Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dopóki ktoś się nie zgłosi :) Sytuacja aktualnie wygląda tak: wykopałam juz z 500 m3, a jeszcze będzie z 500. To co wykopane wysypuję na leśną drogę obok. Na razie nie kopię, bo czekam na koparkę. Tamta musiała odjechac. Część z tego piachu muszę zostawić, aby potem obsypać (tak chyba z połowę). Piasek jest super, bo jest z wydmy. Można podjechać i zobaczyc te hałdy. Mogę podac namiary.

Pozdrawiam :)

Rena

Jeśli tego jest ok. 500m3 to spokojnie wystarczy dla Wszystkich ;-)

Załadunek może być zsynchronizowany gdyż " Można natomiast zgrać załadunek, gdyz mogę ustalic z kopaczem, aby wrzucal na podjeżdzajace wywrotki"

Koszt transportu to pewnie jakieś 50-90zł za transport czyli za ok. 16-18m3

Ja niestety ciemna jestem :cry: i nie wiem ile tego piahcu potrzebuje. Muszę zapytac majstra. Jeszcze jedno, Lepiej ten piach zwalac od razu do srodka fundamentow, czy mozna na "kupę"? Ale potem przerzucac to bez sensu :wink: Ja będę go potrzebować nie wcześniej niż za ca. miesiąc.

Rena - czy możesz tyle poczekać?

Ja niestety ciemna jestem :cry: i nie wiem ile tego piahcu potrzebuje. Muszę zapytac majstra. Jeszcze jedno, Lepiej ten piach zwalac od razu do srodka fundamentow, czy mozna na "kupę"? Ale potem przerzucac to bez sensu :wink: Ja będę go potrzebować nie wcześniej niż za ca. miesiąc.

Rena - czy możesz tyle poczekać?

z tego co pamiętam w nasze fundamenty weszło 250-270 ton piasku :roll:

z tym że mieliśmy dość porządnie wybraną ziemię pod dom - ok 80 cm