Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sklep internetowy

Murphy

Recommended Posts

Chciałabym zapytać co najczęściej kupują

Zdażyło mi sie kupować:

książki

płyty

zasłony (kiepski pomysł)

firany

sprzęt AGD

eletronarzędzia

podzespoły do komputera

zwierzęta egzotyczne

specjalistyczne oświetlenie i inne artykuły zoologiczne

Ale mam rozrzut :o

Cześć,

Najlepiej sprzedawaj to, na czym się znasz i co lubisz. Wtedy będzie szło gładko :) Pamiętaj jednak, że taki sklep - aby był profesjonalny - to spory wydatek i trzeba mu poświęcić masę czasu. W każdym razie, do listy którą sporządziła JoShi dołożyłbym:

* karmę dla psów/kotów (w dużych workach - na Allegro jeden gość sprzedaje i kupujących ma zawsze bardzo dużo)

* cygara i tytoń

* dobre, markowe alkohole

* części do aut

Wiem, że lista jest bardzo ogólnikowa, ale sam mam kilka pomysłów i nie chcę się zdradzać :D W każdym razie, jeśli zaczniesz sprzedawać coś, o czym nie masz pojęcia, albo coś czego nie lubisz - bardzo ciężko będzie odnieść sukces. I pamiętaj, że ludzie znacznie bardziej nad cenę przedkładają jakość i szybkość obsługi.

Myślałam o ksiązkach dla dzieci (uwielbiam książki) ale to niezbyt oryginalny pomysł, co do ekologicznej żywności to chodził mi ten pomysł po głowie, tylko chyba niestety ma bardzo ograniczone ilościowo grono odbiorców.

Szukam jeszcze tego trzeciego pomysłu na własny sklep, pomysłu który nie będzie budził moich wątpliwości.