ketiso 27.02.2002 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 dach jest wiązarowy. Pytanie czy mocować bezpośrednio profile do pasa dolnego wiązara,czy robić sufit podwieszany zprofilami nośnymi i krzyżowymi. wiem że lepszy ten drugi. chodzi mi głownie o to czy ten pierwszy nie jest zbyt sztywno połoczony z płytami i czy te nie będą pękać na skutekruchów termicznych drewna. Tak na intuicję ten drugi jest podwieszany więc swój udział w przeniesieniu odkształcen poziomych mają wieszaki i chyba one załatwiają sprawę. jakie dać rozstawy profili głownych czy 1m i profili nośnych czy 40 cm.Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.02.2002 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Tak jak napisales: ruszt glowny co 0,8 -1m i 40 cm + oczywiscie wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 28.02.2002 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 A czy jesteś ostatecznie zdecydowany na płyty k-g? Ja właśnie robię sufit drewniany, deski układane na pasie dolnym dźwigara tak, że widać belkę. Jeśli chcesz, to napisz do mnie na meila, przyślę Ci zdjęcie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 28.02.2002 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Na Twoim miejscu zrobiłbym tylko ruszt nośny, mocowany wieszakami kotwowymi do pasa wiązara. Ruchów poziomych w płaszczyźnie wiązara nie należy się spodziewać, natomiast ruchy prostopadłe do tej płaszczyzny zostaną skompensowane na podatnym wieszaku. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Pacul dnia 2002-02-28 10:39 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.02.2002 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Tez mozna, masz racje ale wolalbym juz pelny system. W koncu koszt rglownego rusztu nie bedzie duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 28.02.2002 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 niestety zostałem skazany już bez wieszaków bo została położona folia paroizolacyjna .teraz tylko profile główne i nośne i płytaHej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts