Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile niżej podbudowa pod posadzki

Recommended Posts

Pit-bul-bul precyzuj swoje wypowiedzi bardziej konkretnie, bo czytam Ciebie już któryś raz i nie wiem o co Ci chodzi. Przykład:

"Przewazenie to lazienki wychodza powyzej korytarza ze wzgledu na spadki i warstwy podlogowe".

Przeważnie to chyba u tych co sie nie znają na rzeczy i są później zaskoczeni tym, że poziom łazienki wychodzi im powyżej innych posadzek. Ketisio chce uniknąć pobudki z ręką w nocniku i pyta się o ile niżej wykonuje się posadzki w łazience, a Ty odpowiadasz mu tak jak nie powinno być. PO CO??????

z reguły łazienki wykonuje się 1 cm niżej od korytarza . mój problem jest taki jeżeeli chcę mieć równy poziom terrakoty i klepki(przy założeniu że są tej samej grubości ,chociaż nie są,ale tak zakładam to o ile różnią się poziomy wylanej szlichty .lub prościej jaka jest przyjmowana grubość kleju pod terrakotę i po parkiet. z moich informacji pod terrakotę 0,5 cm kleju a pod parkiet 0,2 lub0,3 cm ale to wymyśliłem sam . Proszę o szybką pomoc bo jutro wylewam

Co to za klepka parkietowa, której grubość jest równa grubości terakoty? Klepka parkietowa ma gr. 2,2 cm. Może masz na myśli mozaikę parkietową? Jej grubosć jest zbliżona do terakoty. Jeśli grubość materiału drzewnego i ceramicznego jest podobna (tak twierdzisz) nie różnicowałbym poziomów łazienki i korytarza w przypadku chęci zachowania posadzek na jednym poziomie. Grubość kleju można spokojnie przyjąć jako jednakową. Pod płytki na pewno nie daje się kleju gr. 0,5 cm, lecz 0,2-0,3 cm.