Gość MICHAŁ67 28.06.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Jestem bardzo zainteresowany systemem wentyl. mech. z odzyskiem ciepła ale mam wiele obaw , przede wszystkim o poziom chałasu szumu wentylatorów instalacji nawiewno wywiewnej , czy w pomieszczeniach wentylowanych jest on słyszalny tak jak hotelowa klimatyzacja??? No i jak z tym odzyskiem ciepła czy jest on widoczny w praktyce czy bardziej papierowy ? Będebardzo wdzięczny za osobiste doświadczenia! Mam projekt domu 300m kw i wyliczyłem sobie koszt instalacji w.w. na 10 tyś czy jest to realna suma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Leszek 28.06.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Jestem bardzo zainteresowany systemem wentyl. mech. z odzyskiem ciepła ale mam wiele obaw , przede wszystkim o poziom chałasu szumu wentylatorów instalacji nawiewno wywiewnej , czy w pomieszczeniach wentylowanych jest on słyszalny tak jak hotelowa klimatyzacja??? No i jak z tym odzyskiem ciepła czy jest on widoczny w praktyce czy bardziej papierowy ? Będebardzo wdzięczny za osobiste doświadczenia! Mam projekt domu 300m kw i wyliczyłem sobie koszt instalacji w.w. na 10 tyś czy jest to realna suma?? Szanowny Panie poziom hałasu można zmniejszyć do minimum tak aby w opcji nocnej nie była w ogóle słyszalna.To kwestia projektu , obliczeń i zastosowanych elementów wentylacyjnych oczywiście także i wentylatorów. Odzysk ciepła nie jest to tylko sprawa na papierze są to realne wyniki w każdym razie u nas. Koszt wentylacji domu o pow. 300m2 powinien oscylować w okolicach 10tyś. zł aczkolwiek to dopiero wyjdzie z projektu. Mogę powiedzieć ,że kwota ta jest realną z doświadczenia zrobionych projektów i kosztorysów. W przypadku zainteresowania zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 z czego ma być wykonana instalacja i jakie tłumiki i wentylatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Leszek 28.06.2003 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Kanały LINDAB Safe tłumiki LINDAB Silencer, a wentylatory to zależy od instalacji należy dobrać parametry przepływu czyli wydajności przy odpowiednim oporze instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Michał67 28.06.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Dziękuję za zapewnienia ale prawde mówiąc liczyłem na osobiste doświadczenia tych szczęśliwców którzy oddychają już pełną piersią popijając przed kominkiem burbona za zaoszczędzone na ogrzewaniu pieniądze.Strasznie trudno mi takich szczęściaży znależć. Byłbym bardzo wdzięczny za taki kontakt .Myślę że ich opinia i możliwość "dotknięcia" tego systemu byłaby najlepszą reklamą dla firmy i przekonała by mnie szybciej do podjęcia decyzji. NIE PROSTEJ I NIE TANIEJ.!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Chodzi mi o domki jednorodzinne a nie biura i obiekty użyteczności publicznej. Pozdrawiam wszystkich życzliwych Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2003 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 panie piotrze a co z akustyką w domu czy to nie ma znaczenia ja wiem po co w domu dwa telewizory jak jedn słychać w całym domu a jak ktoś chce spać to co wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts