Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problemy z forum

Recommended Posts

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie do korzystających z Opery. Gdzieś mi wcięło pasek adresu. Jak go wywlec? Szukam, szukam i nie wiem. Coś musiałam kliknąć niechcący. Pomocy :cry:

Dodam, że jak wchodzę w narzędzia i wygląd, to pasek adresu mam zaptaszkowany, więc czemu go nie ma?

Edytowane przez amalfi

Jakoś mi sie udało zrobić tak, że jak najadę myszą na jeden z tych przycisków

http://i43.tinypic.com/2rwq7o4.jpg

to mi sie wyświetla adres na pasku powyżej

http://i42.tinypic.com/155pfy8.jpg

ale jak tylko zjadę myszą z przycisku, to adres znika, a pasek jest pusty, więc nie wiem jak skopiować adres

http://i42.tinypic.com/2ezkbyu.jpg

To sprawdź, czy nie masz kliknięte "Pokazuj tylko wtedy gdy potrzebny".

Spróbuj jeszcze na tej samej karcie wyglądu kliknąć ostatnią zakładkę "Przyciski", tam w "Widok strony" na samej górze jest pasek adresu - złap go myszą i przeciagnij na tę belkę, gdzie są "okularki" widoku i przyciski nawigacji.

Ponury, coś mi się porobiło od wczoraj (FF), że bardzo długo muszę czekać na reakcję "otwórz w nowym oknie".

Jeśli dobrze kojarzę, stało się to po odinstalowaniu google chrome.

Co powinnam zrobić?

Mówisz o stronie FM? U mnie wszystko otwiera się teraz ponad minutę, nigdy do końca (trzn. do znikniecia paska postępu). A im dłużej korzystam (tzn. im dłużej trwa sesja), tym jest gorzej, bo na początku jest nawet nieźle - wyglada jakby się to jakoś powoli zapychało...

Generalnie i tak lepiej chodzi, odkąd zablokowałem wszystkie liczniki ;)

zablokowane.JPG

Mówisz o stronie FM? U mnie wszystko otwiera się teraz ponad minutę, nigdy do końca. Im dłużej korzystam, tym jest gorzej, bo na początku jest nawet nieźle, wyglada jakby się to jakoś powoli zapychało...

Generalnie i tak lepiej chodzi, odkąd zablokowałem wszystkie liczniki ;)

Nie tylko FM, niestety, ale za to tylko w FF. W nowej karcie otwiera się szybko, jak dawniej. W nowym oknie, po kliknięciu zupełnie jakby nic się nie działo i nagle, po dłuższym czasie (pół minuty?) otwiera się to okno.

To jest coś u mnie w komputerze.

Edytowane przez Sloneczko

:wiggle:

Tylko co pomogło ? "Pokazuj tylko wtedy gdy potrzebny" czy przeciagnięcie myszą?

Z pola walki z lagami ;) w Operze - dodałem FM do witryn zaufanych, ale nadal kicha, choć póki co strony otwierają się w całości (wreszcie!!).

A do kompletu ściągnąłem sobie szóstą przeglądarkę :rolleyes: - Safari - i będe testował; na razie wypatrzyłem, że ma genialny sposób otwierania stron - Ctrl i klik na link (otwarcie w tle) i Ctrl+Shift i klik na link - do czytania od razu

Oczywiście żeby nie było zbyt pięknie - nie ma w pasku adresu opcji "wklej i otwórz" :mad: ani automatycznego czyszczenia przy zamykaniu sesji

:wiggle:

Tylko co pomogło ? "Pokazuj tylko wtedy gdy potrzebny" czy przeciagnięcie myszą?

Pomogło przeciągnięcie myszą. Wprawdzie jakoś sie nie dało umieścić paska adresu na pasku z okularkami (tak sugerowałeś i tak mam na innym kompie), bo od razu sam tak jakoś wskoczył na ten wąski pasek ;), ale to bez znaczenia, bo działa :)

Może trzeba będzie pousuwać wpisy ręcznie - w sumie nie ma problemu, tylko czasu bym potrzebował (i na początku przeprowadzenia testu, czy nie wywala więcej niż potrzeba ;) )

Mimo wszystko poczekajmy jeszcze na zdanie informatyków..

Coś mi się zdaje że mój dziennik nie został podpięty do "mojego dziennika" :(

Zobacz czy teraz jest podpięty, jeśli nie, będziemy dalej próbować