Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"warunkowe" warunki na przyłączenie gazu... możliw

PRYMUS_BMW

Recommended Posts

Witajcie.

Jestem na etapie zbierania wszelkich dokumentów do pozwolenia na budowe, architekt powoli kończy projket, dostarczyłem mu ostatnio warunki na podłączenie gazu które dostałem z gazowni, generalnie gazownia napisała w warunkach ze jest mozliwość podłączenia ale pod warunkiem że będe współfinansował wykonanie bo nie ma ekonomicznych uzasadnien na jego wykonanie (ostatnia działka trzeba zorbic ponad 60 m instalacji i bede jedynym odbiorcą...) ok dla mnie nie jest to problem pewnie z racji terminów i tak pokryje 100% kosztów....

Zadzwonił jedak do mnie architekt i powiedział że moga sie przyczepić przy wydaniu pozowlenia na budowe o to bo nie jest jano napisane czy tak czy nie tylko wlasnie jest "pod warunkiem współfinansowania"... dodam ze nie mam jeszcze podpisanej umowy z gazownią sa tylko warunki (na podpisanie czeka sie teraz prawie 6 miesiecy jak poinformowała mnie "Krysia" z gazowni.

Powiedzcie mi czy faktycznie moze byc problem z pozwoleniam, czy mam dołączyć jakies oświadczenie ze zfinansuje tą instalacje, czy mam projektowac od razu inne źródło ogrzewania ??? Co sądzicie ? bede bardzo wdzięczny za Wasze opinie moze byliście w podobniej sytuacji ???

pozdrawiam gorąco

Tak zrobie oczywiście tylko przeraża mnie wizja że ze względu na powyższe będę np musiał mieć podpisana umowę z gazownia co trwa, a architetkt mówił że przy pozwoleniu zwykle jest tak że jak cos jest nie tak dają np 2 tygodnie na uzupelnienie a jak sie tego nie zrobi odrzucają projekt i zabawa od nowa... zastanawiam sie tez czy nie wpisać do projektu np ogrzewania olejem opałowym zeby przeszło....

Tak zrobie oczywiście tylko przeraża mnie wizja że ze względu na powyższe będę np musiał mieć podpisana umowę z gazownia co trwa, a architetkt mówił że przy pozwoleniu zwykle jest tak że jak cos jest nie tak dają np 2 tygodnie na uzupelnienie a jak sie tego nie zrobi odrzucają projekt i zabawa od nowa... zastanawiam sie tez czy nie wpisać do projektu np ogrzewania olejem opałowym zeby przeszło....

No tez rozwiązanie...