Seba7207 11.11.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Wsępny plan zakładał na Święta Bożego Narodzenia. Jednak nie damy rady. Tak jak pisaliśmy duzo prac trzeba wykonać samodzielnie a niektórych spraw jak np. wylewki i ich wyschnięcie nie przyspieszymy. Dekarze mówią: mraczej na Święta Wielkanocne. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 11.11.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Seba a te 2 okienka w dachu wystarczają żeby doświetlić poddasze? Tak się zastanawiam czy nie będziesz miał aby za ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 11.11.2007 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 W zupełności wystarczą, tym bardziej, że projekt poddasza jest trochę zmodernizowany i zamiast 3 pokojów są 2, w tym w jednym z nich są 2 oka (1 w dachu), nastomiast w drugim są 2 okna + drzwi balkonowe:http://i47.photobucket.com/albums/f175/seba7207/Poddasze.jpgPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 11.11.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Seba - dawaj zdjecia ze srodka!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.11.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 WITAJ SEBA>...ładnie ładnie..coraz domowiej!!!!dachówka- faktycznie piękna...też marzyliśmy o niej, ale obecnie cenowo wychodzi z m2. bardzo drogo,.. (72zł- to jakiś obłęd....!!!!), podobnie jak dachówki ceramiczne, albo nawet i drożej....więc nie wiem już czy brać blachę czy dachówke ceramiczna???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 15.11.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 O żesz jakie cudo tu powstalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo mi sie podobaja drewniane domki - sliczny !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 28.01.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Tak, to prawda, p[iekny domek zbudowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnees 29.01.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Domek cudo! Mam nadzieję mieć kiedyś taki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 05.02.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Seba , napisz coś więcej o tym wosku z terpentyną. Skąd? Gdzie ? Jak? Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 05.02.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No więc na salon (30m^2), jadalnię (10m^2), kuchnię (9m^2), sypialnię (15m^2) i cały korytarz na górze - ściany i sufit poszło z 12kg wosku i 20 litrów terpentyny. Ponoć po tym drewno nie ma prawa ściemnieć. Przy podgrzewaniu trzeba bardzo uważać żeby nie wystąpił samozapłon. Słyszałem, że pod Krakowem dwiedziewczyny same woskowały i im się ten wosk zapalił. Cała chata czarna od środka. Kg wosku kosztuje 15 zł w sklepie pszczelaraskim ( 5 litrów terpentyny 43 zł). Wychodzi dużo dużo taniej niż lakier. Acha, potrzeba do tego dużo szmat bawełnianych (najlepiej załatwić ze dwa worki z ciucholandu - takie nie sprzedające się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 05.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ładnie to wszystko zaczyna wyglądać. Coś wiem o szlifowaniu tak po paru godzinach jak zaczyna krew odpływać to trzeba mieć sporo samozaparcia. Pod sufitem byłeś zgarbiony czy wyprostowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 05.02.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Miałem przygotowany taki podest 1,5m x 1m szerokości i wysokość ok 1,5m. Także na kolankach Panie kolego, na kolankach. Okularki (zresztą parujące) i naprzód. Ale było minęło. Dzisiaj przyjechały dechy (dosłownie 1,5 godziny temu). Całe 500kg na salon 30m^2. Dąb 2 klasa, deski 20cm szerokości - nawet ładny. Legary już prawie skończone - została do przykręcenia 1,5m beleczka. Zajechałem 3 wiertła 10mm do betonu na szlichcie. Twardy ten B20. A od czwartku układanko podłogi. Zobaczymy jak wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 05.02.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Powodzenia ! Jak (czym) masz wykończony komin , bo nie widać dokładnie na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 08.02.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ale jazda!!! Super!!! Powiedz proszę jakie macie okna, z jakiej firmy, ponieważ mój projekt nieiwle różnisię od Twojego, a te okna są idealne!!!!! Łazienka... brak słów. My też będziemy sami wykańczać w środku, więc chętnie skorzystamy z Twoich doświadczeń. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 09.02.2008 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Okna od gościa z Nowego Targu - Polecam - naprawdę solidny. No łazienka - faktycznie brak słów. Jeszcze dużo do zrobienia. Wczoraj i dzisiaj wykańczałem korytarz na dole deskami oraz zacząłem obijać garderobę. Jest trochę skosów, a więc i trochę zabawy. Dojdzie jeszcze półeczka nad skrzynką - rozdzielaczem do CO. Jak policzę wg. stawek górali to wychodzi że średnio coziennie koszt mojej robocizny to 160-180zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka79sia 14.02.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Hej Seba, też buduję w Koszalinie i o urzędnikach nic dobrego nie powiem ,chociarz trafiliśmy na świetnych architektów.Twój domek bardzo mi się podoba ,bedzie okazem na KONIKOWIE ,też szukaliśmy z mężem tam działki ale mąż chciał bliżej i kupiliśmy w mieście(wiesz dzieci, szkoła ,przedszkole).Jesteśmy na etapie wyboru okien czy masz jakieś zdanie o firmie MALEC z Białogardu,obawiamy się w póżniejszym czsie konserwacji okien drewnianych.Jak będę jechać do rodzinki w niedzielę to przejadę koło waszego domku i zobaczę go sobie z bliska.Pozdrawiam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiagdy 23.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Piekny domek, gratulacje!! Mam pytanie odnosnie wykanczania scian. Moglbys napisac jak sie szczeglowo robi szlifowanie? Nie wiem czy dobrze zrozumialam ze robiles to wiertarka Bosch'a 11tys obrotow, papier 180 (co to za papier jak szybko sie to zuzywa czy trudno opanowac technike calkowitemu laikowi? Czy Fobos stosowales z zewnatrz i w srodku? czym rozprowadzane- pedzlem, natryskowo? Bedę bardzo wdzeczna jesli podzielisz sie swoim doswiadczeniem:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 06.03.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Fobos poszedł natryskowo z zewnątrz i wewnątrz. Pozszło coś ok. 400 litrów roztworu. Szlifowanie ścian szlifierką kątową z plastykową tarczą do której przykręcany jest krążek papieru. Papier 60-ka. Na całą chatę poszło coś ok 10-15 krążków (1 szt po ok 2-3zł). Trzeba delikatnie wejść w materiał i delikatnie z niego "wychodzić". Szybko nabiera się wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiagdy 06.03.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dzieki Seba za odpowiedz. Juz troche zasiegnelam informacji o szlifierkach i polecaja mi szlifierke tasmowa do takich duzych powierzchni bo ponoc i szybciej i nie ma "kółek" gdy szlifuje sie wzdloz wlokien a nie jak w przypadku kątowej kiedy takie kolka ponoc widac.Podloga wyglada pieknie. Milo patrzec jak coraz ladniej sie robi w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 06.03.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Kółek nie widać. Jednak jest to spora prędkość obrotowa. Trzeba tylko delikatnie przykładać maszynę do bala. Niestety, przed woskowaniem musieliśmy "przejechać" całość szlifierką oscylacyjną (papier 150) żeby zlikwidować "zadziorki). Efekt ścian widać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts