yar65 05.11.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 czy masz umowę na materiał wraz z robocizną? Czy tylko fakturę pro-forma. Q. Umowa i faktura VAT na materiał, robocizna to osobna umowa i faktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 06.11.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Umowa i faktura VAT na materiał, robocizna to osobna umowa i faktura. Ale umowa na robociznę to z Zapolskim, czy dekarzem? Skoro osobne umowy, to z 7 % VAT nici? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 06.11.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Osobna z dekarzem, czyli 22% VAT za materiały i do odbioru różnica między 7% i 22% w US po złożeniu wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Osobna z dekarzem... No to kiepsko. Mam nadzieję, że jesteś pewny tego dekarza. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 07.11.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Stary, aleś narzucił tempo. Okienka piękne, ocieplanie w toku, kurczę, na wiosnę bedziesz miał się czym pochwalić, a na wakacje zamieszkasz Jak zrobię w końcu ten dach, to jedziemy w zimę z elektryką a wczesną wiosną okna, tynki i ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 07.11.2007 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 No to kiepsko. Ano bywało lepiej Mam nadzieję, że jesteś pewny tego dekarza. Taki mam charakter, że tylko siebie jestem pewien Wrażenie robi dobre, poprzednia robota wykonana cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 11.11.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Moja żona podrażniła mają ambicję, bo powiedziała dziś że Ci bardzo zazdrości, że tyle masz zrobione. Muszę chyba i ja pchnąć mocniej tę budowę do przodu (wniosek o kredyt złożony przez naszego wspólnego znajomego doradcę kredytowego). Naprawdę ładny ten Twój domek się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 12.11.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 No i pogoda przyblokowała prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 26.11.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 O, fotki, Pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 27.11.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witaj Jarku, Dawno nie zaglądałem na Twój dziennik i widzę, że prace się nieźle potoczyły do przodu. Chciałbym Ci jednak zwrócić uwagę na jedną rzecz. Na jednym ze zdjęć widziałem, że ścianka na poddaszu przylega dokładnie do połaci dachu. Nie wiem czy to jest akurat ścianka działowa, czy szczytowa. Jednak jeśli jest to ścianka działowa to wiedz, że musisz jakoś docieplić przestrzeń między połacią, a górną powierzchnią ścianki. Powinna istnieć przerwa między górną warstwą ścianki a połacią dachu, tak aby można było włożyć tam wełnę, lub inny materiał ocieplający. Taka moja rada. Ogólnie domek bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 28.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witaj Jarku, Dach masz po prostu piękny - gratuluję. A jak tynki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 12.12.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Dach masz po prostu piękny - gratuluję. A jak tynki ? Jeśli dach będzie oprócz urody również szczelny to będę bardzo zadowolony. Dzięki. Natomiast tynki to inna bajka. Ekipa z polecenia Bogusia, ale kultura budowlana to u nich poniżej przyzwoitości. Mam wiele krytycznych uwag w trakcie ich prac, ale oni mi odpowiadają to samo: "jeszcze nie skończyliśmy - będzie pan zadowolony". Sam nie wiem, czy będę, bo na razie to nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 17.03.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witaj Jarku, To super, że znalazłeś ekipę do tynków I znowu poproszę o namiar - jeśli można My bezskutecznie szukamy tynkarzy do tynków gispsowych, ale wszyscy chcą 30zł/m2 wiesz, że w MM jest zmowa cenowa tynkarzy - wszędzie o tym piszę na forum, bo uważam, że to skandal. Czy też tyle płacisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 17.03.2008 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 wszyscy chcą 30zł/m2, Czy też tyle płacisz ? Witaj Magda Niestety, potwierdzam Twoje spostrzeżenia. Zapłaciłem tę cenę Patrzę na to jednak również z drugiej strony: te tynki są położone idealnie, właściwie to jest gładź. Gdyby przyszło zapłacić dodatkowo za gładź powiedzmy 12-15zł/m2, to dopiero byłby koszmar Jakościowo moją ekipę polecam. Robili 270m2 przez 7dni po 12 godzin w 3 osoby (tylko w sobotę krócej). Jeśli cena Cię nie odstrasza to daj znać na priv a podam ich namiary. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 17.03.2008 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Cześć, Czy możesz podać namiary na ekipę od podbitek? Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.03.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witaj Jarku, poprosiłam o te namairy na priv-ie Dziękuję za pomoc - znowu dziękuję Szukałam wprawdzie taniej, bo my mamy prawie 700 m2 tych tynków , a to furmanka pieniędzy Pozdrawiam serdeczie Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.04.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Bardzo ładny domek i gratuluje już tego etapu budowy, świetnie wam idzie! Będę miał na uwadze wasz dzienniczek Jedno pytanko, jakie są wymiary waszej kuchni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 06.04.2008 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 3,30 x 2,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 3,30 x 2,50 czyli nieco większa jak nasza 2,8 x 2,6. Do tej pory chodzi mi po głowie czy to nie za mała kuchnia?......no ale cóż klamka zapadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 06.04.2008 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Do tej pory chodzi mi po głowie czy to nie za mała kuchnia?......no ale cóż klamka zapadła. Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts