mojave 21.05.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 mam pytanie - czy pod krzaki winogron i borowki amerykańskiej mozna wysypać kore? czy absolutnie nie? Jesli tak, to czy powinna to byc kora z drzew iglastych czy liściastych?Bardzo prosze o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 21.05.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 mojave,Oczywiście możesz, kora powinna być kompostowana, bo świeża może zaszkodzić. Tylko musisz pamiętać, że stosując korę trzeba podwoić ilość nawozu, podczas zasilania część przejmie kora na swój rozkład, a tylko części skorzysta roślina właściwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.05.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 A ja powiem tak pod borówkę jak najbardziej natomiast pod winogrona trzeba pomyśleć o dodatkowym wapnowaniu.Kora ma tandencje do zakwaszania gleby a winogrona wolą odczyn nawet zasadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 22.05.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 dziekuje bardzo za odpowiedzi zygmor - ja nie stosuje żadnych nawozow, na szczęscie nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 23.05.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 mojave,O ile podlewasz winogrona często i wodą z wodociągu, to nie musisz się przejmować tym zakwaszaniem, bo takie zjawisko u Ciebie nie wystąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts