem to chętnie Ci oddam, mam go głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mony 16.05.2007 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 hydraulik twierdzi że na materiały wydał 8200. przedstawił wydruk z hurtowni z kilku miesięcy, ale nie jestem w stanie tego ocenić - są tam też pozycje, które wykorzystał na innych budowach. nie chodzi mi o dokładną wycenę, chcę odnieść się do jego propozycji i rozliczyć się z nim ostateczniepzdrmony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts