Daro_K 25.06.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 witam za taki domek http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m458277d34b693 bez lukarny + 3 okna połaciowe, dachówka cementowa stan surowy otwarty 26 tyś. Nie wierzę - chyba, że stawia stryj za jedzenie lub sam to zrobiłeś za 20tys i wypłaciłeś sobie premię w wys 6tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 25.06.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 ja też jestem ciekawa czy ta cena to po rodzinie i dlatego tak mało a jak nie to może jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allamartinek 26.06.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 no zycze Ci tego zebyscie sie w tych 150tys zmiescili/ my ekipy mielismy 20tys/z tamtego roku umowa /bdowlanka/ dekarze i blacharze lacznie 12tys w sumie wychodzi podobnie 32tys- dom nieco mniejszy- 130m powierz. uzytkowej i 52 gospodarczej-/garaz i gospodarcze/ scianki na gorze murowane z cegly. bez balkonow - jednak zesmy sie nie wyrobili w 150tys i zabraklo nam ok.40/ fakt ze do tego dochoszla cala infrastruktura- barak dla ekipy wiercenie studni ect ect...dom budowany z maxa na dachu blachodachowka i deskowany caly dach pod blacha to troche podwyzszylo koszty...no ale moze jesli ekipa mam jakies uklady ze skladem to moze sie zamkniecie- trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 26.06.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 witajcieMy mamy 182 użytkowej, parterowy z poddaszem użytkowym, prosty, dach dwuspadzisty.ekipa chce za fundament, ściany, strop, schody(bez dachu) 20tys.To chyba cena w miare? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 26.06.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 witajcie My mamy 182 użytkowej, parterowy z poddaszem użytkowym, prosty, dach dwuspadzisty.ekipa chce za fundament, ściany, strop, schody(bez dachu) 20tys.To chyba cena w miare? pozdrawiam Cena Super o ile ci goście jeszcze wczoraj nie stali pod budką z piwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 3 miesiace od momentu gdy pierwsza lopata weszla w ziemie a bylo to zdaje sie 2 kwietnia dom 3 poziomowy z 2 stropami teriva: piwnica z bloczkow, parter i poddasze. razem z piwnica to chyba 217 metrow, dom ma wymiary okolo 9x9 metra + taras i pod nim jeszcze przedluzony garaz + wysunieta 1,5 metra klatka schodowa schody lane, kominy z cegly, belki lane, sciany nosne BK24 1 muraz i 1 a czasmi 2 pomocnikow + ja w weekendy pozostaly tylko szczyty poddasza do dokonczenia i kominy do podciagniecia bo na razie to tylko do polowy poddasza ze wszystkimi papierami uczynilo nas to na razie 62 kola oczywiscie razem z robocizna. calosc cegly i bK juz mamy - pozostalo dokupic troche cementu i zwiru Pewnie ktos pomysli ze niemozliwe - a jednak bo jaki mam interes w tym aby nie pisac prawdy Nie mam jeszcze posadzki w garazu i nigdzie scianek dzialowych lecz materialy tez juz zakupione. mam tez spory taras piwnica jeszcze nie ocieplona w tych 62 kolach jest doslownie wszystko, wlacznie z najmniejszym gwozdzikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allamartinek 27.06.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ty chyba lepisz ten dom z gliny-my za same materialy w tym cegla max jeszcze za 4,57 za szt. material na strop teriva zaplacilismy na dom o powieerzchni 180- nie licze fundamentow i innych 45tys-za same materialy- to nie wiem skad masz taka cene- w stropy piwnica- no chyba ze materialy kupowales 3 lata temu a umowe z robotnikami spisywales conajmniej rok temu- albo masz jakis murzynow.Jeli to prawda co piszesz to Gratuluje ale ja osobiscie nie wierzenie takier parametry i nie taki projekt jak opisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.06.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ty chyba lepisz ten dom z gliny- my za same materialy w tym cegla max jeszcze za 4,57 za szt. material na strop teriva zaplacilismy na dom o powieerzchni 180- nie licze fundamentow i innych 45tys-za same materialy- to nie wiem skad masz taka cene- w stropy piwnica- no chyba ze materialy kupowales 3 lata temu a umowe z robotnikami spisywales conajmniej rok temu- albo masz jakis murzynow. Jeli to prawda co piszesz to Gratuluje ale ja osobiscie nie wierze nie takier parametry i nie taki projekt jak opisujesz Dom nie jest z gliny tylko z materialow ktore po kolei wymienialem Cene mam z rozpiski gdzie notuje absolutnie wszystkie wydatki - dzis nawet 30 zeta na przelacznik do wciagarki elektrycznej bo sie zepsul materialy kupowalem na wiosne 2007 BK 24 - 1110 po 7,90 bloczki betonowe - 2100 po 2,20 cegla - 3000 - po 1,00 stal - okolo 2 tony - srednio po 2450 BK 12 - 7,00 niedawno cement 440-560 zwir i piasem - 400-500 za 18 ton woda i prad - jeszcze nie placilem kompletna teriva na 1 poziom - nieca 3 koła beton na lawy - chyba 17 metrow po 230 razem z pompa deski - 450 wiezba po 650 lecz jeszcze nie kupiona pomocnik murarza - 6,00 godzina + minimalne premie murarz - tesc za darmo inny pomocnik dorywczo - moj ojciec - za darmo koordynator zakupowy i decyzyjny - JA za darmo ostatnie pozycje sa moze najwazniejsze ale jak widac mozna tanio i solidnie budowac. na niczym nie oszczedzamy - robimy tak jak w projekcje albo i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allamartinek 27.06.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 no to co Ty sciemniasz?- z ta robocizna -jak masz ja zadarmo- tesc Ci chate buduje- to nie mow ze za wszystko 62tys. w tym robocizna- wlasciwie za materialy ze Cie tyle wyszlo to sie zgodze, ale nie za calosc w tym robocizna bo jakby ci przyszlo doliczyc naprawde robocizne za budowlanke i wiezbe to bys sie w 10000 moze zmeiscil przy dobrych wiatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Przestałem komentować niektóre wypowiedzi, bo są nie na temat tego postu.Pewnie jest gdzieś post dla majsterkowiczów;), bo w tym chodziło o inwestycję chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.06.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Pewnie jest gdzieś post dla majsterkowiczów;), bo w tym chodziło o inwestycję chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 01.07.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Aż boję sie napisać Wstępnie za postawienie Konkursowego M02a, od fundamentów po więźbę 13tys. (słownie: trzynaście tysięcy nowych polskich złotych ) Fakt, że jest w tym tylko robocizna murarza, musze do tego dodać wynagrodzenie dla pomocników (których z resztą załatwia wspomniany murarz - ok 5tys?). Ale to i tak chyba nieduże koszty:> Uprzedzam pytania. Nie jest to rodzina, ale owszem, załatwione troche po znajomości. Druga sprawa. Widziałem domki wymurowane przez tego pana, więc nie mam sie czego obawiać. Normalne ceny w Pile to ok 12tys za kondygnację. (parter+poddasze to już 24tys - a gdzie dach:>) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 02.07.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 OK, więc należy chyba temat podzielić na 3 grup; na miasta powyżej 150 tys mieszkańców, ich okolice i pozostałe. Też dziś spotkałem 80km od Wa-wy (jestem tu gościnnie) we wsi gminnej budowę, za którą murarz mierze 13 tys zł (sso-bez pokrycia dachowego). Ale to inny świat, niż ten Wrocławski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrmi 02.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Dzisiaj pewna firma powiedziała mi 97tys netto za GL41 z Atriuma, sama robocizna, stan surowy zamknięty ... budowa pod Poznaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 09.07.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Stan surowy, otwarty bez stolarki z dachówką... i oknami połaciowymi. Poroton, od geodety po rynny, ogrodzenie placu budowy, kibel itd 210 tyś bez tarasu netto materiały+ robota. Szczecin. Wystartowało na początku czerwca. Jestem na etapie stropu....... Wszystko cacy na razie. Żadnych zaliczek, płatne w etapach... http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/batuta/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasz 13.07.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 witam Dom z piwnicą (62mkw) 130uzytkowej (gl381 atrium) robocizna za stan surowy pod papę 19 tyś Ekipa nie miejscowa .Budowlańcy z Olsztyna żądali od 38-60 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob.budowniczy 10.01.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Mi za Lobelię z podwójnym garażem bez piwnic SSO zaśpiewali 43k zł (sama robocizna) i chyba się skuszę, bo ekipa podobno dobra. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 14.01.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 a na ile wycenilibyście robociznę APS 41+Phttp://forum.muratordom.pl/projekt-aps-41-p-koszty-budowy,t121140.htm pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renar74 22.01.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Nam Południową z HBStudio ,130m użyt. w bryle garaż ,dach2 spadowy 207m podobno kompletny ,zadaszenie nad wejściem wycenili na 82000 ,sama robocizna I co Wy na to?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga_2 25.02.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Trochę drogo jak na mój niefachowy gust. Ja dostałam dzisiaj wycenę na 73 000 brutto. Dom 160 pow użytk., prosty, tylko dachu ma od groma,bo całe 380m2.Cena jest do negocjacji, zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts