Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze-Dagi buduje swoje gniazdko...

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no nieładnie wyszło z tymi słupami, my tez mamy słupy ,ale zaraz na początku architekt powiedział ze przy takim dachu to normalka, więc mamy jeden słup w sypialni (dajemy tam wylewany okrągły betonowy) a inne są pochowane w ścianach.ale tak jak piszesz ,to bysmy też nie zauważyli te kwadraciki na planie( niby słupy)

nam na początku wyszło że dom mamy za szeroki do działki :evil: wina architekta ,ale jak to mówią kto nic nie robi ten się nie myli

pozdrowienia i wytrwałości

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Zastanawia mnie to iz tak malo wydaliscie na budowe do tej pory,powiedz mi ile wzieła ta firma za stan surowy otwarty bo ja niedlugo zaczynam budowę mniejszego domu nie podpiwniczonego i mnie za robocizne krzykneli 55000 za stan surowy z dachem a za same fundamenty 14000 a przecież wy też zaczęliscie budowę w 2007 roku?[/quote

• 2 weeks później...
jak dobrze czytałas co do ceny dogadywalismy sie ropk temu, ale niewiele sie teraz podniesli. Obecnie z płaceniem jest tak,ze co jaiis czas przelewamy na ich konto po 3 tys. W sumie uzgodnilismy za stan surowy z dachowaka, oknami dachowymi, obłozeniem kamienie kominów- 21 tys. potem doszła piwniczka 3/3, ktora wyszła z fundamentow- 3 tys robocizna i teraz schody zabiegowe wewnetrzne 2, 5 tys.

Jak czytam ile ludzie dają za postawienie domu to mnie przerazają takie kwoty....naprawde nie wiem jak to mozliwe,zeby 50 tys brac za dom.....naprawde!!!

Witam przeglądnałem dziennik i komentarze i jestem pod wrażeniem z jednej strony domek fajny a z drugiej za normalne pieniądze ktoś jeszcze widzę buduje.

Mam pytanie czy ta ekipa przyjechałaby pod Wieliczkę wybudować coś ?? Albo może mogę prosić o namiar do nich to zadzwonię sobie i pogadam.

Ja zamierzam budować Z14 z biura Z500. Projekt jest o wiele prostszy niż Wasz, a dodatkowo bez okien doachowych, blachodachówka na dachu, strop teriva i kominy systemowe co strasznie ułatwia sprawę tak bynajmniej mi się wydaje.

Narazie nie szukałem ekipy dopiero się rozglądam za kimś do budowania ale ceny niektórzy to mają poronione a ja właśnie za jakieś 20 - 25 tysiaków max chcę wybudować stan surowy otwarty.

pozdrawiam

Łukasz

Wysle ci na privat numer do nich...

A co do wykonania- my tez np kominy mielismy inaczej zaprojektowane- oni wolą tradycyjnie i pewnie budowac...Wiem,ze moj kuzyn juz ich zaklepał na przyszły rok (druga połowa) i ledwo co mu sie udało...mają tyle pracy. Moze byc problem z ta Wieliczką....widze, jak oni tutaj gonia od domu-do domu...pewnie krzyknęli by bardzo duzo za wybudowanie, bo dojazdy jeszcze...Ale wysleci...

Dziekuje za pozytywną ocene naszej "przyszłości" :D

dziekuję zapytać nie zaszkodzi zobaczymy co będzie z tego.

pozdrawiam

Łukasz

• 5 months później...
  • 2 weeks później...

Dagi napisz prosze czy kupowaliscie jakąs specjana wannę (która można montować w podłodze) czy macie jakis specjany odpływ?? Ostatnio dowiedziałam sie ,że nie mozna zamontować zwykłej wanny w podłodze hmmm, że sa jakies problemy z podpięciem odpływu Napisz prosze jak zamontowali wam odpływ i czy macie jakis otwór rewizyjny??

dzięki i pozdrawiam

zwykła wanna, z Koła Serenada. Problem byłby, gdyby wanna była z hydromasazem, bo trzeba miec do niej dostęp. Ale mysmy zrobili tak:

po pierwsze wanna jest na piętrze, nad kotłownia....Zostawilismy w podłodze dziure, zeby pozniej zrobic stelaz pod nią. Jak stoimy w kotłowni to widac metalowe zbrojenie i przybita płyta.Niestety jest to mało estetyczne, ale mamy dostep do baterii od dolu. tak musi byc,zeby ewentualnie, gdy sie zepsuje, ale strzeli uszczelka bylo dojscie do tego.

Jak widzisz- wode podłączył nam od dołu..czyli od kotłowni. Jak masz łazienke na dole...nie wiem, jak to rozwiązac.... :-?

no właśnie mam łazienke na dole :-?