Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Użyteczność barku w otwartej kuchni

wiewióra1976

Recommended Posts

A ja planuje do swojej kuchni na zakonczenie ciagu dac taka waska (40cm) a wysoka (100cm) szafke, ustawienie w litere L, tak by zaslaniala nieporzadek :oops: (coz, nigdy nie bylam pedantyczna + dwoje malych dzieci, wiec czasem jest co zaslaniac). W srodku bedzie zastawa stolowa, bo w dalszej czesci pomieszczenia bedzie duzy stol z krzeslami, wiec dzieci beda mogly same zaniesc talerze na obiad. :p A jak przyjaciolka wpadnie na kawke, a ja bede wlasnie w trakcie smazenia kotletow, to usiadzie sobie przy tej szafce-barku i sobie pogadamy (gdyby siedziala przy stole pewnie bysmy do siebie krzyczaly, wyciag chodzi dosc glosno). Ona zna mnie juz tak dobrze, ze nieporzadek jej nie wzruszy :D .

A ja mam barek i nie narzekam.

Wprawdzie siedzac w kuchni nie widze salonu (i odwrotnie) wiec barek nie sluzy jako zaslona. My uzywamy barek to "przysiadniecia", ot tak sobie - ja biegam miedzy garami a moj M sobie popija piffko ;). A tak na powaznie, jak sie chce cos tylko przegryzc to nie che nam sie isc do jadalni.

A ja mam barek i nie narzekam.

Wprawdzie siedzac w kuchni nie widze salonu (i odwrotnie) wiec barek nie sluzy jako zaslona. My uzywamy barek to "przysiadniecia", ot tak sobie - ja biegam miedzy garami a moj M sobie popija piffko ;). A tak na powaznie, jak sie chce cos tylko przegryzc to nie che nam sie isc do jadalni.

Mamy Cię! A gdzie Ty E.... łazisz po cudzych wątkach?? :wink: :wink: A na naszej grupie tak dawno Cie nie było. :cry:

A apropo's barku.

1. Miał być - zrezygnowałam.

2.Zrobiłam kuchnię - postanowiłam, że musi być.

3.No i ostatecznie wybudował się. Jeszcze nie wykończony ale już czuję, że to był dobry pomysł.

Pozdrówka Agnieszka

• 2 weeks później...
...przy wyspie miał być stół...potem plany wykluczyły wyspę i powstał półwysep...i narodził sie pomysł na niby barek w postaci przedłużenia wyspy...z hokerami...Z doświadczenia wiem, że bliskość jadalni nie rozwiązuje problemu szybkich śniadań i "przegryzek"...W kuchni powinno być miejsce do siedzenia i drobnych posiłków...Rzecz gustu czy będzie to stolik, czy barek...

Mieszkam już w drugim mieszkaniu, w którym jest barek, i nie wyobrażam sobie mojego domku bez niego! Będzie to półwysep, od strony kuchni - szafki pod spodem i blat, od strony salonu - wyższy i węższy blat i 2-3 stołki, a nad nim kilka lamp w rzędzie (dodatkowa przegroda wizualna). Oczywiście, barek zasłania bałagan i jest dobrym miejscem do pogaduszek z gotującą osobą, ale przede wszystkim to świetne miejsce do stawiania przekąsek w czasie imprezy! :D

Zmierzyłam mój, ma 115cm wysokości, 160cm długości i 40cm szerokości, i jest całkiem wygodny. Pod blatem jest wolne miejsce na nogi/krzesła. W sumie to chyba wysokość należy dopasować do krzeseł. Tutaj znalazłam dużo zdjęć barków, niestety wymiary zgrubne i w calach i stopach :oops: ale można podkraść pomysły: http://www.homesfurnishing.com/design-kitchen/peninsula-00.html

• 8 months później...
  • 2 weeks później...