Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problemy z forum

Recommended Posts

Piszemy i piszemy o linku Twoje posty i nic się nie zmienia. Wyszczególniane są wszystkie wpisy. Po co?

W miejscu Twoich postów powinny być pokazane tematy, w których braliśmy udział, jak to było w dawnym, życzliwym nam forum. Piszą ludzie o tym od początku powstania forum Beta i jak grochem o ścianę :bash:

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Brakuje mi na tym forum mozliwosci wyszukiwania dziennikow budowy po nazwie projektu. Czegos w rodzaju wykazu dziennikow, gdzie beda podane np.

1) nazwa projektu,

2) typ domu (parterowy z poddaszem nieuzytkowym, parterowy z poddaszem do adaptacji itd),

3) nazwa dziennika (i tu zakladajacy dziennik niech pisze co chce).

Szukam dziennika budowy domu Z8, wiem ze byl i pewnie jest, ale gdzie.

Potrafię ;)

Wszystkie zgłoszenia są analizowane i wybrane systematycznie będą wdrażane.

Nooo, http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Respect/0011.gif, idę więc za ciosem:

- gdzieś w czeluściach obietnic była i taka, która obiecywała przybliżenie layoutu forum do wyglądu starego; kiedy?

- proszę zobaczyć jak duże jest okienko z Twoją jedną, arcykrótką odpowiedzią o poprawie błędu; spłaszczenie okienek, poprzez usunięcie zbędnych informacji z panelu z awatarem (te informacje są w profilach i to dostępnych z różnych miejsc) znacznie skróciłoby stronę, prawda?

- proszę zobaczyć jak duże jest okienko z Twoją jedną, arcykrótką odpowiedzią o poprawie błędu; spłaszczenie okienek, poprzez usunięcie zbędnych informacji z panelu z awatarem (te informacje są w profilach i to dostępnych z różnych miejsc) znacznie skróciłoby stronę, prawda?

To akurat mało istotne, bo większość wpisów jest dłuższa niż jedno zdanie; poza tym jedynie "Kod pocztowy" i "Dzielnica" wydają się być mniej potrzebne, reszta musi zostać

Większym problemem jest to, że cale okienko przedluża wysokość boxu z sygnaturką - wygląda to tak, jakby "zachodziła" ona na na kolumnę z awatarem, zbędnie ją wydłużając

to samo jest z miejscem przeznaczonym na box reklamy z płatnego profilu, a istniejącym u każdego, w każdym poście - czy z niego korzysta, czy nie

Jeszcze nowość z ostatnich dni - czekanie (w Operze)

strona załadowana, wszystko pobrane, a coś na serwerze trzyma - czasem do pół minuty, czasem do minuty

Ano właśnie!!! Tak samo mam w FF i przez to nie da się (choć zaznaczone w opcjach FF) przewijać płynnie strony, bo coś na serwerze trzyma.

Dokładnie tak, pokazuje to też pasek graficzny stanu wczytywania strony: zatrzymuje się tuż przed wypełnieniem okienka i czeka, czeka..., a ja wtedy strony nie przewinę i też czekam, czekam...

Zróbcie coś z tym w pierwszej kolejności! http://www.mloda.ekrakow.pl/%21ola/ave.gif

To akurat mało istotne, bo większość wpisów jest dłuższa niż jedno zdanie; poza tym jedynie "Kod pocztowy" i "Dzielnica" wydają się być mniej potrzebne, reszta musi zostać

Większym problemem jest to, że cale okienko przedluża wysokość boxu z sygnaturką - wygląda to tak, jakby "zachodziła" ona na na kolumnę z awatarem, zbędnie ją wydłużając

to samo jest z miejscem przeznaczonym na box reklamy z płatnego profilu, a istniejącym u każdego, w każdym poście - czy z niego korzysta, czy nie

Sprawdźcie, jak sprawa wielkości okienek jest rozwiązana choćby na tym forum: http://www.floraforum.eu/floraforum/index.php?topic=3615.0

Wysokość jest uzależniona od wpisanej treści, nie jest obligatoryjna jak u nas.

Nooo, http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Respect/0011.gif, idę więc za ciosem:

- gdzieś w czeluściach obietnic była i taka, która obiecywała przybliżenie layoutu forum do wyglądu starego; kiedy?

mam nadzieje ze lejaut zostanie taki jaki jest. Przyzwyczailam sie już do niego i do starego musialabym sie przyzwyczajac od nowa.

Co z tymi dziennikami? Jestem skazana na zdublowane wpisy i to parami?

A czy ja się doproszę o zmianę nicka ?????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Chce być Ryska jak mi nadano przy rejestracji a nie iported_ryska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Ryska
Może ktoś mnie wreszcie usłyszy ?

W Operze czeka równiutkie 30 (a czasem 60) sekund, po czym błyskawicznie otwiera stronę

Wyszła nowa wersja Opery, zainstalowałem ją usunąwszy poprzednią wersję "do spodu", ale jest tak samo - coś trzyma na serwerze te równe 30 lub 60 sekund..

Do pełni szczęścia jeszcze pro.hit.gemius się objawił, dawno niewidziany wstrzymywacz ;)

Dodatkowo wczoraj FM uraczyło mnie takim widokiem >> FM_20100427-1.JPG

a po przeładowaniu jeszcze lepszym >> FM_20100427-2.JPG

O dziwo, na FF i Chrome nie ma tych problemów, ale nie chcę się przesiadać z Opery, nadal liczę na zwolnienie hamulcowego :)

albo na wyjaśnienie, co może wstrzymywać - np. ciasteczka spoza witryny, na które nie pozwalam? Ale w FF i Chrome też nie pozwalam, a działa