Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naj na budowie

melatonina

Recommended Posts

Biegły z banku wycenił działkę o 100 tys. więcej od ustalonej ze sprzedawcą kwoty. Moim zdaniem warta jest jeszcze więcej - więc przebiłem - co miałem zrobić. Jestem pewny, że to blef, ale co ja mogę? Ja chcę tą działkę i on o tym wie. Facet naprawdę gra dobrze. Działka nigdy nie była u pośredników. Sam ją znalazłem i namówiłem chłopa do sprzedaży. Kilka razy widziałem jak pośrednicy pokazywali klientom działki sąsiednie. Coś w tym rejonie zaczęło się dziać. Może chłop nie blefuje? Nie chce zmarnować następnego roku na szukanie. Jeśli ktoś czytał moje posty to wie, że to tyle już trwa. W poniedziałek 13 o 16 notarialna umowa przedwstępna 50 tys. zaliczki, 50 tys. zadatku. 13 - hmm brałem ślub 13 - może to dobra data na zakupy. Dziękuję za wsparcie - teraz naprawdę jest mi potrzebne.

Umowa spisana. Dwie godziny u notariusza. Umowa przedwstępna dokładnie taka jaką chciałem. 50 tys. zadatku, 50 tys. zaliczki. 777 itd. Mało jest prawdopodobne aby została niedotrzymana.

... Czy mogę rozpocząć pisanie dziennika? Może moje doświadczenia z działkami przydadzą się komuś?

ps: chłop nie chciał przelewu. Na 100 tys. w banknotach po 500 zł musiałem pożyczyć neseser - niczym w amerykańskim filmie.

Złe dobrego początki... a klauzulę o tym, że pieniądze nie będą kwestionowane pod względem ich autentyczności, masz ??? Spisałeś numery ???

Nie chcę straszyć, ale miałem podobny przypadek (tylko nie na taką skalę)... 8)

Ale i tak miałeś fart, że Ci nie zakwestionował tych banknotów po 500 zł :-? :D

Pozdriv

Pisz koniecznie !!!