Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dylematy, dylematy...

JoShi

Co zrobiłbyś w przypadku opisanym poniżej?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co zrobiłbyś w przypadku opisanym poniżej?

Recommended Posts

A nie ma opcji: "Kupiłbym (w końcu nikt nie jest Rockefellerem) i zasugerował włascicielowi budowy, zeby lepiej kontrolował ludzi"

:D ;)

Nie wzięłam pod uwagę takiej sprzeczności...

Właściwie to nie szkoda mi tak właściciela jak ludzi, którzy kupią te mieszkania.

eeetam, chyba przesadzacie. a może przedobrzył z wyliczeniami i ma za dużo albo zamówił sporo i teraz chce też zarobić (dla was cena promocyjna może oznaczać jego cenę którą zapłacił + jego zysk) albo zbliża się termin ważności i coś musi zrobić albo w ogóle jest dobrym człowiekiem i chce się z bliźnim dzielić abo w końcu dostał pozwolenie na jeden szereg domów a nie osiedle i tyle.

łatwo tak osądzać ludzi :wink:

nie wierzę żeby deweloper stawiał mury bez cementu lub np. na klej atlas :lol:

Wyobraźcie sobie, że w Waszej okolicy jakiś developer buduje osiedle. Budowa pierwszego szeregowca w toku. Pewnego dnia przychodzi do Was człowiek z tej budowy i proponuje zakup cementu po promocyjnej cenie. Co byście zrobili?

Poprosili o fakture i zapytali czy aby ten cement to nie jest z budowy obok.

1. U mnie na budowie robotnicy wywozili wapno i cement. Nie mieli na flaszke, wiec "jechali po papierosy". Az w pewnym momencie zobaczylem, co maja w samochodzie...

2. Chcialem kupic wiertarke w OBI (Cena 109 zl). Sprzedawca zaproponowal mi, ze sprzeda mi ja za 70 zl, ale chce za to 20 zl. Powiedzialem, ze nie jestem zainteresowany.

P.S. Raczej nie ma to zwiazku, ale rzeczona wiertarka popsula mi sie juz drugi raz...

eeetam, chyba przesadzacie. a może przedobrzył z wyliczeniami i ma za dużo

Dla porządku przypomnę. W trakcie budowy parter pierwszego z szeregowców. Do zbudowania jeszcze trzy lub cztery. Twoja teoria się nie klei.

nie wierzę żeby deweloper stawiał mury bez cementu lub np. na klej atlas :lol:

Deweloper może nie, ale juz jego murarze maja na to zgoła inny pogląd. Szczególnie, że na przykład ława tego budynku umieszczona została około 40-50 cm pod powierzchnia ziemi :o