Anitas 21.05.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Mam co prawda zaplanowaną zmywarkę, ale sądzę, że przyda się również ociekarka na naczynia zmyte w zlewie - czasami dla kilku kubków nie ma sensu włączać tego ustrojstwa. Zastanawiam się tylko gdzie tę ociekarkę wpasować. Wstępnie wybrałam miejsce w szafce pod zlewem (miał to być wysuwany koszyk z tacą na wodę pod spodem) ale teraz zastanawiam się czy to dobry pomysł. Stojąc przy zlewie będę sobie zasłaniać dostęp do ociekarki, a kiedy ją wysunę to będzie mi niewygodnie zmywać - no chyba że tylko tak mi się wydaje. Drodzy forumowicze, a jak Wy rozwiązaliście ten problem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 21.05.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ja na te 3 kubki mam zlew z ociekaczem nie lubie suszarek w szafkach, jak sie kladzie takie talerz do gory to cala woda splywa po rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.05.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 nie utrudniaj sobie zyciazlew z ociekaczem wystarczy jesli masz zmywarke jesli sie juz uparlas kup sobie skladana suszarke , ktora mozesz schowac pod zlewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 21.05.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ja na te 3 kubki mam zlew z ociekaczem nie lubie suszarek w szafkach Mam tak samo. Tyle, że nie lubie wszelkich suszarek, ociekarek itp. itd. - jakaś fobia czy cóś Mam zlew z małym ociekaczem - spokojnie wystarcza. Fakt, że bardzo mało zmywam ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 21.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 A ja mam małą, metalową ociekarkę ustawioną na blacie koło zlewu. Fakt, że więcej korzystam z ręcznego mycia niż zmywarki, a jak mam do zmycia 3 talerze to nie będę przecież czekać aż uzbieram kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 22.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Anitas jesli urządzisz sobie suszarkę pod lewem to nie tylko będzie niewygodnie przy odkładaniu, ale też podłoga bedzie mokra:) tak by było na pewno ze mną.. moi rodzice mają suszarkę w szafce nad zlewem, ale szafka po kilku latach nabrała wilgoci.. zlew z ociekaczem jest najlepszym rozwiązaniem, musi sie jeszcze tylko podobać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 10.06.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 ja mam ociekarke nad zlewem szafka nie nabiera wilgoci, bo ma w srodku otworki, a na noc ja otwieram, zeby szybciej wyschlo nei lubie miec nic na blacie, za to podba mi sie minimalizm, wiec ta szafka doskonale spelnia swoje zadanie czy cieknie po rece?nic takiego nei zauwazylam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 11.06.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 to czy cieknie po ręce zależy od tego jak wysoko jest suszarka:) jak daleko musisz wyciągnąc ręce.. przy moim 160cm ciekło po ręce, doskonale pamiętam to uczucie.. ale 160cm wzrostu to mało, poza tym nie było wtedy zmywarki, więc ręcznego zmywania przy 5 os. rodzinie było sporo co do nabierania wilgoci przez szafkę dodam, że szafka z tyłu nie była zabudowana i odstawała sporo od ściany, no ale dziś nie kupujemy kuchni na 20 lat, więc tak naprawdę nie ma czym się przejmować nie ma idealnych rozwiązań marta1210 ma rację, lepiej wygląda wszystko pochowane, zawalony blat razi w oczy, nie ma co mówić pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nedka 29.06.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Zawsze miałam ociekarkę w szafce nad zlewem - nic mi nie wilgotniało, na noc nigdy nie zostawiałam otwartej szafki. Trochę ciekło po rękach, ale jakoś mi to specjalnie nie przeszkadzało i tak do zmywania zawsze podwijam rękawy, a dalej niż do łokcia nie cieknie. Teraz będę miała ociekarkę na dole w szufladzie, ale nie w szafce bezpośrednio pod zlewem, tylko z boku, żeby można było zmywać przy wysuniętej szufladzie/ociekarce. Nie zrobiliśmy na górze, bo mieliśmy problem z oświetleniem blatu. Mam nadzieję, że takie rozwiązanie się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.06.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 nie utrudniaj sobie zycia zlew z ociekaczem wystarczy jesli masz zmywarke jesli sie juz uparlas kup sobie skladana suszarke , ktora mozesz schowac pod zlewem Popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts