Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile płaciliście za doprowadzenie mediów do działki?

elania4

Recommended Posts

Witam wszystkich,

W niedalekiej przyszłości czeka mnie doprowadzenie mediów na działkę (woda i prąd). Mam pytanie dotyczące kwoty jaką muszę na to przeznaczyć. Jeśli chodzi o wodę to trzeba poprowadzić około 70 m rury. Jeśli chodzi o prąd to transformator znajduje się na sąsiedniej działce, należało by zatem przeciągnąć linię napowietrzną lub położyć kabel w ziemi (mniej więcej 35 m). Czy ktoś może mi powiedzieć ile trzeba zapłacić się za metr bieżący wodociągu oraz trakcji elektrycznej (napowietrznej i w ziemi)?; oraz czy ceny doprowadzenia mediów są mniej więcej równe w całym kraju czy może się różnią w zależności od województwa lub miasta.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

pozdrawiam

Ela

Opłata w ZE (ponad trzy tysiace), przynajmniej w moim przypadku, dotyczyła tylko przyłącza do granicy działki... Za doprowadzenie prądu od granicy do domu zapłaciłam dodatkowo prawie 3 tys :evil:

A działka nie przesadnie duża, 27x39 m, mamy jakiś koszmarnie drogi kabel (duża moc przyłączeniowa) :cry:

Za wodę, parę metrów dosłownie, bo wodociąg na działce, zapłaciłam też ponad 1700zł :evil: Po fakcie dowiedziałam się, że robotnicy zakupili za dużo materiałów i usiłowali je sprzedać ekipie budowlanej :evil: :evil:

:roll: Ostatnio permanentnie czuję się robiona w bambuko :roll: :o :evil: