agnieszka1980 21.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam,zastanawiamy się z mężem nad takim rozwiązaniem do ogrzewania domu i wody oraz do kuchenki gazowej.Podobno jest to tańsze rozwiązanie niż gaz ziemny. Ogrzewanie jest bardziej ekonomiczne. Bo jak wiadomo ogrzewanie gazem ziemnym jest drogie.Czy ktoś ma może doświadczenie z tego typu instalacją. Orlen podobno zajmuje się wszystkim.Projekt instalacji+montaż+napełnianie. Dziękuje za odpowiedzi i opinie,aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 To nie tak. Zarówno propan-butan jak i propan są droższe niż gaz ziemny. My zdecydowaliśmy się na zbiorni z propanem bo u nas nie ma sieci gazowej a przy naszym trybie życia palenie w piecu oznaczałobu zimny dom. Co do oferty orlenu to wcale nie jest zachęcająca. Są lepsze innych firm (choć te oferują propan). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.05.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Ja sie skłaniam ku Gaspolowi zbiornik podziemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.05.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ale do tanich toto nie należy raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 21.05.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Temat gazu jest mi doskonale znany, niestety z autopsji. Butla czy prąd? Co wybrać? Dzwoniliśmy, pytaliśmy, porównywaliśmy ceny. Wyszło nam, że jednak gaz z butli. Spotkaliśmy się z przedstawicielem firmy. Wszystko było piękne i tanie. Do podpisania umowy. Druk umowy był na bibułowym, cieniutkim, prześwitującym papierze. Najważniejsze było na ostatniej stronie i zupełnie nieczytelne. I dalej były już tylko przykre niespodzianiki i pytanie jak mogłam dać się tak nabrać?-np. cena była podawana za 1 litr gazu a nie 1 m3 (1 m3 =~ 4 litry gazu)-gaz z butli jest "zimny", wylewa się z palnika a tym samym jest jego większe zużycie,-dzierżawa butli-obowiązkowy kilkuletni okres korzystania z gazu i/lub konkretna ilość m3 Mam nadzieję, że już niedługo uda mi się przełączyć na gaz ziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.05.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ja sie skłaniam ku Gaspolowi zbiornik podziemny Dokładnie to samo. Z tym że naziemny. Dodatkowo ma już z tej firmy kilku znajomych i są zadowoleni, choć twierdzą że mimo wszystko nie jest to tanie grzanie. Dlatego dobrze jest mieć kominek z płaszczem wodnym co podobno obniża koszty grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts