hub75 17.05.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ile płaciliście za zrobienie płotu ? Chodzi mi o zwykły płot z siatki + podmurówka. Mój Fachman zaproponował 50 zł/metr za zrobienie podmurówki, osadzenie słupków i założenie/naciągnięcie siatki. Dużo to czy mało za robociznę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 17.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Mnie płot robiła ekipa która stawia mi domek, zapłaciłam 2500zł za 68mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 17.05.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ja sobie zrobiłem sam. I takie pieniądze chętnie bym wziął - natomiast gdyby miał ktoś to dla mnie robić to tyle bym nie dał . A tak na poważnie. Wszystko zależy od tego ile tego płotu do zrobienia. O ile przy np. 8 mb cena jak najbardziej do przyjęcia to przy 80 mb jakby mniej... Ile jest tego płotu i czy są jakieś dodatkowe utrudnienia? (ukształtowanie terenu, drzewa, dostęp, rodzaj gruntu itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 17.05.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ja sobie zrobiłem sam. I takie pieniądze chętnie bym wziął - natomiast gdyby miał ktoś to dla mnie robić to tyle bym nie dał . A tak na poważnie. Wszystko zależy od tego ile tego płotu do zrobienia. O ile przy np. 8 mb cena jak najbardziej do przyjęcia to przy 80 mb jakby mniej... Ile jest tego płotu i czy są jakieś dodatkowe utrudnienia? (ukształtowanie terenu, drzewa, dostęp, rodzaj gruntu itd.) Prosta, podniesiona w stosunku do bocznych działek o 40 cm. Długość ok 115 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 17.05.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Czyli nie tak prosto... Wynika, że trzeba z zewnątrz dosyć wysoko szalować. Poza tym te 40 cm wyżej to pewnie nie naturalne tylko nasypane, czyli może być niestabilne = odkopywanie + szalunek. To jest szukanie problemów ale tak targuje się prawie każdy wykonawca... Jak dla mnie to drogawo te 50 PLN/mb. Potargowałbym się na twoim miejscu - chyba że nie masz wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts