SlawekGłogowo 17.05.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich. Rozpoczynamy budowe, ale zacznijmy od początku. Działka o powierzchni 1111mkw w miejscowości Głogowo. Oddalona jest około 12km od Torunia, a dokładniej od Rubinkowa 1. Działkę kupiliśmy na początku 2006 roku. Następnie wybór projektu, i cała papierologia. Dość długo czekałem na projekt, ale w końcu się doczekałem i można było wykonać adaptacje. Koszty projektu 1400zł i tyle samo za adaptacje z niewielkimi zmianami konstrukcyjnymi. Pani Architekt, która wykonywała mi adaptacje załatwiła wszystko włącznie dostarczeniem gotowego projektu do Starostwa, celem wydania pozwolenia na budowę. Zadowolenie z usługi w skali od 0- 10: 9. Pozwolenie otrzymaliśmy bez żadnych przeszkód. W między czasie energetyka uzbroiła działkę w prąd. I teraz była mała przerwa, ponieważ wziąłem urlop i wyjechałem do Danii w celach zarobkowych. Dalsze planowanie budowy zaczęliśmy od zdobycia funduszy na naszą rozetę i szukanie ekipy na wykonanie stanu surowego. CDN Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 18.05.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam C. D. Ekipa wybrana za 26 tyś za stan surowy z dachem i wchodzą 11 czerwca, firma z pod Włocławka, a tam nie ma takiego zapotrzebowania na firmy jak unas wieć cena mi bardzo odpowiada. W dniu 15 maja geodeta wyznaczył mi osie na działce, więc teraz materiał i do dzieła. Na stronie http://rozeta.fotosik.pl znajdują się zdjęcia, na razie działki i ław drutowych a jak budowa się rozkręci to i cała dokumentacja fotograficzna budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 13.06.2007 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Trochę czasu minęło od mojego ostatniego postu. Więc to, co się wydarzyło: W dniu 11 czerwca ekipa rozpoczęła prace. Z rana około dziewiątej koparką zdjęto humus i do łopat. Poniedziałek i wtorek ławy wykopana i dzisiaj tj. w środę skręcali zbrojenie i pierwsze elementy poszły w doły. Jutro tylko małe poprawki i w piątek zalewamy ławy. 18-tego przyjeżdżają bloczki, cement, papa i inne materiały na fundamenty. Mieliśmy budować z suporexu, ale patrząc na ceny i czas dostaw to stwierdziliśmy, że weźmiemy poroterm z Niemiec, wychodzi nam 11zł drożej na, 1mkw, ale jak od poniedziałku ceny pójdą znowu do góry to może nawet będzie taniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 21.06.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam Materiały, materiały same problemy tylko przez nie na głowie.W poprzednim poście pisałem o ceramice, już nie ważne, wracam z powrotem na suporex. U mnie ławy już wylane i pierwsze bloczki na ścianach fundamentowych. Widok coraz lepszy i cały czas pnie się w górę. Mam nadzieje, że do końca miesiąca wyjdę z dołów i położę kanalizacje podposadzkową i wyleją chudziak, chyba będę to robił sam, bo tego nie było w umowie na wykonanie stanu surowego, moje przeoczenie, ale to nić dam rade. Zapraszam do obejrzenia albumu http://rozeta.fotosik.pl/albumy/207716.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 29.07.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam wszystkich serdecznie Początek lipca był bez ruchów na budowie, lało i przez to transport z materiałem nie mógł dojechać przez rozmokłą drogę. I tak pierwsze dwa tygodnie a potem to już poszło , mury do góry pną się pod sam strop i widać otwory drzwiowe i okienne. W tym tygodniu zaczną układać stop i może pod koniec tygodnia albo na początku przyszłego zalejmy strop. Przed tym trochę szalowania a jest trochę pracochłonne. Moje zdjęcia na http://rozeta.fotosik.pl/albumy/207716.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieszak 16.01.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam, Siedzę i przeglądam posty w temacie Rozetek ... i tu trafiłem na sąsiada - mieszkamy w Bydgoszczy. Czy istnieje możliwość aby podjechać i zobaczyć na żywo WASZE cudeńko? Przeglądanie projektów już chyba mamy z żoną za sobą bo tylko rozeta wygląda na rozsądny projekt pod wieloma względami. Przed ostateczną decyzją zakupu projektu rewelacyjnie byłoby zobaczyć ten dom na żywo. Moje zaawansowanie prac w temacie posiadania własnego domku to dopiero etap papierowy - urzędy (sam początek) ... tak więc to jeszcze długa bajka Pozdrawiamy Tania i Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 01.10.2008 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Po długiej nieobecności na forum trzeba uzupełnić wpis. Co się zmieniło - dużo.Dom stoi przykryty blachodachówką. Zamontowane okna - firma. Wykonane ocieplenie i paraizolacji dachu- samodzielnie, wykonane schody na piętro żelbet –samodzielnie, wykonanie instalacji kanalizacyjnej, CUW, CO, elektrycznej(jeszcze trochę kabelków do dołożenia) – samodzielnie, Wykonane posadzki w całej części mieszkalnej – to zrobiła firma, maszynowo. Jestem z niej bardzo zadowolony. Jeśli ktoś będzie chciał namiary to na priv. Obecnie ocieplam, trochę wysoko. Czekam na dostawę kotła i rekuperatora, do czasu jak pogoda pozwoli będą ocieplał, potem do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 26.05.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam , Rozetka pewnie juz skonczona ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts