Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za porotherm

KrzysiekSM

Recommended Posts

W Dąbrowie Górniczej można go kupić w jednej z hurtowi z 25% upustem, czyli po około 4,30 zł brutto. Jednak warunkiem jest, że trzeba się najpierw wykazać, tzn. trzeba u nich zacząć od cementu, bloczków betonowych itd. czyli trzeba sprawiać wrażenie, że się będzie u nich zamawiać materiały na "cały dom". Mam obietnicę że dostanę także inne materiały z 25% upustu (np. wełnę Isover do ocieplenia).

Czesć !!! ... ceny porothermu spadły ..3 lata temu jak budowałem płaciłem 5.70 zł za porotherm 44 P+W i była to cena po rabacie ... Pytanie gdzie kupić najtaniej ???? ... ja nim coś kupiłem objechałem z żoną wszystkie hurtownie w okolicy na dzien dobry mowiliśmy ile % rabatu jak wezmiemy materiał na cały dom ? .... gosciu mówi np 15 % ..to my: a to nie to mojedziemy do firmy X tam na dzien dobry dawali 17% ... itd itd .... Jak hurtownikowi zalezy na kliencie to da duzy rabat ... wiekszośc się juz nauczyła że lepiej sprzedac wiecej z mniejszym zyskiem niz mniej a wydoić klientów na max-a ... Brałem wszystko z jednej hurtowni ... miałem 1,5 roku przerwy w budowie (kase zbierałem) ..zajechałem w tym roku na wiosne do nich a szef...a dzien dobry panie Marku ..jak tam budowa co potrzeba ??? i nadal mam rabaciek na wszystko u nich.

Pozdrawiam Marek "PIRAT"