Raton 16.05.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 WitamJestem na etapie robienia 20 form na bloczki betonowe.Ceny szaleją a robiąc wykop pod piwnice będę miał piasku pod dostatkiem.Piasek jest dość gruby więc chyba nie będę stosował żwiru.Formy szykuję tak aby wymiar bloczka był taki jak zalecąją w projekcie przyszłego domku.Skrupulatne przestrzeganie proporcji mieszanki betonowej, betoniarka w ruch i co 3 dni nowa partia.Stolik do zawibrowania już mam po tym jak bawiłem sie w kostki brukowe.Jak sie sprawdzi to podwoję ilośc form i do czasu zakończenia spraw papierkowych myślę że sporo ich zrobie.Ktoś z was też tak się bawił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.05.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 no to już chyba lepiej będzie i zdecydowanie łatwiej zrobić jedną tylko formę - szalunek ścian piwnicznych - i w nią wlewać beton.... chociaż z betoniarni lepszy będzie NA PEWNO i wcale znowu nie tak droższy 10 razy ??? przecież cement też musisz kupić - pewnie z 500 zł tona starczy ta tona na jakieś 3 metry sześcienne betonu co najwyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFPRODUKCJI 16.06.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Też o tym myślałem ,tez robiłem stosowne obliczenia ile czego i za ile będę potrzebował , wychodziło taniej niż zakup bloczków gotowych , nie 10 razy taniej , ale taniej . Doszedłem jednak do wniosku , że po prostu się na tym nie znam , a dodatkowo niestety nie mam na to czasu . Powiem tak , dom stanie od A do Z za kasę z kredytu , zanim zrobię te bloczki minie sporo czasu , bo niestety jak większość z nas go nie ma na tzw. "zrób to sam" , za kredyt chatę muszę postawić szybko , żeby ze starego mieszkania jak najszybciej się wyprowadzić i nie płacić podwójnie ( przez pewien czas oczywiście będę musiał ,ale im krócej tym lepiej). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 22.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 no podziwiac rob bloczki tylko pamietaj cena idzie w dol a tak i co innego mam na mysli podziwiam cie za odwage stawiania domu na kredyt musisz calkiem niezle zarabiac bo banki nas zaczynaja pozerac jak sekretarki ciasteczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts