Error_2006 17.05.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam czy ktos buduje lub wybudował dom pod juką z Archonu? jesli tak to prosze o wpisy jakie zmiany wprowadziliscie. Jak dobrze pojdzie to my zaczynamy jesienią w malopolsce. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 27.06.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam, Zakupiliśmy projekt i ruszyliśmy z budową domu pod juką 2 ( lustrzane odbicie) z Archonu. Nie znalazłam na forum nikogo budującego ten dom. A może jednak ktoś się odezwie? Zapraszam do komentarzy i opinii, na razie robimy fundamenty, może ktoś coś podpowie. Z tego co zdążyłam się zorientować większość buduje wersję z jaskółką z przodu, my wybraliśmy wole oko. Chętnie zobaczyłabym zdjęcie takiego domu z jaskółką, będę wdzięczna za wszelkie zdjęcia. PS. Buduję w okolicy Krakowa. Pozdrawiam! http://www.archon.pl/index3.php?act=12_d&sid=m43ccb9cb273a4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 01.08.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Projekt mało popularny jak widzę, ale podnoszę temat coby wątek nie upadł. Czy nikt nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka333 19.12.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 witam wszystkich serdecznie mam pytanko do was, czy ktos buduje wlasnie ten dom bo zakupilam z mezem ten projekt i jak narazie widze ze jestesmy sami a chcialabym miec z kim porozmawiac na temat tego domku, podzielic sie uwagami na temat budowy i calej reszty. Wedlug mnie dom jest wspanialy ale powoli zaczynam myslec ze sie wyglupilismy zakupujac ten projekt bo wykonanie napewno do najtanszych nalezec nie bedzie i juz sama nie wiem co myslec potrzebujemy grupy wsparcia milosnicy jukowicze odezwijcie się!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 15.01.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Budujemy ten dom od czerwca 2007, jesteśmy na etapie dachu. Sprawdz forum Archonu, http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=1&fid=m43ccb9cb273a4budującyc, h jest sporo choć nie ujawniają się oni na tym forum, a szkoda.Na szczęście zima jakaś słaba i od lutego znów ciągniemy dach. Zdecydowaliśmy się na wersję z wolim okiem dlatego będzie karpiówka. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to chętnie się podzielę swoimi doświadczeniami nt. budowy.PS. Budujemy się koło Krakowa Pozdrawiam wszystkich jukowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka333 29.01.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 kalya czy moglabys przeslac jakies zdjecia na moj adres [email protected] u nas niedlugo bedzie strop. Zmian za duzo nie robilismy. Rezygnuje z bawolego oka i robimy jaskolke.Jeszcze tyle przed nami ze az stach myslec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 29.01.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 oliwkapróbowałam dwukrotnie ale jest jakiś problem i maile wracają do mnie, może podaj jakiś inny adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 10.06.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam, Będzie troszkę standardowo Rozważam zakup projektu Juka 2. Bardzo proszę o przesłanie fotek i uwag na temat domku osoby, które mają już jakieś etapy budowy za sobą. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 28.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 U mnie w tej chwili jest zrobiona elektryka i tynki wewnętrzne, w tym tygodniu zakładam gwc i wentylację mechaniczną a za jakieś 3 tygodnie robimy podłogi ...Mam jeszcze w planie w tym roku ocieplenie zewnętrzne, rolety, hydraulikę, kominek a przez zimę resztę wykończeniówki. Na wiosnę prace zewnętrzne typu podjazd i ogród. A jak u was? Budujący Jukę odezwijcie się! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.1972 04.12.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam wsystkicz jukowiczów czy jest ktoś tak życzliwy i wysłał mi zdjęcia z budowy domu JUKA 2 .Chcę z żoną zakupić ten projekt i jesteśmy ciekawi jak się maj a zdjecia w realu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzitka 12.12.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 witam naprawdę chyba nie popularny , szukam na necie i nic. Kupiłam projekt i chciałabym się cokolwiek dowiedzieć na temat tego domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 15.12.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Poszukaj na forum Archonu, jest wiele osób budujących ten dom lecz nie wiedzieć czemu tu się nie pojawiają.Ja mam już ocieplony dom z zewnątrz a teraz ocieplam poddasze. Jak to skońcżą biorę się za łazienki bo wswzystkie instalacje już mam. Przede mną wykończeniówka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzitka 27.12.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Dziękuje za odpowiedź,ale w archonie nie znalazłam nic co by mnie interesowało. Na projekcie wysokość okien jest 60cm.od podłogi , zastanawiam się czy to nie za nisko . Ja mam projekt w przeróbce ,kominek przenoszę na przeciwną stronę aby było go też widać z jadalni,na dole powiększyłam łazienkę kosztem garderoby, zastanawiam się nad schodami czy mają być murowane czy z drewna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 28.12.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ja uważam że zmiana wysokości okien nie będzie korzystna. 60 cm to wprawdzie nisko ale z wyjątkiem kuchni gdzie musi zmieścić się blat kuchenny nie ma potrzeby wszędzie podnosić. Masz wtedy lepszy kontakt wzrokowy z ogrodem i elewacja wygląda ładnie.Zwróć uwagę że teraz większość producentów mebli kuchennych oferuje standardową wys blatu 92 cm a parapet w kuchni u mnie wyszedł na 86. Co do schodów przy drewnianych masz gwarancję że będą idealnie pasowały, stopnie będą równe, minus to wg. mnie większa hałaśliwość użytkowania.Przy wylewanych musisz od razu wiedzieć jaka będzie grubość styropianu i wylewki oraz podłogi na parterze i na piętrze a wykonanie zawsze pozostawia wiele do życzenia.Ja mam betonowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzitka 29.12.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Szybka odpowiedź dziękuje . chciałabym jeszcze zapytać o okna dachowe ,mam zamiar zlikwidować w pokojach balkonowych ale zastanawiam się czy nie będzie za ciemno,oraz w garderobach.Na forum z archona napisał ktoś że okna dachowe są za duże jak uważasz ? Zrozumiałam z forum że jest już dach z wolim okiem ale nie doczytałam się o ścianie kolankowej,chciałam trochę podnieść ale architekt tłumaczył że okna będą bardzo wysoko i odstąpiłam od tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzor 01.02.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam Właśnie rozpoczynam na dobre budowę Domu pod Juką 2. Mam już wylane ławy fundamentowe i czekam na lepszą pogodę aby rozpocząć murowanie ścian fundamentowych Będę oczywiście prowadził pełną dokumentację zdjęciową inwestycji. Jak ktoś z Was miałby jakieś zdjęcia z budowy to prosiłbym o przesłanie na adres [email protected]. Ciekawe ile będzie mnie kosztowała budowa, gdyż buduję systemem gospodarczym. Firma 2-osobowa Ja i mój ojciec Ciekawy jestem z jakich materiałów budujecie, bo ja mam zamiar z POROTONU 24. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzitka 07.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Mam nadzieję że uda mi się rozpocząć budowę w marcu . Jestem ciekawa ile wyniósł koszt materiałów na fundament ? Ja mam firmę która ma budować do stanu surowego otwartego bez materiałów za 85tyś. nie wiem czy drogo czy nie. Resztę będziemy kończyć systemem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzor 10.02.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A z jakiego regionu Polski jesteś??? Ciekawy jestem chciałbym porównać z Dolnośląskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzitka 11.02.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Z śląska koło Mikołowa. Czy były robione jakieś przeróbki w projekcie,ja naniosłam kilka poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SLIWECZKA123 11.02.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam. Zacząłem budowę domu pod juką2 tydzień temu są fundamenty i czekamy do połowy marca ze ścianami. Pochodzę z okolic Warszawy i po rozmowach z kilkoma wykonawcami ceny za budowę domu stan surowy bez dachu wachały się od 45000 do 95000zł. Zdecydowałem się na firmę bardzo solidną, czystą z dobrą opinią za 50000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts