sloneczny_slonecznik 16.05.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 murarz nas straszy, że ten kolor klinkieru (sahara, czyli taki jasny żółty) jest za jasny na kominy i że będą się bardzo brudzić jakie macie doświadczenie w tym względzie ? jesteśmy na etapie budowania ścian parteru, tak więc jeszcze mam trochę czasu by zmienić moją koncepcję ... a koncepcja jest taka klinkier sahara na kominach, płytki sahara (w przyszłości na podmurówce) grafitowy dach, lub taki ciemny popiel ściany kolor kremowy, okna, drzwi i podbitka w kolorze dębu (jeszcze niedoprecozowane) proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 16.05.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Moj kolega mial jasnozolty komin.... juz jest uwalony od sadzy a pali tylko w kominku wiadomo tylko drewnem(wyprzedzam pozniejsze wypowiedzi ze palil niewiadomo co) sadze ze warto murowac komin materialem o ciemniejszych barwach...pozdrawiam ale pomysl generalnie fajny... kolorystyka na poczatku wygladala super ale zycie zweryfikowalo wszysko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu808 16.05.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Ja mam dokładnie z takiej cegły kominy. Palę w kominku podłaczonym do jednego z nich dopiero rok ale szczególnie widocznych i szpetnych zabrudzeń nie widzę. Owszem u wylotu komina jest trochą obdymione(może ze dwie cegły) ale w końcu to tylko komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 16.05.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Ja mam dokładnie tak jak pisze Michu i 2 lata palę w kominku i nie ma żadnych problemów. Jest ok. I dokładnie mam SAHARĘ 1/2 klinkieru murowany. W środku z cegły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts