Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witam wszystkich (teraz z Krakowa, może kiedyś z okolic...)

Recommended Posts

Witam wszystkich :D

od jakiegoś czasu intensywnie przegladam forum,

napisałam nawet kilka postów,

a dzisiaj odkryłam,

że mogę się przywiatać i przedstawić :D

A więc:

Mam na imie Monika, mieszkam w Krakowie,

ale bardzo możliwe że się to zmieni

Mamy z chłopakiem na oku piękny,stary dom koło Krzeszowic

Jeżeli staniemy się jego szczęśliwymi posiadaczmi- pewnie będę jeszcze częściej tu zaglądała- bo pracy przy nim i problmów będzie strasznie dużo i będe korzystała z Waszych doświadczeń i wiedzy (jeżeli sie nimi podzielicie) :)

Na początek zasypie Was pytaniami :)

Czy jest ktos na forum z Krzeszowic, albo okolic?

Jak sie tam mieszka?

Da sie pracować w Krakowie i mieszkać w Krzeszowicach (jak z dojazdami)?

Jak rozwiązaliście problem z przedszkolem i szkołą dzieci jeżeli pracujecie w Kraku?

pozdrawiam wszystkich

Monika

• 1 month później...

Mieszkałam w Krzeszowicach jakiś czas temu przez 3 lata i dojeżdżałam do pacy w centrum Karkowa samochodem. Jazda trawła jakieś 40 min. W zimie czasem były problemy, bo zdarzało się że droga była słabo odśniezona i czas podrózy przeciągał się do 1,5 godziny. Miasteczko bardzo przyjemne, okolice do spacerowania również. Do Krakowa mozna dojechać też busami albo pociągiem. Busy odjeżdzają średnio co 10 min i jadą jakieś 40 min w okolice dworca głównego. Pociągów też jest sporo - czas podróży 30-40 min. Do Makro busem dojeżdża się w ciągu około 20-25 min.

W Krzeszowicach są chyba tylko 2 przedszkola i niestety dosyć krótko otwarte - chyba do 16, co do szkół to nie wiem.

Wygodnie można zrobić zakupy, jest kilka większych sklepów np. Biedronka, w poniedziałki rano jest duże targowisko.