Kamila Swoboda 17.05.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 moj glazurnik nie usunął w pore calej rozmazanej resztki fugi z plytek gresowych na tarasie. czy jeszcze da sie cos zrobic? fuga firmy MAPEI, minelo pare godzin HELP!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 17.05.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 hehe..ja tez mam ten problem. Robiłem fugę na parapetach i tez mi wyschło..teraz juz wiem ze trzeba wczesniej ścierac ale na jednym parapecie juz jest zaschnięte. niestety na opakowaniu pisze że po zaschnięciu usunięcie tylko mechaniczne ( Ja szukam czy jednak nie ma jakiś środków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila Swoboda 17.05.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 mój glazurnik myslal, myslał i znalazl płyn do usuwania wykwitów na płytkach elewacyjnych, po wylaniu na podloge zaczelo sie pienic, smierdziec i ..... ślady po fudze zaczely znikac!!!!!!!!!!! jutro sprawdze co to za plyn (na opakowaniu podano, że nadaje sie do kafli gresowych), więc moze bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 18.05.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 czekam na info ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 18.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Chyba się glazurnki pośpieszył z usuwaniem zaschniętej fugi.Istotnie nie ma innej metody jak wymycie z powierzchni płytek zaschniętej fugi preparatami opartymi na bazie kwasu solnego. Jest tego na rynku trochę. Ale najważniejsze aby po takiej operacji fugi pomiędzy płytkami najmniej ucierpiały. Przed wywywaniem należy solidnie zmoczyć posadzkę aby fugi dobrze naciągnęły wodę. Następnie, ściągnąć wodę i zastosować preparat kwasowy. Na koniec solidnie spłukac preparat i zastosować jakiś środek domycia, aby zneutralizować kwas. Te preparaty w większości są alkaliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 18.05.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Polecam preparaty SANPROFI są dostępne w marketach Leroy Merlin. Wszystkie (prawie) sprawdziłam osobiście - działają. Ten do usuwania reszek zaprawy do fugowania też - glazurnik nie domył mi porowatych płytek - wszystko ładnie zeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 18.05.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Betonit, bentonit czy jakoś tak. To jakiś b.silnie żrący środek. Nie odbarwił koloru płytek a tygodniową rozmazaną fuge usuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paola 78 30.07.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Najlepszym środkiem do usunięcia zaschniętej fugi na płytkach jest zwykły ocet 10% i szorstka gąbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geokart 30.07.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Paolu...ty nekrofilko... odpowiedziałaś na post z 2007r, autor już pewnie wymienił te płytki na nowe od siebie dodam, że KWAS SOLNY nie ma nic lepszego Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts