robekw 17.05.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam.Właśnie wprowadziłem się do mieszkanka oddanego przez dewelopera i zastanawiam się czy mi także przysługuje zwrot podatku VAT za materiały budowlane. Początkowo myślałem, że "mój przypadek" to budowa bo przecież miałem umowę z deweloperem o budowę lokalu za środki nabywcy ... ale Pani w US powiedziała mi, że "podchodzę" pod remont (bo wykończenia nie ma jako takiego) więc mogę domagać się zwrotu nadpłaconego VAT-u za wybrane materiały do wykończenia mieszkania pod warunkiem, że mam akt własności (notarialny) a nie mam i nie będę miał do 30.06 (czyli terminu składania) lub jeśli mam protokół zdawczo-odbiorczy mieszkania - a takowy mam. Na nieszczęście powiedziano mi, że odliczę jedynie te faktury po terminie protokołu zdawczo-odbiorczego a ja przecież wiele materiałów kupiłem przed tym terminem w 2006 i 2007 roku myśląc o wykańczaniu mieszkania a protokół mam ze Stycznia 2007 (umowa deweloperska z Października 2005 o budowę lokalu). Co Wy na to - może ktoś pomoże - HELP... robekw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts