mika 30 16.05.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Kupiłam gospodarstwo rolne o powierzchni 0,77 ha wraz z budynkiem mieszkalnym posiadającym wszystkie media ale niezbyt nadającym się do mieszkania. Chciałabym postawić nowy dom, wg zagospodarowania przestrzennego działka ta przeznaczona jest pod zabudowę zagrodową ( po obu stronach dzialki mam sąsiadów). Nie jestem rolnikiem ale mam jeszcze 0,30 ha działki rolnej ale w innej gminie. Czy będę mogła sie pobudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 16.05.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 wystąp o warunki zabudowy do gminy. Jeżeli nie pozwolą budować nowego to w ostateczności zawsze możesz zgłosić remont starego przy czym zostanie z niego kawałek fundamentu Oczywiście wszystko z projektem i pozwoleniem na budowę jak normalnie. Grunt że działka jest zabudowana - uszy do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika 30 16.05.2007 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Byłam w gminie w budownictwie i powiedzieli mi ale ustnie, że mogę się budować. Jednak tyle się słyszy, że tylko rolnikom na takich działkach wolno sie budowąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 16.05.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 nie słuchaj - każdemu właścicielowi wolno. Poproś o wypis z planu zagospodarowania lob o warunki zabudowy jeżeli planu nie ma. To Ci powie jakie warunki musi spełnić projekt jaki chcesz zbudować. A potem już przeglądanie katalagów (najprzyjemniejsza część budowania ) i załatwianie pozwolenia a potem..... to wszystko o czym tu piszą a jeszcze potem - kawka na własnym tarasie czego Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika 30 16.05.2007 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Mam taką nadzieię i dziękuję za słowa otuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 16.05.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 hehe nie jest to co prawda "lub czasopisma" ale z własnego "lob" oraz "katalagów" się sam uśmiałem.... ech ten pośpiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prochon 16.05.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 WitamJa mam podobna działke i bez problemu dostalismy warunki zabudowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 16.05.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Moja działka tez była pod zabudowe zagrodową, bez problemu pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika 30 18.05.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Dziękuję wszystkim za odp., dzięki wam uwierzyłam , że do celu coraz bliżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts