Patos 07.06.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 ....Ja wszystko rozumiem, prawa rynku, brak fachowców, ale ile lat musi pracowac, czym się zajmować i jaki staż pracy mieć osoba po studiach by na rękę jej wyszlo 4,5 tys? Jak porównać takie zarobki do zarobków np. lekarzy, pielegniarek i nauczycieli, pracowników slużb mundurowych ......., to nie sposób nie oprzeć się wrażeniu ze pewne proporcje zostaly zachwiane. 12 godz/dziennie - rzeczywiście niemało. Ale sam pracuje 9-10, do tego dochodzi 2 godziny dojazdu i robi sie ok. 12 (murarze nierzadko śpią na budowach). Czas się chyba przekwalifikować. Pozdrawiam Porównanie do lekarzy chyba jest trochę nie trafione, , porównaj może to do zarobków lekarzy z własymi gabinetami a wtedy wyjdzie Ci że lekarz zarabia 50 zł za 10 minut co równa się 300zł na godzinę. i tu można mówić o zachwianiu proporcji. Pozdrawiam Patos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 07.06.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam . Czy wiecie ile zarabia murarz,ostatnio slyszalam od znajomego ze nawet 4.500 zl.Wiem ze to ciezka praca ale to chyba przyzwoita pensja. No coz ja tyle w zyciu nie zarobie. Wiec dlaczego nasze chlopaki murarze nie wracaja do Polski .Nie mam pojecia ile zarabiaja w Angli albo Belgi ale wydaje mi sie ze lepiej byc w swoim kraju i zarobic te 4500 .Chyba ze tam maja duzo wiecej. Płebla W Irlandii murarz zarabia okolo 17 euro/godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz babiuch 07.06.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam .aktualne zarobki naszych fachowcow np. w Irlandii to od 300 do 600 eur. na tydzien sam zarabiam 550 za piec dni pracy po osiem godzin. bez nerwow ,stresu ,ze klijet nie wyplaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.06.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 a ile wydajesz na tydzień na tzw "życie"?inczej - ile jeseś w stanie odkłożyć tygodniowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Tylko brutto czy netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz babiuch 08.06.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 a ile wydajesz na tydzień na tzw "życie"? inczej - ile jeseś w stanie odkłożyć tygodniowo? 100 eur na tydzien nalezy odliczyc, to jest na dom ,prad i jedzenie. wiadomo sa inne wydatki ,ale te juz wzaleznosci od potrzeb i sytuacji. ale to co wedlog mnie trzyma tam wielu fachowcow to wlasnie ten czas pracy osiem godzin dziennie+godzina na przerwy od godziny 17 jest sie wolnym wraca sie do domu i ma sie czas na wszystko. dlatego wielu polakow nie potrafi usiedziec na miejscu i pracuja po godzinach,w soboty ,a wtedy zarobki sa o wiele wieksze wiec ludzie nie dziwcie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 12.06.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 dziwne liczenie - na godzinyz murarzami to sie chyba umawia cene za 1 m2w Polsce 30-35 zlna zachodzie 100 zltak wiec ...... nikt nie powrocipoki co to przebitka jest 3 krotnarobota prosta jak drut, ale ile sie trzeba narobicbloczek betonowy waży ok 30 kga nie zawsze jest sloneczko i 20 stopniczasem jest deszcz i 5 stopni a czasem sloneczko i 32 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 26.08.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witajcie ! Ostatnio bylem u Gorali w okolicy Podwilka 60 km za Krakowem. Tych to juz zupelnie pogielo!!!!! 300 pln robotnik 500 pln majster + calodziennne dobre wyzywienie + spanie w poscieli i lazienka z ciepla woda !!!!!! W bogatej Ameryce niemaja szans na takie zarobki!!1 Aha i terminy do 2-3 lat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 26.08.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witajcie ! Ostatnio bylem u Gorali w okolicy Podwilka 60 km za Krakowem. Tych to juz zupelnie pogielo!!!!! 300 pln robotnik 500 pln majster + calodziennne dobre wyzywienie + spanie w poscieli i lazienka z ciepla woda !!!!!! W bogatej Ameryce niemaja szans na takie zarobki!!1 Aha i terminy do 2-3 lat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 26.08.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 U mnie murarze byli dokładnie 17 dni w ciagu 3 miesięcy i skasowali za to 26.500, pracowalo 2-3 osoby. U sasiada postawili ściany z wieńcem za 2 dni i skasowali 8.000. W tym samym czasie robili 5 domów. Budowlańcy mają swoje "7 lat tłustych", oby tylko 7... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 26.08.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ekipa 4-osobowa (2+2) za 16 dni pracy (w dni powszednie po 10 godz., w soboty po , co razem dało 154 godz. wzięła 8,5 tys.. Daje to 55zł/godz. dla całej ekipy. Nie pytałem o szczegóły, jak się podzielili, ale można chyba założyć, że było to dla: - murarza (szefa ekipy) 20 zł/godz, - murarza - 15 zł/godz, a dla pomocników po 10zł/godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.08.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 w mojej okolicy trzeba liczyc przynajmniej 25zl/h pracy. ale rachunku na to nie wystawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts