kleopatra 18.05.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Jestem na etapie kładzenia tynków wewnętrznych gipsowych. Na oknach są zamontowane rolety nadstawne z klapą rewizyjną od dołu. Myślałam , że płaszczyznę pionową zamaskują mi gipsiarze np. płyta kg przybita do ściany i przyklejona do plastikowej skrzynki rolety i na to cienka warstwa tynku. Gipsiarze powiedzieli , że mogą tak zrobić ale to napewno będzie pękać : i powinien to zrobić malarz stosując -cytat ,, specjalną technologię ". Nie wiem na jakim etapie powinno się zamaskować te skrzynki ?. Jeżeli ktoś zna na to radę bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.05.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Niedawno przerabiałam ten temat i jak poszukasz w archiwum jest mój wątek na ten temat.Zrobiłam w końcu tak do skrzynek przykleiłam styropian na klej śnieżka do przyklejenia elementów ze styropianu. Po paru dniach zaciągnęłam styropian klejem do zatapiania siatki i oczywiście siatka. Wszystko takim sposobem było ładnie zrównane ze ścianą. Tynkarze to przepięknie obrobili kładąć tynk. Wygląda ślicznie.http://images21.fotosik.pl/308/91a5aa3a8d073dc7m.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.05.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 ups dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.05.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 podobnie jak daximaod czoła mam styropian od spodu płyta GK, wlaśnie tynkuję i jest ok, tynkarze nakładają siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.05.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 U mnie od spodu zostaiam skrzynkę pomciągnę tylko farbą przy malowaniu i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.05.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 U mnie od spodu zostaiam skrzynkę pomciągnę tylko farbą przy malowaniu i gotowe tzn od spodu nie maskowałam tej rewizji tylko te grubość styropianu, a co pociągniesz farbą? te klapę rewizyjną bedziesz malowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleopatra 20.05.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Dziękuję za podpowiedzi , u mnie grubość tego styropianu wynosiłaby około 1 cm; nie wiem czy to nie jest za mało i nie lepiej przykleić płytę kg o grubości np. 0,6 cm. Napiszcie proszę jaki gruby styropian przyklejałyście do tych skrzynek. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 20.05.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 U mnie 4 i 6 cm. Ze styro szybciej i łatwiej. Wszyscy twierdzili że mniejsza możliwość pęknięć. Poza tym lżejsze (ciężar do przyklejenia) i prostsze w obróbce. Zrobiłam to bez problemów sama. Włącznie z zaciągniciem siatki na kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.05.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 male sprostowanie , t eplyty GK o tylko w niektórych miejscach głównie mam styropian, ale to znac nie wiecej niz 1 cm pierwsza fotka-widac naklejony styropian http://images21.fotosik.pl/314/ec925613cd95ca05m.jpg druga fotka-tak to wygląda po zatynkowaniu, tasmę z klapy rewizyjnej jeszcze nie zdarłam http://images21.fotosik.pl/314/55511c6e6190d120m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts