Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Ala i Seba

Recommended Posts

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pierwsza jestem :D

Niezla "jazde" jak to okreslasz przeszliscie :o jednak w takim przypadku moze byc juz tylko lepiej :wink: u nas bylo odwrotnie do wykonczeniowkie prawie bez problemow ale za to teraz "jazda" :cry:

Mozemy sobie reke podac,jesli chodzi o podjecie wyzwania budowy na odleglosc..

Trzymam kciuki za Wasza budowe :)

Jestem bardzo ciekawa efektu koncowego,wiec pozwole sobie byc czestym gosciem :wink:

Dzięki i zapraszamy serdecznie. Jak to mówią "im więcej potu na ćwiczeniach tym mniej krwi w boju". A tak serio, to takie kwiatki na początku uczulają inwestora na wiele spraw. Napewno nie będziemy płacili zaliczki przed wykonaniem prac. A pani architekt do dnia dzisiejszego się nie odezwała. Pozdrawiamy serdecznie

• 3 months później...
Witam wszystkich. Pod koniec tego tygodnia ma już byc strop. Jeśli chodzi o mszenie to bale są łączone na podwójny wpust, więc to odpada. Jak górale zaczęli rozkładac swoje belki to okazało się, że wykonawcy piwnic przesunęli komin o 40 cm w jedną stronę i belki nie pasują. Następny kwiatek :evil: , ale gorole godoli, że nie z takimi problemami dali sobie radę. Kwaterę mają w Mielnie, więc w wolnym czasie morze. Pozdro, dzisiaj jak pyknę zdjątka to wrzucę następne do dziennika.

tak jak pisałam i myślałam....robota idzie pierunem!!!!!

pięknie zaraz się u Ciebie zrobi.. A co do sąsiadów to sie nie dziw jak ludzie będą sie schodzić i dziwić, że w tamtym tygodniu nie było domu a już chałupa stoiii...cuda przeogromne!!!

ile czasu przewidujesz na wykończenia??? chałupy- nie siebie!!!!! ;)

Górale myślą o postawieniu wiechy już w tym tygodniu :lol: 3 dni chyba będą wycięte z życiorysu :D jeśli chodzi o wykończenia to ściany zostają bez zmian w środku (wiadomo trochę podczyścić szlifierką oscylacyjną i OK). Nie wiem ile czasu zajmie elektryka i hydraulika. Poddasze ocieplenia, ścianki działowe, łazienka. Chcielibyśmy zdążyć do Świąt, żeby chociaż wigilię spędzić w nowym domu. Na dole pozostają podłogi, drzwi wewnętrzne, kominek itp. Nie wiadomo czy kasy starczy na wszystko. Okna mają być coś ok 20.09. Chcemy zamówić bramę garażową i wstawić razem z oknami (myślimy o Horrmann'ie - złoty dąb. Elewacja w przyszłym roku. Pokrycie albo Ahi Roofing Corona albo Metrotile Shake. Wyceny różnią się o 300zł., tyle, żę Metrotile zapewnia transport materiału.