alex 29.06.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Jesli jestescie zaineresowani jak wyglada nasz domek w ktorym juz 2 tygodnie mieszkamy, to zapraszam na strone:http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7238&grupa=0&kat=2&a=AlexCzarnecka Domek zbudowlismy w rok (pomogl kredyt), system Ytong 36,projekt typowy ZACISZE (ale dokonalismy sporo zmian), pow. uzytkowa 150m2, na dachu Grecka Brassa, wentylacja mechaniczna (centrala Mistral), tynk zewn. silikatowy i mozaikowy (z bliska wyglada jak 3mm brazowe kamyczki-super, polecam, choc cena zwala z nog bo ponad 30zl/m2).Domek ogrzewamy piecykami akumulacyjnymi Inproela oraz kominkiem Spartherma. Woda (wielowarstwowy Kisan) ogrzewamy bojlerem Miroterm, o ktorym juz kiedys pisalam na forum.Z ciekawszych rzeczy to moge dodac, ze zrobilismy sobie pomiar termowizyjny. Zgodnie z analizą, ściany z Ytonga nie wymagają docieplenia, pewne mostki cieplne powstały w okolicy nadproży okiennych oraz otworu drzwiowego. Stwierdzono największą ucieczkę ciepła przez podmurówkę. W związku z tym dociepliliśmy ją Termopianem. Podobnie 4 cm styropianu w formie opasek zastosowaliśmy wokół otworów okiennych oraz pod podbitką. Cena ekspertyzy była dosyć przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 29.06.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 ladny domek, wydaje sie, ze wszystko bylo przemyslane, podobaja mi sie schody, u siebie zrobie tak samo, zrobie tylko stopnie debowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 29.06.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Gratuluję! Wreszcie jesteście w swoim ładnym domku. Tylko dlaczego tak daleko od nas? Od dawna szukam kogoś, kto wybrał Zacisze, bo wszyscy w naszej rodzince (chyba nawet i pies) też ten projekt wybraliśmy. A tu nic! Chcieliśmy choć rzucić okiem. Wszyscy budują co innego. Opadło nas zwątpienie, zaczęliśmy jeszcze raz wertować sterty katalogów, ale wybór jest stale ten sam. Tylko Zacisze nam pasuje. Od dziś jesteśmy spokojniejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 30.06.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 alex, śliczny domek. Ciekawa jestem jaki to kolor jest na ścianach zewnętrznych i jaki wokół okien. Miałam podobny pomysł na elewację zewnętrzną. Mam jedynie problem z wybraniem kolorów Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.06.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 alex, mam pytanie drzwi w wykuszu , otwieraja sie nad sama podłoga czy masz jakis próg??? ja chce zrobic wylewke na dole drzwi tarasowych, ale tak zeby drzwi otwierałay sie dokładnie nad podłogą...na tarasie mam próg ( okolo 3 cm) Domek sliczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Bardzo mi się podoba. Mam pytanie-wokół kominka są płytki? Jak się klonowa podłoga sprawuje? W łazience-ściany są pomalowane?Niestety nie mogę za bardzo dojrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 01.07.2003 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Gratuluję! Wreszcie jesteście w swoim ładnym domku. Tylko dlaczego tak daleko od nas? Od dawna szukam kogoś, kto wybrał Zacisze, bo wszyscy w naszej rodzince (chyba nawet i pies) też ten projekt wybraliśmy. A tu nic! Chcieliśmy choć rzucić okiem. Wszyscy budują co innego. Opadło nas zwątpienie, zaczęliśmy jeszcze raz wertować sterty katalogów, ale wybór jest stale ten sam. Tylko Zacisze nam pasuje. Od dziś jesteśmy spokojniejsi. Znalazłam 20 km od nas jeszcze jeden dom Zacisze! Może więc warto wybrać się do Opola i zobaczyć 2 wydania (zupełnie inne domy!) tego projektu. Zapraszam! Jednak gdybym teraz miała wybierać projekt to byłoby to na pewno Zacisze II. Znalazłam go na internecie, jest tej samej pracowni z Białegostoku, ale dopracowany i udoskonalony. M. in. schody zniknęły z centrum domu, co jest dobre, bo nam teraz zabrały najlepszą powierzchnię poddasza. MY na parterze i poddaszu mamy po 2 sypialnie i po 1 salonie. Na dole kameralny salonik kominkowy, na górze salon to połowa poddasza - kino domowe (w przyszłości ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 01.07.2003 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 alex, śliczny domek. Ciekawa jestem jaki to kolor jest na ścianach zewnętrznych i jaki wokół okien. Miałam podobny pomysł na elewację zewnętrzną. Mam jedynie problem z wybraniem kolorów Pozdrawiam M Tynk silikatowy żółty to nr 102 z palety Kreisla. Tynk mozajkowy jest najciemniejszym i najgrubszym z palety Kreisla. Jedyne czego żałuję, to nieprzedzielenie wykuszy żółtym paskiem tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 01.07.2003 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 alex, mam pytanie drzwi w wykuszu , otwieraja sie nad sama podłoga czy masz jakis próg??? ja chce zrobic wylewke na dole drzwi tarasowych, ale tak zeby drzwi otwierałay sie dokładnie nad podłogą...na tarasie mam próg ( okolo 3 cm) Domek sliczny:) U nas też jest próg 3 cm ale drzwi balkonowe otwierają się do środka. Tarasu na razie brak. Wykusz w jadalni to w całości fix (nieotwieralny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 01.07.2003 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Bardzo mi się podoba. Mam pytanie-wokół kominka są płytki? Jak się klonowa podłoga sprawuje? W łazience-ściany są pomalowane?Niestety nie mogę za bardzo dojrzeć. Wokół kominka mamy kafelki z Cerkoloru, seria Sonata na zimowych ogrodach (z drzewkami). Bałam się trochę tego mojego pomysłu, ale strzał w 10. Wszystkim się bardzo podoba i wygląda naprawdę extra. Jest to chyba najtańsze wykończenie kominka. Polecam! Jeśli chodzi o klonowy parkiet, to do zalet zaliczam: - przepiękny wygląd - brak stukotu przy chodzeniu - ciepłe w zimie (w przeciwieństwie do paneli) Wady: - jasna podłoga, szybko się brudzi, ale też łatwo czyści - niska twardość drewna, z bliska widać dużo rys, ale z daleka jest OK. Jednak dla mnie ważniejsza była estetyka (mamy klasę NATUR) nad praktyką i drugi raz wybrałabym to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 04.07.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Domek jak prawdziwa dama- elegancki, harmonijny, bez wielu upiększeń, ale nie można przejść obok obojętnie. Podziwiam również wnętrza, które są równie lekkie i wyjątkowo dopasowane do wyglądu zewnętrznego domu. Czekam niecierpliwie na dalsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 07.07.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Alex Piękny dom - gratulacje. Przepiękne połączenie podłogi, schodów i drzwi. Gratuluję gustu.Naprawdę niepowtarzalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 08.07.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 mam prośbę czy możesz podać stronę do waszego projektu i do zacsisza II który zachwalasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 08.07.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 http://www.apa-dom.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 08.07.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Przepraszam http://www.apa-domy.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 08.07.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Alex macie przepiękny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 08.07.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 a mozesz podac linka do pracowni projektowej?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 08.07.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 o raju jaki boski kominek!!! a jaki macie wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 18.07.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 halo, halo, poprosżeo nazwe wkłądu kominkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 21.07.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Śliczny."Biję się z myślami" czy przy jasnej podłodze (czy na parterze też klon?) stopnice mogą być ciemniejsze - a u ciebie już widać, że mogą i do tego ślicznie wyglądają.Czy dobrze zrozumiałam - podstopnice z k-g ? czym malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts