asiha3 18.05.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mam taki prablem. Kupiliśmy mieszkanie z antresolą od dewelopera, w cenie mieszkania były schody. Generelnie są to ładnie wykonane schody bukowe polakierowane. Problem w tym że ich pomarańczowawy odcień zupełnie nie pasuje do podłogi i mebli które mamy. I teraz pytanie, co da się z tym zrobić, aby zmienić ich odcień , kolor choć odrobinę ? Co mogłabym zrobiś sama ??? Bardzo proszę o jakąś radę ! Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 18.05.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Proponuję szlifierkę oscylacyjną i przejechać po schodach. Nastepnie odpowiedni kolor bejcy i lakier np. do parkietów. Ja tak przeprowadzałem renowację starych mebli. To jest kilka dni pracy popołudniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiorek 18.05.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Prawdopodobnie na schody został użyty buk "parzony" - dosłownie (gorąca woda powoduje zmianę koloru buka). Tak nabytego koloru nie da się usunąć i wydaje mi się, że żadna bejca nie spowoduje zmiany koloru na naturalny bukowy (bo zakładam, że taką masz podłogę). Zostaje ewentualnie radykalna zmiana koloru schodów - ale to sporo pracy i jak niedokładnie wykonana, to efekt jeszcze gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 18.05.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Wiorek ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts