czupurek 04.03.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 alex nic dodać nic ująć, domek piękny i wypieszczony, tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 04.03.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 alex - widzę że na opolszczyżnie budują się piękne domy - ale nie zapomnij o krajanach i zajrzyj do naszego klubu ( opolskiego ) - Szadam cały czas tam siedzi, mamy dużo pytań a tak na całym forum to (!!!!) - no wiesz -nie każdy lubi opolszczyznę. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 10.03.2004 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Nesztkanasz salon co chyba cie zdziwi wcale nie jest waski, ale prawie szesciokatny, tzn mozna go wpisac w okrag! A to dlatego ze kolo kominka zrobilismy wneke w scianie z polkami. Dodam kilka zdjec to zobaczycz.Salon nie jest najwiekszy, ale zupelnie wystarczajacy, przez polaczenie z holem, jadalnia i kuchnia robi przestzrenne wrazenie. Ale bylismy w inny ZACISZU, tam salon to faktycznie jakas smieszna klitka, totalnie nieustawna. Nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesztka 10.03.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Alex, z niecierpliwością czekam na zdjęcia! Widziałam już wcześniej m. in. te z kominkiem i wykuszami; kominek zauroczył mnie swoją prostotą i praktycznością! Tak właśnie mi się wydawało, że salon w połączeniu z jadalnią i kuchnią zyskuje na przestrzeni, ale lepiej się upewnić Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 23.03.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Super domek, a w nim super stolarka ( w szczególności schody). Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 24.03.2004 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Dzieki Akwarysta, choc schody, choc ladnie wygladaja, to strasznie sie kurza i sa dosc akustyczne, bo zrobine w calosci z drewna i obite plytami. Dzieciaki uwielbiaja zjezdzac po nich pupami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Witaj Alex, domek jest piękny!!! Środek domku jeszcze piękniejszy. Ja również chcę wprowadzić motyw kwadratów w drzwiach, oświetleniu i ścianach. Mam nadzieje , że w naszym domu będzie wyglądał równie dobrze jak u Ciebie. Kominek rewelacja, bardzo podobają mi się szpalery drwa po bokach. Miłego mieszkania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 24.03.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Również czekam na kolejne zdjęcia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 26.03.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Alex - domek jest bardzo ładny. Zainspirował mnie murek przy schodach na piętrze zrobiony w stylu drzwi- bardzo fajnie.Pytanie bardzo techniczne- ile płaciłaś za ułożenie mozaiki - czy inaczej niż za resztę glazury ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.03.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Dzieki Akwarysta, choc schody, choc ladnie wygladaja, to strasznie sie kurza i sa dosc akustyczne, bo zrobine w calosci z drewna i obite plytami. Dzieciaki uwielbiaja zjezdzac po nich pupami.... Alex Super jest ten domek. Mam pytanko do schodów- macie tam oświetlenie w stopniach?? (bo tak ze zdjęcia coś uchwyciłam) Jak się sprawuje takie oświetlenie i czy jest trudne do wykonania?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 04.04.2004 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Juz niedlugo bedziemy mieli radiowe lacze to bede tu czesciej! Juz nie moge sie doczekac...Oswietlenie schodow bylo bardzo proste do wykonania poniewaz sa zrobione z drewna. Mamy 5 lampek meblowych w ksztalcie okienek ze szprosami ktore w OBI kosztuje 60zl/szt a w pierwszej lepszej hurtowni elektr. 28zl. Pod ten sam transformator mamy podpiete halogenowki oswietlajace 3 wneki i okienka u gory w sumie 120wat. Wylaczniki na dole i u gory. Sprawa bardzo efektowna i praktyczna. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 07.04.2004 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dodalismy kilka nowych zdjec do albumu na onet.pl i no i musze zrobic kilka nowyh zdjec na zewn. bo sporo sie zmienilo!Opaska ze zwiru rzecznego wokol domu pieknie wyglada!Sciezki tez mamy zwirowe, na dole granulacja 40 u gory drobny zwirek 5-10. Rzadkie ale tanie i praktyczne rozwiazanie. Koszt to w zasadzie obrzeza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 08.04.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Alex, bardzo ladny dom i gustownie urzadzony! Gratulacje Czy myslalas jakie rosliny zasadzc obok domu? Pozdrawiam, Ozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 14.04.2004 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Ozzie, jestem wlasnie na etapie roslin. Lada dzien robimy trawnik chyba z a jakas tania wersja nawadniania automatycznego (tzn jakis czasomiesz do pompy, bo bedziemy mieli studnie). Wokol dzialki posadzilam juz w tamtym roku zywoplot z ognika szkarlatnego, teraz musze troche go dosadzic bo padlo sporo sadzonek przez zime. Jest zimozielony, kolczasty i bardzo efektowny jak owocuje. Ale jest z nim troche zabawy zeby doprowadzic go do zwartego i formowanego ksztaltu.Osobiscie jestem fanka roslin zimozielonych i lisciastych i drzewek zasadzanych w pniu. I chyba jedyna na swiecie przeciwniczka iglakow wokol domu! Nie bedzie ani jednego! Ochydztwo.Na pewno w przyszlosci zorganizuje skalniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.04.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Alex!!! Wcale nie jedyna! Narzeszcie ktoś myśli poodbnie jak ja! U mnie będą jedynie tzry choinki, specjalnie wyselekcjonowane, na wyraźne życzenie męża. Trudno, chłopina się uparł, podoba mu się, to będzie miał. A cała reszta ogrodu (1200 m ) to będą roślinki. Czyli kwiatki, krzaczki liściaste, drzewka liściaste... bo ogród to ma być ogród, a nie pole golfowe z wycinkami lasu. To wersja dla bardzo, bardzo leniwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdowka 05.05.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Bardzo piekny dom, swietne wnetrze, bardzo mi sie podoba lazienka, choc troche za ciemne jest to zdjecie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 02.06.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Witaj Alex. W przyszłą sobotę będę na na podobnym etapie jak Ty gdy zakładałaś ten temat - będę mieszkał od 2 tyg. w swoim własnym Zaciszu! Twoje jest b. ładne. Mojemu jeszcze wiele brakuje do wykończenia. W szczególności brak tynków zewnętrznych i drzwi wewnętrznych. Na te ostatnie czekam już 6 tyg. Ale to pryszcz. Przyznam się że mnie też lekko zniesmaczył artykuł na temat Twojego domu w Muratorze. Tzn. może nie sam artykuł, który przeczytałem z przyjemnością, tylko komentarz do niego. Wyglądał jak sponsorowany przez Ytonga - pod hasłem – „budujcie dokładnie jak Ytong zaleci - a wtedy będzie super. Oni nie budowali i teraz mają za swoje." Powinno być w/g mnie coś w stylu – „Ytong zawalił, nie dostarczył nadproży i innych elementów systemowych na czas, inwestor sobie poradził i w efekcie zamienił problem (brak materiału, potencjalna obsuwa w terminach budowy) na pozytyw (super wygląd domu)”. Przy okazji - interesuje mnie rekuperator w Twoim domu. Konkretnie jak zostały poprowadzone przewody i gdzie umieszczony rekuperator. Ja już przewody mam rozprowadzone ale ciekawi mnie jak to wygląda u Ciebie. Pozdrawiam Ps. Jeśli będziesz w okolicach Warszawy - daj znać - to może się spotkamy i pokażę swój dom... Pss. A odnośnie iglaków widzę że masz podobne zdanie jak moja żona. Nie wiem jednak czy nie zmieni go po pierwszej jesieni z tonami liści do zgrabienia. Chyba że uważa że to ja będę grabił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 03.06.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 A ładnie to tak? Zacisze zbudował, a słowem nie wspomniał, co buduje! I to jeszcze niedaleko Osówki, gdzie już dwa razy byłem!! A ja tu szukam, kto jeszcze. Już nawet dostałem namiary na Toruń, ale jeszcze tam nie dotarłem. Ja też stawiam Zacisze (z garażem), ale tradycyjnie. Legalett był w planie, ale nastąpiła zmiana decyzji. Jestem na etapie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasz 04.06.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Do Alex:Bardzo mi się podoba wykończenie Twojego domku, gratuluję !Zauważyłem że Twoje schody są polakierowane na dość ciemny kolor. Też nam się taki podobał, ale wykonawca schodów odradza, gdyż podobno na ciemnych schodach bardzo widoczny jest kurz i zabrudzenia. Czy rzeczywiście masz takie problemy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasz 04.06.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Ups - nie przeczytałem całego wątku zanim zadałem to pytanie... Hm, szkoda, bardzo ładne są takie schody jak Twoje, ale chyba postawimy na komfort rzadszego sprzątania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts