Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu w Winorośli 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witaj Jarku,

Dawno nie zaglądałem na Twój dziennik i widzę, że prace się nieźle potoczyły do przodu.

Chciałbym Ci jednak zwrócić uwagę na jedną rzecz. Na jednym ze zdjęć widziałem, że ścianka na poddaszu przylega dokładnie do połaci dachu. Nie wiem czy to jest akurat ścianka działowa, czy szczytowa. Jednak jeśli jest to ścianka działowa to wiedz, że musisz jakoś docieplić przestrzeń między połacią, a górną powierzchnią ścianki. Powinna istnieć przerwa między górną warstwą ścianki a połacią dachu, tak aby można było włożyć tam wełnę, lub inny materiał ocieplający.

Taka moja rada.

Ogólnie domek bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Dach masz po prostu piękny - gratuluję.

A jak tynki ?

Jeśli dach będzie oprócz urody również szczelny to będę bardzo zadowolony. Dzięki.

Natomiast tynki to inna bajka. Ekipa z polecenia Bogusia, ale kultura budowlana to u nich poniżej przyzwoitości. Mam wiele krytycznych uwag w trakcie ich prac, ale oni mi odpowiadają to samo: "jeszcze nie skończyliśmy - będzie pan zadowolony". Sam nie wiem, czy będę, bo na razie to nie jestem :(

• 3 months później...

Witaj Jarku,

To super, że znalazłeś ekipę do tynków :D

I znowu poproszę o namiar - jeśli można :-?

My bezskutecznie szukamy tynkarzy do tynków gispsowych, ale wszyscy chcą 30zł/m2 :( wiesz, że w MM jest zmowa cenowa tynkarzy - wszędzie o tym piszę na forum, bo uważam, że to skandal.

Czy też tyle płacisz ?

wszyscy chcą 30zł/m2, Czy też tyle płacisz ?

Witaj Magda :)

Niestety, potwierdzam Twoje spostrzeżenia. Zapłaciłem tę cenę :(

Patrzę na to jednak również z drugiej strony: te tynki są położone idealnie, właściwie to jest gładź. Gdyby przyszło zapłacić dodatkowo za gładź powiedzmy 12-15zł/m2, to dopiero byłby koszmar :(

Jakościowo moją ekipę polecam. Robili 270m2 przez 7dni po 12 godzin w 3 osoby (tylko w sobotę krócej). Jeśli cena Cię nie odstrasza to daj znać na priv a podam ich namiary.

Pozdrawiam serdecznie.

• 3 weeks później...