magosia 26.01.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Czy jest ktoś kto buduje lub zamierza budować według tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 26.01.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Proponuje wkleic obrazek ze zdjeciem domu , bedzie łatwiej sie wypowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkan 11.02.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witamchetnie wymienie się doświadczeniamy z budowy przytulnego z mg projektpozdrawiammonika http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkan 11.02.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Czy jest ktoś kto buduje lub zamierza budować według tego projektu? Witam my zamierzamy budowac. chetnie wymienimy sie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 24.04.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jaki przewidujecie koszt budowy domu? Interesuje mnie przytulny i pogodny IV z mgprojektPozdrawiamhugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 14.05.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 witam zdecydowany jestem jednak na Przytulny z drobnymi zmianami, min likwidacja balkonu po stronie frontowej.Prosze o info czy ktos buduje, jaki byłby koszt budowy stanu surowego i całości?PozdrawiamHugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 16.05.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 WitamPrzymierzam sie do wyboru projektu. Prosze o podanie szacunkowego kosztu budowy stanu surowego i ewentualnie pod klucz poniższego projektu:http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php - bez balkonu frontowego- dachówka betonowa- cegła w zaleznosci od ceny - porotherm lub gazobeton Czy ktoś budował, buduje, będzie budowac taki domek?PozdrawiamHugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLICEA 11.12.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam,cieszę się że ktoś zamierza budować ten domek. Ja jestem na etapie wstawiania okien. A co do kosztów to stan surowy wyniósł mnie ok 170tys z tym że na dachu jest blacha i jest balkonik od frontu.No i jeszcze trochę go przerobiłąm więc koszta wzrosły.Chętnie służę pomocą. PozdrawiamGlicea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLICEA 11.12.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam, cieszę się że ktoś zamierza budować ten domek. Ja jestem na etapie wstawiania okien. A co do kosztów to stan surowy wyniósł mnie ok 170tys z tym że na dachu jest blacha i jest balkonik od frontu. No i jeszcze trochę go przerobiłąm więc koszta wzrosły. Chętnie służę pomocą. Pozdrawiam Glicea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 03.01.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam budujących i sympatyków Przytulnego:)Glicea, czy możesz coś więcej napisać o swojej budowie?? Jakie zmiany wprowadziłaś, czy nie wyszły jakieś "kwiatki" w projekcie?? Może dysponujesz fotkami z budowy???Jestem na etapie wyboru projektu i strasznie się miotam, ale Przytulny przypadł mi do gustu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLICEA 03.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Na całe szczęście kwiatków nie było Od czego tu zacząć - hmm. Z garażu zrobiłam pokój a nad garażem zrobiłam suszarnię z pralnią i jednocześnie powiększyłam łazienkę na górze. W łazience mam dwa okna Velux. Na całej górze podniosłam ścianki kolankowe(muszę sprawdzić o ile) i przez to zyskałam na metrażu i wysokoći pomieszczeń, bo w zasadzie ten strych nad garażem bez podniesienia ścianki kolankowej i wstawienia okna był do niczego !!! Na górze połączyłam sypialnię z garderobą i wejście będzie bezpośrednio z pokoju, a dzięki temu jest większy korytarz no i wstawiłam okno Velux bo było za ciemno. Na klatce szchodowej też wstawiłam Velux'a Na dole zlikwidowałam ściankę działową pod schodami i drzwi do kuchni. Mam teraz większy korytarz a pod schodami będzie wielka szafa na kurtki. I w zasadzie wiatrołap to cały ten korytarz, który kończy się na równi z zaczynającymi się schodami. Nie wiem co jeszcze to chyba najistotniejsze kwiestie a no i zmniejszyłam okna w kotłowni i łazience na dole a w łazience to nawet przesunełam w prawo żeby zmieścił się prysznic Jeśli chodzi o fotki to nie wiem czy mogę je tu umieścić.? Ogólnie domek jako domek jest super, tylko jak to w życiu bywa zawsze jest coś nie tak. Według mnie jest za mała kuchnia ale to rzecz góstu - hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 04.01.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Oooo, dobre wiesci:)Widziałam, ze zdjęcia są załaczane na forum, tylko trzeba je umieścić gdzies w necie i stamtąd wklejać/linkować.Jesli nie da rady, to chętnie poprosiłabym o te fotki na maila [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 04.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Załaczam link dla chętnych do skomentowania projektu:)http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php glicea - jeszcze jedno pytanie - nie rozumiem w jaki spodsób przez zrobienie wejścia do garderoby z sypialni zwiększyłaś powierzchnię korytarza - spłyciłaś ją? Troche mi brakuje w tym projekcie możliwości zrobienia garderób w pozostałych pokojach na piętrze - to jednak wygodne rozwiązanie i cały czas kombinuję jak to zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLICEA 11.01.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Przedpkuj jest większy bo nie ma drzwi do garderoby. Jest zamórowana ściana i przez to jest wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 12.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 zapraszam zainteresowanych do wypowiedziwkrótce buduję Przytulnego:))) projekt wybrałem juz rok temu, oglądam cały czas projekty i nic bardziej mi sie nie spodobałona stronie :http://www.mgprojekt.com.pl/left15.php są zdjęcia z realizacji Przytulnego, domu juz gotowego.na wąską działkę moim zdaniem jedna z ciekawszych propozycji. dach dwuspadowy poza tym ze jest tańszy w budowie sprawia ze pokoje na poddaszu są przestrzenniejsze i bardziej ustawnepoza tym układ pomieszczen i ich liczba trafia w moje gusta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.02.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja cały czas nie jestem do końca zdecydowana. w tym tygodniu wybieram sie do architekta, może on rozwieje ostatecznie moje wątpliwości.Biorę pod uwagę Przytulnego i Omege z Krajobrazów - oczywiście ze zmianami.http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/omega/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 13.02.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Przytulny jest znacznie większy od Omegi, to inna klasa. Omega ma bardzo małe pokoje na poddaszu i salon z kuchnią ma tylko 34m2.Zastanów sie dobrze.Pozdrawiam Hugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 13.02.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 zastanawiam się jeszcze nad projektem Klasyka:http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=288 bardzo ciekawy projekt ciekawe który będzie tańszy w budowie, Przytulny czy KlasykaPow użytkowa obydwu jest zbliżona, Przytulny 130m2 + garaż 21,5m2Klasyka 135m2 + 19,2m2 Proszę o Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.02.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Moze tak bedzie łatwiej http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/images/rzut1.jpg http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/images/rzut2.jpg Nie wiem jak dom jest ustawiony wzgledem stron swiata, nie wiem dla KOGO ten dom (tzn kto w nim bedzie mieszkal - ile osob, w jakim wieku, jakie maja potrzeby itp) wiec nie wypowiadam sie Oprocz jednego - ogolnie zgrabny nieglupi projekt ktory dla mnie "dyskwalifikuje" go 1 rzecz- wyjscie z garazu nie do przedsionka (wiatrolapu czy tez holu) a na czesc "mieszkalna" a tym bardziej ze nie dosc ze mieszkalna tzw "prywatna" czyli pokoj i łazienke a potem wedrujemy dookola schodow prawie ze przez salon do wiatrolapu (zeby zdjac buty, kurtke itp) Ja takie projekty skreslam - ten projekt ratuje to ze mozna spokojnie zrobic wejscie przez garderobe bezposrednio do wiatrolapu (jako 1 z garazu lub zostawic to do kotlowni tez) Reszta tak na pierwszy rzut oka - zgrabna , przemyslana Nie wiem czy to wina skopanej wizualizacji (i zaburzonych proporcji) ale dom wydaje sie takiu wyyyyciaaaagniety w gore (ciut nieproporcjonalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 01.03.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Minęło trochę czasu i różnych zawirowań projektowych po drodze, ale koniec końców chyba skończę na "Przytulnym":) Ponieważ jednak nie ma gotowych projektów idealnych dla mnie, planuję w nim trochę zmian, które moim zdaniem korzystanie wpłyną na jego funkcjonalność. Po kolei: 1. Ponieważ mam działkę z frontem 18m, muszę zlikwidować wykusz w jadalni:/ 2. Prostuję okno kuchenne - być może dom straci trochę na charakterze, ale dla mnie jednak funkcjonalność jest ważniejsza, poza tym kuchnia u mnie będzie szersza, więc ten wykusz miałby się do niej nijak. 3. Wydłużam garaż o metr, 1,5m - to ma związek z tym co poniżej. 4. Przenoszę schody w miejsce dolnej łazienki/górnej garderoby - to umożliwi mi zwiększenie powierzchni w przedsionku i poszerzenie kuchni - ta w projekcie jest wg mnie za wąska. Poza tym schody w planowanym przeze mnie miejscu będą mogły być doświetlone światłem dziennym, na czym też mi zależało. 5. Góra siłą rzeczy tez się zmienia, przy przesunięciu schodów - moim zdaniem na korzyść - przede wszystkim likwiduje balkon od strony ogrodu, co umożliwi mi zrobienie garderób w tych pokojach. Zdaję sobie sprawę, że zmian sporo, ale wolę zapłacić więcej za adaptację i mieszkać wygodniej:) Spróbuję wkleić rysunki z nieudolnie przeze mnie naniesionymi zmianami, ale może dadzą one szerszy pogląd na sprawę http://images34.fotosik.pl/162/a180210a72c17275.jpg http://images24.fotosik.pl/168/f0edad82012693c4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts