Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze-Dagi buduje swoje gniazdko...

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no nieładnie wyszło z tymi słupami, my tez mamy słupy ,ale zaraz na początku architekt powiedział ze przy takim dachu to normalka, więc mamy jeden słup w sypialni (dajemy tam wylewany okrągły betonowy) a inne są pochowane w ścianach.ale tak jak piszesz ,to bysmy też nie zauważyli te kwadraciki na planie( niby słupy)

nam na początku wyszło że dom mamy za szeroki do działki :evil: wina architekta ,ale jak to mówią kto nic nie robi ten się nie myli

pozdrowienia i wytrwałości

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  \ napisał:
Zastanawia mnie to iz tak malo wydaliscie na budowe do tej pory,powiedz mi ile wzieła ta firma za stan surowy otwarty bo ja niedlugo zaczynam budowę mniejszego domu nie podpiwniczonego i mnie za robocizne krzykneli 55000 za stan surowy z dachem a za same fundamenty 14000 a przecież wy też zaczęliscie budowę w 2007 roku?[/quote

• 2 weeks później...
  Dagi31 napisał:
jak dobrze czytałas co do ceny dogadywalismy sie ropk temu, ale niewiele sie teraz podniesli. Obecnie z płaceniem jest tak,ze co jaiis czas przelewamy na ich konto po 3 tys. W sumie uzgodnilismy za stan surowy z dachowaka, oknami dachowymi, obłozeniem kamienie kominów- 21 tys. potem doszła piwniczka 3/3, ktora wyszła z fundamentow- 3 tys robocizna i teraz schody zabiegowe wewnetrzne 2, 5 tys.

Jak czytam ile ludzie dają za postawienie domu to mnie przerazają takie kwoty....naprawde nie wiem jak to mozliwe,zeby 50 tys brac za dom.....naprawde!!!

Witam przeglądnałem dziennik i komentarze i jestem pod wrażeniem z jednej strony domek fajny a z drugiej za normalne pieniądze ktoś jeszcze widzę buduje.

Mam pytanie czy ta ekipa przyjechałaby pod Wieliczkę wybudować coś ?? Albo może mogę prosić o namiar do nich to zadzwonię sobie i pogadam.

Ja zamierzam budować Z14 z biura Z500. Projekt jest o wiele prostszy niż Wasz, a dodatkowo bez okien doachowych, blachodachówka na dachu, strop teriva i kominy systemowe co strasznie ułatwia sprawę tak bynajmniej mi się wydaje.

Narazie nie szukałem ekipy dopiero się rozglądam za kimś do budowania ale ceny niektórzy to mają poronione a ja właśnie za jakieś 20 - 25 tysiaków max chcę wybudować stan surowy otwarty.

pozdrawiam

Łukasz

Dagi31 napisał:
Wysle ci na privat numer do nich...

A co do wykonania- my tez np kominy mielismy inaczej zaprojektowane- oni wolą tradycyjnie i pewnie budowac...Wiem,ze moj kuzyn juz ich zaklepał na przyszły rok (druga połowa) i ledwo co mu sie udało...mają tyle pracy. Moze byc problem z ta Wieliczką....widze, jak oni tutaj gonia od domu-do domu...pewnie krzyknęli by bardzo duzo za wybudowanie, bo dojazdy jeszcze...Ale wysleci...

Dziekuje za pozytywną ocene naszej "przyszłości" :D

dziekuję zapytać nie zaszkodzi zobaczymy co będzie z tego.

pozdrawiam

Łukasz

• 5 months później...
  • 2 weeks później...

Dagi napisz prosze czy kupowaliscie jakąs specjana wannę (która można montować w podłodze) czy macie jakis specjany odpływ?? Ostatnio dowiedziałam sie ,że nie mozna zamontować zwykłej wanny w podłodze hmmm, że sa jakies problemy z podpięciem odpływu Napisz prosze jak zamontowali wam odpływ i czy macie jakis otwór rewizyjny??

dzięki i pozdrawiam

Dagi31 napisał:
zwykła wanna, z Koła Serenada. Problem byłby, gdyby wanna była z hydromasazem, bo trzeba miec do niej dostęp. Ale mysmy zrobili tak:

po pierwsze wanna jest na piętrze, nad kotłownia....Zostawilismy w podłodze dziure, zeby pozniej zrobic stelaz pod nią. Jak stoimy w kotłowni to widac metalowe zbrojenie i przybita płyta.Niestety jest to mało estetyczne, ale mamy dostep do baterii od dolu. tak musi byc,zeby ewentualnie, gdy sie zepsuje, ale strzeli uszczelka bylo dojscie do tego.

Jak widzisz- wode podłączył nam od dołu..czyli od kotłowni. Jak masz łazienke na dole...nie wiem, jak to rozwiązac.... :-?

no właśnie mam łazienke na dole :-?