nektarynka 16.05.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 jest z projektem, który chcę uznac jako mój przyszły dom.. wszędzie gdzie piszę aby ktos sie nt tego projektu wypowiedział nikt nic nie pisze.. az taki beznadziejny??wybrałam go bo spełnia WZ i miesci sie na mojej wąskiej działce, do tego tworzy 2 lokale mieszkalne co jest u mnie koniecznością.. ale co jest z nim nie tak? Może problem w architekcie ? (Paweł Wład Kowalski) Moglibyscie mi pomóc i wypowiedziec się nt tego projektu?CZy ktoś może buduje, albo planuje? SOSNÓWKA WM03 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=232&IdKolekcji= http://projekty.wm.com.pl/domy/W03.html Z góry dziękuję za sugestie, Nektarynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.05.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Bardzo mi się podoba. Jest w nim wszystko, co powinno być, czyli:- prosta bryła w formie prostokąta,- dach dwuspadowy ( prosty w budowie), nie ma w dachu wykuszy, tylko są okna dachowe co jeszcze pomniejsza koszty budowy.- kibelek i kuchnia są w "kupie' zarówno na piętrze jak i parterze, co pozwala rozplanować dobrze instalacje.- jest wiatrołap który dobrze chroni wnętrze domu, i jest wystarczającej wielkości,- jest spiżarnia. Nie wiem czemu nie ma kotłowni (pomieszczenia gospodarczego), co ogranicza wybór ogrzewania, tu należy się zastanowić !!! Jeśli chodzi o konstrukcje to na podstawie obrazków nic nie można powiedzieć, jest co prawda napisane że ściany są dwu warstwowe i dach krokwiowo-jętkowy (nie znam się na rodzajach dachów, ale po obrazkach które wyskoczyły w google nie jest to najmocniejszy wariant) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 16.05.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 nie buduję takiego domu ale pozwolę sobie napisać klika słów na temat tego projektu warto byś napisała jakie masz oczekiwania względem domu, jakie środki finansowe itd. czy szukasz domu taniego i prostego w budowie (ten dom moim zdaniem spełnia te warunki) może coś warto zmienić w projekcie, przesunąć jakieś ściankipytanie ile Ci jest potrzene sypialni?od jakiej strony (chodzi o strony świata) jest wyjście na tarasczy potrzebna Ci jest spiżarka? mi np. nie podoba się to, że z wejścia do domu, z korytarza widać kuchnię (zlew) tak jak jest to na tym rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.05.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Po co Ci 2 kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.05.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Jest przeciez napisane że autor chce miec dwa lokale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nektarynka 16.05.2007 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Planuję kotłownię zrobić z wejściem pod schodami w miejscu garderoby (potrzebuje na to 12 m sześciennych) ew. częsci pokoju - tam będzie mała sypalnia. A może przenieśc kuchnię tam gdzie salon (dodając wentylację) a tam gdzie kuchnia i jadalnia zrobic salon z kominkiem? - wyeliminuje to widok na garki w kuchni, pozwoli na wejscie bezpośrednio na salon. Pozwoli na powiększenie łazienki - będe tam miec suszarke na ubrania. Czy te zmiany mozna zrobic w trakcie budowania? Ciekawa jestem czy ktokolwiek buduje ten dom.. Fajnie byłoby zobaczyć jak to będzie wyglądało. Albo gdybym choc umiała robić wizualizację.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 16.05.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 To był kiedyś mój faworyt !!! Ale odpadł w przedbiegach bo nie miał garażu i za dużo przeróbek musiałbym wprowadzić. aby go tam zrobić. Później jeszcze ubzdurałem sobie, że chcę garaż na 2 auta i już było posprzątane Ogólnie bardzo miły domek, ale nie ma w nim ani jednego pomieszczenia gospodarczego, a dla 2 rodzin gratów się nazbiera. Przemyśl to bo będziesz klęła do końca swoich dni slawkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 16.05.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 fajny domek , widdziałem też go z garażem, przy kuchni wejście do spiżarni a z niej do garażu. super rozwiązanie zakupy z bagażnika do spiżarni i do domu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.05.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Praktyczny dom, ale np. dość duży hol. Może warto go połączyć częściowo z salonem. Nie jest bardzo duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nektarynka 16.05.2007 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Macie rację i z garażem i z pom. gosp. i z małym salonem, dlatego garaz mam niedaleko domu z dużym pom. gosp. własnie na owe graty, kotłownie wygospodaruję z garderoby i pod schodami wejście, a salon powiększę zamieniając kuchnię i jadalnię na salon i nieco mniejszą kuchnie z salonem. Wrzuciłabym poprawki tego projektu, ale nie wiem jak załączyć plik z rysunkiem w paincie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nektarynka 16.05.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Znalazłam sposób Potrzeba matką wynalazku http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,652319.html Czy teraz moge liczyc na sugestie mojej koncepcji? (dodam, iż za kilka lat zamiast kotłowni na paliwo stałe będzie ogrzewanie gazowe, więc pom. będzie czyste i mogę je zagospodarowac jako gospodacze, gazociag w planach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nektarynka 17.05.2007 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nektarynka 22.05.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Powiedziano mi, że koszty moich przeróbek będą większe jak zrobienie projektu indywidualnego. A można częśc zmian wprowadzic w trakcie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.05.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 a niby jakie koszty?nowego ustawienia ścian działowych?lokalizacja kotła?zaraz Geno napisze o kwalifikowaniu zmian przez projektanta, co ja osobiście załatwatwił bym dokumentacją powykonawczą, bo nic istotnego tak na prawdę się nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 22.05.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Odradzałabym Ci tak przeszklony wiatrołap .W chwili obecnej mieszkam w szeregówce z tak wykonanym wiatrołapem .Od gorąca -jak w saunie-(strona wschodnia) wypaczają się drzwi wejściowe i stale mam problemy z klamką i zamkiem ,które pod wpływem wysokiej temp. po prostu się zacinają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts