Folklorystka 05.09.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 No to i ja z zazdrością zaglądam do Twojego dzienniczka Napisz ile kubików (m3) drewna poszło na dom i po ile płaciłeś za dokupowane drewno, bo z tego co czytałam to chyba tak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 06.09.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Imprezka się udała, trochę przeliczyliśmy się z alkoholem (wzięliśmy 1l na głowę), połowa została, ale za to górale mieli na dwa dni na wieczorne posiadówki. Folklorystka; 80 kubików Pomiędzy wpusty dają piankę. Ja od rana do wieczora z góralami na budowie. Dach pokryty papą, jutro kończą pobitki na zewnątrz. Aktualnie jadę szlifierką oscylacyjną na zewnątrz. Idzie powoli. Następnie daję Fobos M4 (nie żałuję go i schnie 2-3 dni) Na koniec pójdzie Tikkurila (Valti base i 2 warstwy Valti Color - delikatny odcień). Nie ma czasu kiedy pyknąć zdjęć. Górale robią na poddaszu ścianki działowe. Najbardziej denerwujące jest to, że wychodzą niespodziewane koszty. Spodziewałem się, że za kominy zapłacę z 4-5 tys, a tu wyjdzie ok. 10 tys. Papa 3 tys (razem z podkładową pod belki). Płyty OSB do zabezpieczenia przed wiatrem 2000, Pianki na uszczelnienia 2000, gwożdzie, łączniki z 2000, brama garażowa 4650 (liczyłem 3500). Koszty przekroczone na obecną chwile myślę, że ok 10 tys. Jutro wrzucę zdjęcia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaguśka 07.09.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Cóż widzę że oglądających dziennik przybywa, natomiast komentarzy brak. Fakt ja również oglądam to cudeńko. Szybciutko Wam idzie.! Życzę powodzenia w dalszej pracy. Nie zauważyłam czy pisałeś gdzie się budujecie, więc czy możesz napsiać ? Z chęcia przyjrzałabym sie temu ślicznemu domkowi z bliska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 11.09.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Okna mam nadzieję, będą ze szprosami , bo innych w domu z bala sobie nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 11.09.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Oczywiście że ze szprosami. Już dawno byłby wstawione, jednak wykonawca z Nowego Targu nie zdążył na czas. Zadzwonił w zeszłym tygodniu i mówi; ... Panie Sebastianie ale daleko trzeba będzie jechać, przecież to przez całą Polske... . Powiem, że był wręcz załamany. Jakby zdążył na czas to nawet nie kiwnąłby palcem. Uzgodniłem z wykonawca domu, że wstawi okna gratis i nawet zabrałby je ze sobą (dwa tiiry drewna), a tak gościu będzie się musiał pofatygować 800km w jedna stronę i wstawić je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 24.09.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 SEBA....drzwi masz PIKNE..i bardzo oryginalne....szkoda tylko że nie ma w nich przeszklenia, byloby widniej, ale pewnie szkło nie pasowałoby do tych metalowych okuć, ew. trzeba byłoby zmieniać wzór...ALE pomysł SUPER!!!! okna też bardzo ładne....ba!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shafireq 24.09.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Drzwi po prostu piękne!! a i okienka superaśne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 24.09.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 REWELACJA ! Napisz coś więcej o tych drzwiach i oknach. Jaka firma - pisałeś że z Nowego Targu ale może mają stronę www - jaki koszt, jakieś parametry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 25.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Seba No to jak ostatnio byłem u Ciebie i rozmawialiśmy to teraz tylko styropian na podłogę i można już nocować Kozę jakąś postawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 25.09.2007 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Drzwi zamawiane były z Nowego Targu. Zakład Stolarski p. Dzioboń Kazimierz. Cena ok. 4 tys zł. Okna też on wykonywał. Koza jeszcze nie stoi z tego względu, że kominy jeszcze nie "przeszły " przez dach. W zeszłym tygodniu dowieźli brakującego Schiedla (ok 8m), teraz czekam aż nam wymurują. Elektryk już zaczął dzialać (zanim wstawili drzwi i okna), żeby poprowadzić przewody pod opaska,ii w futrynach. W sumie to jakby wstawił kozę to jakby się uparł to można koczować . Blachodachówka już zamówiona (ma byc na początku października), alarm już też zakupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-i-P 08.11.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Dzięki wielkie za priva. Drzewko do ogródka gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 08.11.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Gratuluje domu, fajnie wyglada , widze ze z grubego bala budujesz , Mam tylko pytanie jakiej wielkości masz okna , bo na zdjęciach wyglądaja na dosyć małe. Ja buduje tez z bala ale cieńszego niz Twój, 12 na 21.Pozdrwawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 08.11.2007 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam, okna 115cm x 88cm. Dachowe 78x98cm (dzisiaj były wstawiane. 605 jednej połaci dachu jest już przykryte. Blachodachóweczka Ahi Roofing wygląda na dachu ślicznie. Warta swojej ceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 08.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Jakieś nowe zdjęcia by się przydały w dzienniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 08.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Jakieś nowe zdjęcia by się przydały w dzienniku ... Lepiej tego nie mogłeś wyrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 09.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Popieram powyzsze prosby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 09.11.2007 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Z chęcią wrzucilibyśmy kilka, jednak mamy bardzo słabe łącze internetowe i jest trochę problem z załadowaniem ich na serwer. O, widzę że jedno powoli idzie. Może się uda. Jeśli tak to jutro pykniemy więcej sztuk. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 09.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Seba o jakim deszczu mówisz? W Gdyni był ładna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 09.11.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Rano padało, od ok 9,00 były przejaśnienia a ok 14.00 zaczęło mżyć i ten paskudny wiatr. Szybciutko czmyhali z dachu. jeden z dekarzy powiedział, że mu mało o ja.ec nie urwało", na co dugi odpowiedział mu "... i tak ci już nie potrzebne bo nie używasz..." Chłopaki lubią żartować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 10.11.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Nie, no taaaaki widok Bardzo fajnie sobie radzicie. Gratuluję. No to kiedy pierwszy termin przeprowadzki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts