Joasia Jasia 21.05.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam serdecznie Poszukuję rodziny dla psiego potomstwa Piesek (czarny jak smoła - podobny do owczarka belgijskiego) i suczka (podpalana owczarkowata). http://www.erb.pl/pic/rufusek.JPG (fotki suczki na maila) Szczenięta mają siedem tygodni. Wyrosną na piękne, spore, opiekuńcze psy. Poszukują miłej rodziny i domku z ogródkiem Odrobaczone, zaszczepione, mądre. Za pieski nie chcę zapłaty, mam tylko nadzieję, że będą miały szczęśliwe życie. Pozdrawiam Joaśka Ż. Szczecin Proszę o kontakt na maila dom at erb.pl lub priva muratora PS Pomóżcie bo coraz trudniej mi się rozstać z maluchami, potencjalni właściciele zawiedli a nie chcę być Violettą V... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_25 22.05.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Jeśli nie chcesz być Violettą V. to wysterylizuj suczkę. Szczeniąt mieć nie musi, do szczęścia jej nie potrzebne... Jak widać chętnych na psy coraz mniej, a psów niestety coraz więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 22.05.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Mój weterynarz powiedział, że sterylizacja po ciąży. Tak zrobiłam. Ale dziękuję za dobre rady. Mam jednak nadzieję, że ktoś weźmie pieska tak jak ja przygarnęłam dwie znajdy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.05.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Mój weterynarz powiedział, że sterylizacja po ciąży. Twój weterynarz to konował. Sterylizacja już w 6 miesiącu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 22.05.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 ja tam bym temu ,,weterynarzowi" te szczenięta dała z wdzięczności za ,,dobrą radę'' . niby wykształceni ludzie a niektórzy z nich takie bzdury opowiadać jeszcze potrafią... tak sobie myślę jak taki wet sobie wyobraża świat za dajmy na to 30 lat zakładając że wszyscy będą sterylizować suki po pierwszej ciąży? całe szczęście że tylko duże rasy mają mioty po 8, 10 i więcej szczeniąt to tempo przyrostu będzie mniejsze dramat! mam nadzieję że młode znajdą domy i rozumnych weterynarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 23.05.2007 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 To ja nieśmiało powrócę do tematu - szczenię oddam w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.05.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 ja tam bym temu ,,weterynarzowi" te szczenięta dała z wdzięczności za ,,dobrą radę'' POPIERAM! Masz Joasiu sprawę rozwiązaną. Zatem wątek można zamknąć, bo my tu mamy już wystarczającą ilość bezdomnych psów potrzebujących adopcji. Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.05.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A przy okazji - zachęcam do obejrzenia chociaż kilku wątków adopcyjnych na dogomanii.Zobacz Joasiu, ile bezdomnych szczeniąt przypada na jednego potencjalnego chętnego.Przykłady pierwsze z brzegu:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=63746http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66181http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68026http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65376 i wiele, wiele innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_25 24.05.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Mój weterynarz powiedział, że sterylizacja po ciąży. Tak zrobiłam. Zawsze wierzysz we wszystko co Ci ktoś mówi? Ja od kiedy mam internet to zawsze sobie sprawdzam czy to, co ktoś mi powiedział jest prawdą, wyszukuje, czytam, czytam i czytam. Dochodzę do pewnych wniosków i sama podejmuje decyzję. Wolę mieć swoje zdanie, a nie narzucone przez kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 24.05.2007 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Aga_25 + poprzednicy: Tak.wierzę lekarzom. Dzięki temu moje dziecko żyje. Dlatego w podobny sposób potraktowałam weterynarza. Straszny błąd? W taki razie wybaczcie. I jeszcze mnie postawcie pod pręgierz!Nieważne, że przygarnęłam starego psa z żebrami na wierzchu i śladem po łańcuchu. Nieważne, że przygarnęłam młodą suczkę pętającą się po pętli tramwajowej. I wzięłam kota ze schroniska.To pikuś - nareszcie możecie sobie ze święty oburzeniem pojeździć na kimś, kto zaufał weterynarzowi a nie internetowej społeczności...To zapraszam - smacznego. I tak się nie dam zjeść. Moje trzy pieski znalazły szczęśliwe rodziny. Jest im dobrze.Te dwa maluchy też znajdą rodziców.I jak się nie podoba moje ogłoszenie- trudno. Mam prawo je zamieścić. Tak, jak każdy z Was może wzywać pomocy dla psa ze schroniska.Pozdrawiam trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 25.05.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Joasiu, nie denerwuj się, dobrze że szczenięta mają domy. Moje zaufanie do lekarzy jest ograniczone, mimo że moje dziecko też chorowało. Do weterynarzy również, chociaż moja suka też bardzo ciężko chorowała (m. in. na ropomacicze - wetka odradzała sterylkę wcześniej). Dobrze, że przygarnęłaś zwierzęta, ale w związku z tym sama wiesz jaki los spotyka mnóstwo psów i kotów. I ile jest bezdomnych. Dobrze jest wysterylizować sukę, tym bardziej jeśli ma się też psa (i dobrze jest wykastrować psa). To oszczędzi im i Wam wielu stresów związanych ze zdrowiem zwierzaków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.05.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 I jeszcze mnie postawcie pod pręgierz! Nikt Cię nie stawia pod pręgierz. Walczymy z mitami a nie z Tobą. Nie potrzebnie się sadzisz bo nie ma o co ani do kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_25 25.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Zgadzam się z 2 poprzednimi wypowiedziami, nie masz się czym denerwować. Ja lekarzom w sumie ufam, ale w ograniczonym stopniu. Weterynarzom trochę mniej, bo wiem, że część z nich ma przestarzałe poglądy. Różnica między lekarzami a weterynarzami jest taka, że lekarz musi się dokształcać, bo chodzi o ludzkie życie, a część weterynarzy (nie wszyscy) bazuje na wiedzy sprzed kilkunastu lat... Piszemy teraz to wszystko w tym temacie, dlatego, że może trafi ktoś tutaj, kto dzięki temu zrozumie, że nie powinien rozmnażać swojej suki. Czasu się nie cofnie, te szczenięta już są na tym świecie, możesz tylko znaleźć im dobre domy i uświadomić przyszłych właścicieli o pozytywach sterylizacji i kastracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 25.05.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Joasiu, nikt na Ciebie nie napada. tylko fajnie by było gdyby weci którzy rozprowadzają takie mity po społeczeństwie zdali sobie sprawę z tego co robią. ja tylko to miałam na myśli bo wcale nie wymagam tego żeby wszyscy znali się na wszystkim. a maluchom i Tobie życzę wszystkiego najlepszego. chętnie sama bym je wzieła ale mam problem ten sam co Ty- boję się że Violettą zostanę... mam suczkę baaaaardzo rasową ale na hodowlę to się raczej nie skuszę bo miałabym problem z oddaniem szczeniaków... mojej umowy adopcyjnej to pewnie nikt by nie podpisał... jak znajdą sie domki dla maluchów to daj znać bo przypuszczam że przynajmniej połowa tu wypowiadających się jest autentycznie zatroskana o ich los. ja w całości pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts