.ZABA. 20.05.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witam, Chcialabym sie dowiedziec, co myslicie o cene robocizny za wykonanie fundamentow, scian wew i zew, konstrukcja i pokrycie dachu, ocieplenie z zewnatrz za 80 tys.? To nasza pierwsza wycena i nie mamy porownania. Budujemy w okolicy Obornik Slaskich...Nie mam linka do projektu, tylko moj szkic:http://lh4.google.pl/image/BudujemySie/RlA3iQMOiLI/AAAAAAAAABs/hUvdBWixT6g/s400/Rzuty.JPG+fundamenty szer. 60cm,+sciana 2.-warstwowa pustak ceram. 24 +ocieplenie styropian 12.+dachowka ceramiczna (najprawdopodobniej) Z jakim kosztem robocizny realnie powinnismy sie liczyc w tej chwili? Nie wiemy, jak sie rozklada wycena na poszczegolnych etapach, z Waszego doswiaczenia - ile procent calosci stanowi kazdy z etapow (jesli chodzi o robicizne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Rozumiem, że to dom parterowy ? Poszukaj w innych wątkach -znajdziesz mnóstwo informacji .Ja dostałam pomiędzy 75.000 a 87.000 za robociznę z więdźbą- za 263 + garaż 2 stanowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 20.05.2007 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Dom jest parterowy, poddasze nieuzytkowe Zalozylam dodatkowy watek, bo znalazlazlam same wyceny bez ocieplenia i bez scian wew. i nie wiem jak to zmienia koszt robocizny. Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 20.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witam, Chcialabym sie dowiedziec, co myslicie o cene robocizny za wykonanie fundamentow, scian wew i zew, konstrukcja i pokrycie dachu, ocieplenie z zewnatrz za 80 tys.? To nasza pierwsza wycena i nie mamy porownania. Budujemy w okolicy Obornik Slaskich... Nie mam linka do projektu, tylko moj szkic: http://lh4.google.pl/image/BudujemySie/RlA3iQMOiLI/AAAAAAAAABs/hUvdBWixT6g/s400/Rzuty.JPG +fundamenty szer. 60cm, +sciana 2.-warstwowa pustak ceram. 24 +ocieplenie styropian 12. +dachowka ceramiczna (najprawdopodobniej) Z jakim kosztem robocizny realnie powinnismy sie liczyc w tej chwili? Nie wiemy, jak sie rozklada wycena na poszczegolnych etapach, z Waszego doswiaczenia - ile procent calosci stanowi kazdy z etapow (jesli chodzi o robicizne)? wg mnie to przyzwoita cena pod warunkiem ze będziesz miała załatwioną kwestię tarasów kanalizacji, wykończenia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Dom jest parterowy, poddasze nieuzytkowe Zalozylam dodatkowy watek, bo znalazlazlam same wyceny bez ocieplenia i bez scian wew. i nie wiem jak to zmienia koszt robocizny. Dzieki za pomoc A z poddaszem, to uważam, że całkiem OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 20.05.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Taras jest wliczony, kanalizacja tez, oraz wykonczenie i orynnowanie dachu... ale pelna wycene dostalabym pod koniec tyg. (nie wiem, czy nic sie nie zmieni) Porownujac ceny z innych watkow, sadzilam, ze wyszla spora kwota... skoro stan surowy otwarty (srednia z wielu tematow) - to 40tys? ale nie wiedzialam jak liczyc sciany wew. i ocieplenie? to pochlonie drugie tyle kwoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 20.05.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 u mnie 300m2100 piwnice100 parter100 poddaszebez ocieplenia = 90.000.ale z dachem- blacha z posypką ceram., drenażem opaskowym i kanalizacją w płytach w stosunku do mojej, twoja cena podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 20.05.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Taras jest wliczony, kanalizacja tez, oraz wykonczenie i orynnowanie dachu... ale pelna wycene dostalabym pod koniec tyg. (nie wiem, czy nic sie nie zmieni) Porownujac ceny z innych watkow, sadzilam, ze wyszla spora kwota... skoro stan surowy otwarty (srednia z wielu tematow) - to 40tys? ale nie wiedzialam jak liczyc sciany wew. i ocieplenie? to pochlonie drugie tyle kwoty? weź pod uwagę, że te wyceny są za mniejsze domy, średnio 150m2, do tego są sprzed pół roku. teraz ciężko kogoś znaleźć do tego zaczeli się cenić. miałem wycenę za surowy otwarty = 400.000 brutto z materialami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 20.05.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 u mnie 300m2 100 piwnice 100 parter 100 poddasze bez ocieplenia = 90.000. ale z dachem- blacha z posypką ceram., drenażem opaskowym i kanalizacją w płytach w stosunku do mojej, twoja cena podobna Twoj projekt to niezle wyzwanie dla ekipy i popis budownictwa U nas bedzie tylko parter i troszeczke skomplikowany dach (ale bez okien)... Co do wycen, to przegladalam watki niestarsze niz 2 miesiace, ale moze faktycznie te wyceny sa zrobione duzo wczesniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 20.05.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 mnie nikt nie chciał zaproponować 50kpln:(ceny oscylowały w okolicach >90kpln w koncu zdecydowałem się na ekipę, któa robi szybko i dobrze, widziałem ich budynki. czy mój dom to wyzwanie? dom jak dom, 4 ściany i dach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 22.05.2007 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ale liczac, ze skancza pod koniec sierpnia... czyli 3 miesiaca precy w tym 3 tyg spokoju, bo fundamenty schna, to spora kwota... A domek jest parterowy, bez poddasza uzytkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 24.05.2007 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Czy naprawde mam nie miec watpliwosci, ze cena 80 tys jest wygorowana? Moze mi ktos powiedziec, jak rozkalada sie procentowo (zlotowkowo) koszt robocizny: fundamenty, sciany zew. pokrycie dachu sciany wew. ocieplenie bud.? Musze jakos ponegocjowac z kierownikiem, bo sie poplacze, jesli nie zejdzie z tych 80tys (albo nie mam wyobrazenia, jak wygladaja ceny w okolicach Wroclawia i niepotrzebnie sie doluje?!) Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 31.05.2007 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Wycena nr II (robocizna). (Wogole cieszymy sie, ze mamy z kim rozmawiac) Wylanie fundamentow,zasypanie itp. sciany zew. strop i kominy... RAZEM: 42 000. +ew. konstrukcja i pokrycie dachu (40zl/m2 - mamy 300m2 dachu) czy ta oferta jest warta brania pod uwage? Nadal nie wiemy, jaki jest koszt postawienia scianek wewnetrznych i ocieplenia styropianem z zewnatrze? Mozece cos doradziac? Czy biorac ta ekipe, uda nam sie wykonac reszte (sciany wew. + ocieplenie) za < 20 000? Musimy sie liczyc z kazda zlotowka Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.05.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 cześćPrzesyłałem Ci namiary na jakieś ekipy - rozmawiałaś z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 31.05.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Tak, Tak Wlasnie skorzystalam z Twojej pomocy i dzisiaj otrzymalam ta II wycene. Co o niej sadzisz? PS. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.05.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 która to ekipa? 1 2 czy 3? Za dach cena ok. (w cenie powinno byćteż założenie orynnowania) Co do SSO jeżeli w tym jest taras + kanaliza + schody wejsciowe do domu i ewentualnie lane w domu to w miarę ok. Chociaż mi w cenie SSO zrobili też ścianki działowe ( a trochę tego było - 8 palet porotermu 11,5) - ale sam robiłem izolację pionową i kanalizę no i kwota bez dachu to mniej niż 40k pln ale umawialem się w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nado 01.06.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Czy naprawde mam nie miec watpliwosci, ze cena 80 tys jest wygorowana? Moze mi ktos powiedziec, jak rozkalada sie procentowo (zlotowkowo) koszt robocizny: fundamenty, sciany zew. pokrycie dachu sciany wew. ocieplenie bud.? Musze jakos ponegocjowac z kierownikiem, bo sie poplacze, jesli nie zejdzie z tych 80tys (albo nie mam wyobrazenia, jak wygladaja ceny w okolicach Wroclawia i niepotrzebnie sie doluje?!) Dzieki za pomoc Przesle Ci namiary na dobrą firmę, budują w okolicach Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Moim zdaniem 80tys zł to górna półka. Ja wyląduję koło 56-60tys kładąc karpiówkę.Dom 178m2+36garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 16.07.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Powiem na czym stanelo, ale umowa jeszcze nie podpisana i niektore elementy mozemy negocjowac... pytanie, ktore powinnismy, bo juz sami nie wiemy ?? Cena robocizny: roboty ziemne, zbrojenie, lawy i sciany fund. izolacja - 4200 sciany zew. - 8000 wieniec zelbet. - 4000 sciany wew. - 5000 strop teriva - 13000 mury szczytowe - 3000 ocieplenie posadzki. styropian 10cm, wylewka 4cm - 8000 szukamy kogos innego do konstrukcji i pokrycia dachu, bo ta ekipa chce 35000. wydaje nam sie, ze konstrukcja+pokrycie nie powinna wyniesc wiecej niz 65zl/m2... jakie sa Wasze doswiadczenia? Z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 17.07.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Hej, możemy też prosić o namiary na te ekipy? Budujemy się blisko Obornik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts