ablonski 20.05.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 witamw zwiazku z wiejska lokalizacja mojego domu oraz bliskim sasiedztwem rolnych gospodarstw na tarasie pojawia sie ogromna ilosc much...jak z nimi najlepiej walczyc?lepy czy moze jakies elektroniczne urzadzenia?dziekujearek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.05.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 takie są przyjemności życia na wsi... trzeba przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murphy 21.05.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Są w sklapach ogrodniczych rośliny odstraszające komary i meszki, nie wiem czy to działa również na muchy i czy działa w ogóle. Może jakieś kadzidła a w ostateczności osiatkowanie moskitierą całego tarasu Grilowałam kiedyś w sąsiedztwie gospodarstwa rolnego, szanse na pieczoną muche jak w kingsajzie były niestety duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 21.05.2007 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 moskitiera to rzeczywiscie straszna ostatecznosc...chyba bede probowal z tymi roslinami...gdyby ktos jeszcze powiedizal czy to sie u niego sprawdzilo...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 22.05.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ah zycie na wsi te zapachy ci ludzie... tez mieszkam na wsi i jakos nie mam much na tarasie... ale czasami sie zdarzy ze jakas wleci do domu i wtedy mnie trafia... kiedys mialem ale w fazie budowy lepy i co tydzien trzeba bylo zmieniac bo juz nie bylo na nich miejsca... podobno sa specjalne opryski ktore stosuje sie na sciany domu i nie ma w okolicy ok 5-10 m zadnych insektow.. jak sie dowiem czegos wiecej o tym to napisze albo ktos z Was o tym slyszal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 23.05.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Z ogłoszenia zadzwoniłem ,,zwalcza muchy tez" Przez telefon koszt 100 zł .Po przyjeżdzie Nie 100 a 300 ,plus Vat za altanke chiał jeszcze 150, 1min pracy z tego samego zbiornika co na dom.Much trochę mniej, przez dwa tygodnie teraz znowu się pojawiły dał ,,gwarancje" na sezon .Reklamacja prawdopodobnie to na Berdyczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 23.05.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Wieś wsi nie równa, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Jeśli ktoś niedaleko prowadzi hodowlę bydła lub świń to będą muchy - i nic się na to nie poradzi. Takie życie. Palmy nie chcą u nas rosnąć, do Egiptu nikt na narty nie jeździ... Na muchy najlepsze jest mieszkanie na jedenastym piętrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 23.05.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Hmmm, niestety, niedaleko mnie krówki i konik, tak więc muchy już się u mnie zameldowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł10 09.09.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 (edytowane) W moich regionach dużo jest firm zajmujących się odkomarzaniem. Ten preparat też eliminuje muchy . Słyszałem, że jest to w miarę skuteczne, ale też cena jest ładna. Na razie kombinuje coś swoimi metodami. Nawet w tym roku kupiłem zestaw preparatu na owady z opryskiwaczem i samemu wykonałem taki zabieg. Z efektu jestem zadowolony i chyba w przyszłym sezonie też tak zrobię. Edytowane 9 Września 2017 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinge 06.10.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Zapachy odstraszające muchy Mięta, bawełna i ekstrakt waniliowy – na dnie płytkiego słoika umieść dwa waciki i zalej je czterema łyżkami ekstraktu z waniliowego. Po czym umieść na wierzchu miętę i przykryj bawełnianą gazą. Przygotowany preparat możesz umieścić obok kosza z owocami czy przy oknie, a w końcu pozbędziesz się insektów.Wódka z goździkami lub lawendą – do wódki dodaj kilka goździków bądź lawendę, po czym spryskaj tereny, w których najczęściej przebywają muchy. Intensywny zapach odstraszy muchy raz na zawsze.Olejek citronella i olejek kokosowy – 20-30 kropelek olejku citronella i 1,5 filiżanki olejku kokosowego dodaj do miseczki. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do słoiczka. Mieszaninę umieść w miejscu, gdzie najczęściej przebywają muchy. Zapach skutecznie odstraszy insekty.Ocet jabłkowy – ocet przelej do płytkiego pojemnika i przykryj go folią, robiąc w nim kilka otworów. Słoik z octem jabłkowym umieść w tym miejscu gdzie spędzasz najwięcej czasu. Zapach specyfiku zwalczy muchy.Olejki eteryczne – pół szklanki wody połącz z połową szklanki octu i dodaj do mieszaniny 15 kropli olejku eterycznego, np. cytrynowego lub eukaliptusowego. Spryskaj miejsca w których latają muchy. Możesz używać specyfiku w domu i na podwórku.Czosnek, pieprz, cynamon – zmieszaj ze sobą czosnek, cynamon i pieprz, a następnie uzyskany proszek rozsyp w te miejsca, gdzie odpoczywasz. Proszek możesz nasypać na parapet bądź w kącie pomieszczenia. Owady czując intensywny aromat proszków nie zbliżą się do nas. Kwiaty i kolory odstraszające muchy Paproć lub lawenda – rośliny takie jak paproć czy lawenda odstraszają muchy. Możesz zacząć pielęgnować te kwiaty, a dzięki temu odstraszysz insekty nielubiące zapachu paproci.Niebieskie kolory – już od dawna mówi się, że muchy odstrasza kolor niebieski. Jeśli masz niebieski kolor ścian w pokoju bądź dekoracja pomieszczeń jest w tej barwie nie musisz obawiać się drażniących insektów.Płyta CD – starą płytę CD powieś na drzewie lub na tarasie. Muchy boją się refleksów światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej324 13.10.2017 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Z kwiatami jeszcze nie próbowałęm, ale spróbuję, bo też słyszałem, że coś jest z nimi na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 13.10.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Lepy trochę pomagają ale nie wyglądają ładnie, może specjalne lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts